Reklama

Reklama

Rozčarování

(seriál)
  • USA Disenchantment
Trailer 3
USA, (2018–2023), 22 h 59 min (Minutáž: 19–45 min)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Povinnosti volají, ale princezna radši popíjí. Volnomyšlenkářská Bean rozčílí krále, když spolu se svými démonskými a elfími kumpány napáchá nenapravitelnou spoušť. (Netflix)

Recenze uživatele Terezinka198 k tomuto seriálu (20)

Hádají se princezna, elf a démon (2018) (S01E01) 

Konečně přišel čas, když jsem zažila burnout v podobě filmů i anime, takže konečně přišel čas na Disenchantment. A první díl má stejně přihlouplý humor, na jaký jsem u Groeninga zvyklá, což potěšilo, kresba je taky jak Futurama přes kopírák, ale to nevadí. Na první díl mi to přišlo ale příliš zmatené, člověk se zpočátku ztrácel, ale postavy si získaly mou pozornost a mají své osobité kouzlo (skřítek, co chce být pesimista, princezna alkoholička a gamblérka, démon, který.. vlastně nemá žádnou moc? :D Proč ne) Za mě solidní začátek, ale nebýt té všehochuti najednou, bylo by to lepší. Byl to pilot, co čekat. Ale rozhodně zaujal. ()

Komu chrochtá pašík (2018) (S01E02) 

O chlup lepší, než první díl, ale fakt jen o chlup. Aneb neberte si žádná prasata, i kdyby vám tvrdili, že je to princ. :D Králova posedlost elixírem pobavila. A co teprve princova rozlučka se svobodou? Bohužel jako v případě prvního dílu se jedná spíše o "rozkouskovaný" humor, než jako celek.. spíš epizodní zápletky, které vás zaujmou či nezaujmou. Přesto jsem se občas musela pousmát. ()

Temná princezna (2018) (S01E03) 

Opilá princezna a její banda aneb zlodějíčkům by se měli useknout prsty, ale když je do rodiny, tak se to promine jenom domácím vězením. citronová křížová výprava, vymýtání démona, co vám skočí do pusy, kradení ve vlastní královské hrobce a omylem do toho všeho ještě vypustíte hromadu démonů do světa. Najs. Za mě body k plusu za bandu démonů a démoní advokát by měl dostat více prostoru. ()

Hradní masakr vikingskou sekerou (2018) (S01E04) 

Studna, která zabíjí! :D Ne, jen způsobuje křeče. Oslava, která se lehce (dobře, hodně) zvrhne, ti, co mají dohlížet na princeznu, mají svou vlastní (zvrhlou) párty a dokonce přijedou i (bohužel ne ožralí) vikingové (nebo možná ano?) a posléze přijde "nečekaný" odliv. Zatím nejlepší díl, kdy jsem se bavila nad opilou princeznou, která se z deprese dostala díky alkoholu. Chudák Elfo svoje city pořád neumí říct pořádně nahlas a démon je high as fuck. Ano, pobavila jsem se královsky. "This is why you are still single!" ()

Rychleji, princezno, jednu hlavu za druhou! (2018) (S01E05) 

O chlup slabší, než předchozí díl, ale i tentokrát moje bránice dostala zabrat. Aneb když zloduši jsou Hanzel a Gretel :D princezna do božího domu rozhodně nepatří :D tak si hledá práci, když jí otec vyhodí z hradu a "na nic" se moc nehodí. Jen umění katovo jí nechává bránu otevřenou, ale i tam se jí moc nedaří. Aneb pomalá poprava je taky poprava, když se dodělá. ()

Okázalá bažina (2018) (S01E06) 

