Reklama

Reklama

Rozčarování

(seriál)
  • USA Disenchantment
Trailer 4
USA, (2018–2023), 22 h 59 min (Minutáž: 19–45 min)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Povinnosti volají, ale princezna radši popíjí. Volnomyšlenkářská Bean rozčílí krále, když spolu se svými démonskými a elfími kumpány napáchá nenapravitelnou spoušť. (Netflix)

Recenze uživatele jabbo123 k tomuto seriálu (3)

Hádají se princezna, elf a démon (2018) (S01E01) 

Ověřená a řemeslně kvalitní animace, hudba a dabing (spoustu dabérů poznáte i ze simpsonů). První díl mě docela zklamal, ale beru to jako rozjezd. Není to tak osobité jako první série simpsonů nebo vlastně všechny díly Futurami, kterou považuju za nejlepší počin. Ovšem to byla práce celé řady tvůrců a možná proto jí nedošel dech. Disenchantmen, epizoda první se zatím jen nadechuje. Základní linka příběhu je stereotypická až hanba. Princezna rebelka se nechce provdat, zatímco chamtivý a po moci toužící otec - král na tom trvá, kvůli upevnění politické moci a bohatství. Zatímco oincezna by se nejraději vydala do světa za dobrodružstvím a spoustu chlastu. Prince je namišlený idiot, takový Zapp Brannigan ve fantasy světě. Rytíři, místní "policie" zase jako kdyby z oka vypadli Clancy Wiggumovi a jeho parťákům ze sipsonů. A tak dále a tak podobně. Naštěstí pár úletů, které nás na těhle seriálech baví se i v prvním díle stačí mihnout. Namátkou "Pozor na Rasistickou antilopu". Ale není jich dost. Fantasy prostředí přitom nabízí mraky a mraky látky pro kvalitní pop kulturní parodii. Tvůrci se zřejmě ale chtějí vydat svou cestou a příliš pop kulturních narážek jsem zatím nezaznamenal. Jsem zvědaví jak se to vyvine dál. ()

Komu chrochtá pašík (2018) (S01E02) 

Stejná úroveň jako první díl. Sem tam se najde správně ujetý humor, ale je ho málo a postavy jsou stále hodně stereotypické. Pořád čekám, že se to trochu víc rozjede. ()

Temná princezna (2018) (S01E03) 

Mnohem lepší. Tentokrát je policie hodně jiná :-), macecha se konečně více projevuje a vidět princeznu, skřítka a démona na tripu stojí taky za to. Navíc scéna s vymítáním ďábla a samotný exorcista Velký Jo, jsou opravdu vtipné. Ještě to není ono, ale jak jsem doufal, začíná se to hodně rozjíždět a různé skupiny postav začínají být promyšlenější, tak snad bude jen lépe a lépe. ()

Reklama

Reklama