Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

James (Alex Lawther) je sedmnáctiletý kluk, který si o sobě myslí, že je psychopat s potřebou zabít člověka. Alyssa (Jessica Barden) je také sedmnáctiletá a právě začala chodit na stejnou školu jako James. Vyznačuje se svým více než hrubým jazykem a tendencí neustále porušovat pravidla. Oba hrdinové nemají z různých důvodu jednoduché dospívání. Seznámí se dost netradičním způsobem na školním obědě. Později spolu z dost odlišných důvodů začnou chodit, a tak celý příběh začíná. (MrBlonde)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (274)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní a až komicky asociální James a ještě divnější, většinu času totálně na pěst Alyssa, se asi nikdy neměli potkat. Tím totiž odstartovali příběh plný zvratů, srandovních i méně komických scén, nicméně i přes to všechno pořád nevyhnutelně směřovali k hlubšímu vztahu. Bylo pro mě poměrně zábavné sledovat seriál po dvacetiminutových epizodách a rozhodně se jednalo o seriál velice netradiční, kde se komedie střídá pravidelně se solidním dramatem, oba neokoukaní herci příjemně překvapili..........................moje hodnocení = 8 z 10. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem rozhodně nečekala. Tak dobře se rozvíjející příběh, spletitá a bláznivá cesta dvou mladých lidí. Něco takového jsem ještě neviděla. Je to super, novodobé, neotřepané, neokoukané, originální. Alyssa je typická bad girl, která má problém se světem, je náladová, protivná, ale ve skutečnosti si nechce přiznat, že taková není a že uvnitř skrývá i dobré já. James je ze začátku prostě a jednoduše psychopat a sociopat, který chce zakusit jaké to je, někoho zabít. Ale postupem času, jak se víc seznamuje s Alyssou, mu dochází, že takový podivín zase není. Já se u tohoto kousku hodně nasmála, typický britský černý humor. - "That was the day I learned that silence is really loud." ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

(no spoilers) Je hrozně fajn jak si celá minisérie hraje s očekáváním diváka - už od začátku, kdy člověk zjišťuje, kterak příběh nejspíš půjde podle zajetých kolejí se standardní Manic Pixie Dream Girl, když v tom ejhle - je to spíš Maniac Profane Deviant(art) Gal. Příběhově je to úplně jako klasický americký indie film kompletně se stylizací, záběry, barvami i soundtrackem, když v tom ejhle - je to minisérie osmi dvacetiminutovek odehrávajících se v Británii od Channel 4 a Netflixu na motivy komiksu. Komiks jsem si zběžně prohlédl a nepřilákal mě, zejména stylem kresby hlavních postav. V seriálu se casting ale povedl na jedničku, sympatičnost hlavních postav hlavně přisuzuji jejich hereckým výkonům a přítomnosti vnitřních monologů a u vedlejších postav, že scény s nimi často obsahují něco víc než jen jejich část příběhu týkajícího se Jamese a Alyssy. End of the F***ing World je cosi skvělého a neobvyklého. Něco, co Baby Driver loni chtěl být, ale nedokázal to a co Bonnie a Clyde dokázali už dávno. Druhá série trochu ubrala na humoru, avšak drama a napětí je tam stále dost i přes hezky uzavřený konec první série. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tuhle stošedesátiminutovou podivnou etudu jsem si málem nechal ujít. Ovšem pak jsem zjistil, že je složena z dvacetiminutových, přesně rozdělených částí leporela, které místy šokuje, místy melancholicky hřeje u srdíčka a občas je to prostě jen bizár. Hlavní dvojka složená z britských podivínů (Jessica Barden for blondie!) je vyloženě lahůdková a nezřídka kdy překvapuje svými (ne)logickými myšlenkovými pochody, že si to prostě nejde neužít. Dvojka už je zkrátka slabší. Sice jsem se pár dílů musel opět do tohoto nelibého světa dostávat, ale občas jsem se i tak přistihl, že po zhlédnutí jednotlivých, opět velmi krátkých dílů (stále vyhovující!), mám chuť si pustit alespoň ještě jeden. Po první řadě je i dvojka povinnost, i když třeba někdo může mít pocit, že jsme dostali apendix, epilog, jež jsme už dovyprávět nepotřebovali...Nedivil bych se, kdyby Netflix začal po tvůrcích tlačit nějaké spin-offy. | S1: 4/5 | S2: 4/5 | ()

hroubek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01 - Zvracené a ujeté, přesto nehorázně vtipné, tedy pokud vám nevadí nejčernější humor. Postavy jsou zajímavé a zábavné, absurdita nebere konce. Já byl hodně spokojený. Těch osm dílů uteče velmi dobře, a některé scény a hlášky si zapamatuji na dlouho. S02 - Příjemné překvapení. Bál jsem se, že seriál bude zbytečný, ale opak je pravdou. Parádně to funguje, postavy jsou boží, má to velmi zajímavý a dobrý soundtrack a celkově to nemá vyloženě slabší místo. http://serial.tvzone.cz/the-end-of-the-f-ing-world/recenze/ ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Auto Jamesova otce (Steve Oram) je Mercedes-Benz 230E (W123). Tento model se vyráběl v letech 1976–1986. (J.F.B.)

Související novinky

Strážce vesmíru čeká další reboot

Strážce vesmíru čeká další reboot

25.10.2020

Připraveni na nové Strážce vesmíru? Tvůrce seriálu The End of the F***ing World Jonathan Entwistle byl najat, aby vytvořil nové filmové univerzum založené na slavných postavách pro filmovou… (více)

Reklama

Reklama