Velmi slabé 4*, protože jsem se zasmála víckrát, než v prvních pár epizodách, přestože tam ten pokles kvality lehce jde cítit. Ale co byste chtěli? Groening má za sebou nekončící Simpsonovy... Je nemožné, aby nevykrádal z vlastního díla. A navíc na to má své právo, když jsou to jeho seriály. :D So whatever, I don't give a fuck. Aneb když Luci dostane přes pusu vlastním ocasem od Elfa, aspoň něco se nám tu změnilo/zlepšilo, ne? ()

Něžné běsnění lásky (2018) (S01E07) 

Elfova láska k Bean ho přiměje k vytvoření si imaginativní přítelkyně. Surprise, surprise, ona existuje. Jenom neví, kdo je Elfo a že by ji měl rád. Vytvoří spolu dohodu, že budou spolu předstírat vztah do bálu. A ten se samozřejmě nevyvede příliš dobře. Kdyby v poslední chvíli nebyli všichni high as fuck, možná by to Elfovi s Bean i vyšlo doopravdy. Oh well, uvidíme. ()

Hranice nesmrtelnosti (2018) (S01E08) 

Další část příběhu, který už není jen "útržkovitě rozčleněný na drobné epizody" jako v prvních dílech, se mi velmi líbila. Chechtající kůň nezklamal. Wait, král opravdu zrušil i svou citrónovou křížovou výpravu? Ano. Páni, to už je asi fakt zoufalý po tom svém elixíru. Závěr v poušti rozhodně super provedený. ()

Sám sobě věrný (2018) (S01E09) 

"You're a reason, why I have a drinking problem." "Of course I am. I'm your father." :'D "I didn't know elves were racists." Návštěva Elfwoodu pobavila, démon byl super, princezna všechny opila, Elfo se (málem) dozvěděl pravdu... Lov na elfy a potom lov na lidi. Hořkosladký konec, maybe? Utnout v tom nejlepší, za to by se mělo trestat! Příběh pokračuje, už se nejedná jen o epizodní skeče. A já jsem ráda. ()

Pád říše (2018) (S01E10) 

Too many triggers!!! Závěr první části série je tak famózní, jak jsem doufala. Tak nějak opravdu nemám slov a za posledních pár dílů si mě Disenchantment fakt získalo, protože konečně rozjelo příběh, který nikdo nečekal. A já říkám: Páni. Teď se jen co nejdřív dokopat k druhé části, protože scéna po titulcích mi vehnala do hlavy další otázky. ()

Rozčarodějka (2019) (S02E01) 

Tak nějak si na Marú nemůžu zatím zvyknout, třeba se to ještě zlepší. Ale nejlepší polívka pobavila. Stejně tak Luci zavřený v alkoholu. ()

Schody do pekla (2019) (S02E02) 

V pekle jsme mohli zůstat delší dobu. Tamější byrokracie mi sedne v jakémkoliv podání. :D Damn you, Luci, ty víš, jak mě rozesmát opravdu. ()

Ta věc (2019) (S02E03) 

Momentálně by mě zajímalo dobrodružství Oony, coby kapitánky pirátů, než cokoliv, co se stane s Dreamlandem. ()

Srdce je osamělý lovec (2019) (S02E04) 

Zogova linie mě bavila - jakou ženskou si dotáhne příště? :D ()

Naše těla, naši elfové (2019) (S02E05) 

"I'm glad I stole your college fund!" :D A Elfo zlobrbijec? Najs, why not. ()

Práce snů (2019) (S02E06) 

Luci opět perlí. Tentokrát mu sekundují Zog a Derek v průběhu cirkusu. Víc není třeba dodávat. ()

Ve vlastním psaní (2019) (S02E08) 

Asi zatím nejlepší díl této série. Aneb pojďme si udělat legraci ze středověkého divadla, ale pořádně. ()

Elektrická princezna (2019) (S02E09) 

Nechť žije steampunk! A Elfo a Luci jako spolubydlící :D závěr povedený ()

Pád Tiabeanie (2019) (S02E10) 

Spoiler alert: No hugs allowed. :D ()

Reklama

Reklama