Reklama

Reklama

Černočerná komedie Já, Tonya přináší divoký a stěží uvěřitelný příběh, který by vydal hned na několik životů. Vzestup z ničeho až na vrchol, touhu, vášeň, pád na samotné dno a jeden z největších skandálů sportovní historie. Tonya Harding patřila svého času mezi nejlepší krasobruslařky světa, všichni si ji ale budou navždy pamatovat ve spojení s šokujícím útokem na její soupeřku Nancy Kerrigan. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (447)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem o Tonye nikdy neslyšel a o to víc žasnu jaké existují na světě až neskutečně zajímavé životní příběhy. Mé očekávání, že uvidím mnoho krasobruslařských scén včetně tréninku se až na malé vyjímky vůbec nenaplňilo, ale ukázaná platí a to já příjmám. Film je takový buranský skoro pulp fiction, s tím že tady se nejedná o žádný gangstery, ale o naprostý burany, kterým se v hlavě líhne jedna sračka za druhou, které vše posouvají do roviny černého humoru, zejména díky skvělým dialogům. To nefalšované čistokrevné buranství mně někdy přivádělo do správného diváckého varu. Příběh je vyprávěn klasickou filmovou řečí do které vstupují prostřihem "dokumentaristické" výpovědi hlavních hrdinů jejihcž hlavním úkolem je dát ději větší dynamiku a humor. Doslova očerován jsem byl z hereckého výkonu Margot Robbie ta holka je absolutní herecká superhvězda a osobní miláček navrh. Ovšem ani vedlejší role v čele z Allison neupadnou do zapomění. "proč se kurva moje postava vytrácí z příběhu" . Každá kapka filmové originálnosti je v našich multikinech zaplavených komiksovým a animovaným hnojem velmi vítaná. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Austrálska rodáčka MARGOT Robbie vo svojej jednoznačne najodvážnejšej úlohe kariéry, vo vskutku kontroverznom životopise profesionálnej krasokorčuliarky Tonyi Harding. Podáva naprosto fascinujúci herecký výkon, s ktorým sa dá počítať do budúcna. Zručne jej sekunduje filmová matka LaVona ( perfektná Allison Janney ), ktorá nezachádza s vulgarizmami príliš ďaleko, z jej strany ide o absolútne prirodzený jav, s akým sa bežne stretávam v prostredí, v ktorom sa zdržujem, vôbec, dá sa povedať, že tento kraj je tým už akosi povestný. Keď spojím tieto dva herecké články, tak vtedy nie je núdze o poriadne napätie medzi nimi, lebo matka takto systematicky, psychicky i fyzickými útokmi týra svoju dcéru už od jej útlych štyroch rokov, odkedy vstúpila po prvýkrát na ľad, a odvtedy sa to len a len, čoraz intenzívnejšie stupňovalo, cez pôsobiaci pubertálny vek, k dospelosti, sú takéto konfrontácie na dennodennom poriadku ! Vyzdvihujem v prvom rade Margot a Allison i dokumentárny štýl zvolený pre samotný film, ktorým sa Craig rozhodol, že takto ozvláštni tento športový, kriminálny snímok. Použil som synonymum : „trestný” ...Bude mať čo vysvetľovať ohľadom svojej kolegyne Nancy Kerrigan... V prvej časti sa venujeme zaujímavému športovému vývinu hlavnej postavy, v druhej časti je táto téma odsunutá o kúsok na inú stranu, pretože INCIDENT uzrel svetlo sveta, a i napriek tomu - môže zatiaľ pokračovať v krasokorčuľovaní, kde sa občas tá „krása” vytráca. Scenár Stevena Rogersa nadmieru „nadľahčuje” danú situáciu, keď sa tak trochu snaží očistiť jej meno, opraviť známku na vysvedčení z nedostatočnej na dobrú, síce nie je žiadne neviniatko, ale po rokoch sa priznala, že o všetkom vedela, tak ako to i film vyrozprával. Mierne nadpriemerný snímok (7/10) som si mal možnosť vychutnať, s pozoruhodným STRIHOM, ktorý mám tak rád. Všeobecne sa naň zameriavam... ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Prvých 30 minút z pohľadu komédie, doslova skvostných. Keď sa však forma vtipu (prevažne postavená na vulgarizmoch) neustále opakuje, začne mať humorná stránka klesajúcu tendenciu. Každopádne, voľba formy spracovania samotnej story je výborná, odľahčená, na základe čoho sa divák počas sledovania "Já, Tony-a" nijak nenudí. Navyše, prezentácia tupoty podaktorých jedincov, a ich následná konfrontácia so samým sebou, je jediná možnosť, ako aspoň na pár sekúnd niekomu nastaviť zrkadlo (nie že by to podaktorí dokázali pochopiť, že by to malo nejaký zmysel), a toto ja skrátka milujem, lebo s takýmito "panáčikmi", to skrátka inak nejde .. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ten film je moc zábavný na to, aby zvládnul být plnohodnotně ještě něco dalšího. I když Soderbergh dokázal, že jde být vidláckou komedií a celkem upřímným náhledem do života "spodní třídy" zároveň, tady mě ty humory poměrně rušily. A Margot Robbie je pak velmi snaživá, ale až moc "stylizovaná". Nicméně tohle jsou jen výtky, proč ten dobrý film není vynikající. I když je dobrý spíš v duchu FX minisérie pro chytré teenagery s citem pro aktuální trendy. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Tohle mohlo dopadnout jako klasický průměrný životopisný film, ale Rogersův inovativní scénář s pohledy všech postav a jejich zásahy do vypravování, to dost vytahuje. Občas to trochu kazí snaha diváka bavit v momentech, kdy se to tam tolik nehodí. Margot Robbie se snaží a dost evidentně jí jde o nějakou tu cenu, což jí přeju, ale přestože je to silný výkon, pořád to není takový, ze kterého si sednete do kolen. (Allison Janney ji občas zastiňuje). ()

Galerie (48)

Zajímavosti (27)

  • Margot Robbie (Tonya) a Sebastian Stan (Jeff) hrajú vidieckych Američanov. No ani jeden z nich nie je Američanom v skutočnom živote. Margot je z Austrálie a Sebastian je Rumun. (belinko)
  • Po skutečném útoku na Nancy Kerrigan (Caitlin Carver) byl hledán vysoký muž v kožené bundě, ve filmu však útočník nijak zvlášť vysoký není a bundu nemá koženou, ale džínovou. (Kejf.)
  • Herečka Allison Janney jako mladá trénovala, aby se stala profesionální krasobruslařkou. Když jí bylo 17 let, vážně si poranila koleno, když propadla skleněnými dveřmi. Hrozila jí amputace, naštěstí se uzdravila, ale s bruslením musela přestat. (Streeper)

Související novinky

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

24.09.2017

Na internetu se často řeší, že je málo filmů s ženskými hrdinkami. Určitě vás tedy potěší, že se blíží hned dva ambiciózní projekty, které budou stát na slavných dámách a právě dostaly datum premiéry… (více)

Reklama

Reklama