Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tato kultovní komedie o vyskokoškolácích šedesátých let učí, že žábavnější než univerzitu vystudovat, je užít si a přežít. Bluto (John Belushii), Vydra (Tim Matheson), Flíček (Tom Hulce) a Hromdopolice (Stephen Furst) žijí životem moderních mladých mužů. Flámování je na denním pořádku, sex jen občas a alkohol se pije a jointy kolují. Hlavní náplň výuky: srandičky, prdelky a prcičky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

První a taky jediný samostatně stojíci film pod hlavičkou dnes již neexistujícího časopisu National lampoon sem viděl poprvé a upřímně nechápu jeho skoro kultovní status. Obsazení a John Landis na režijní židli slibovali mnohé, ale výsledkem je ne úplně záživná “komedie” s pár funkčními a hromadou nefunkčních vtipů, která se táhne jako smrad a za svými mladšími nevlastními sourozenci zaostává ve všech směrech. Prakticky jediné co mě tu bavilo byl John Belushi, který nejspíš ani nemusel moc hrát. Víc bohužel nic…40% ()

RHK

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 filmů, které musíte vidět, než umřete. Jeden ze 100 největších filmů všech dob časopisu Entertainment Weekly (doplněk). Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jedna ze 140 nejlepších komedií - 140 Greatest Comedy Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Doteď nechápu smysl slovního spojení National Lampoon. Myslel jsem si, že je to jenom o Griswoldech, a ono to jenom o Griswoldech není. O to víc mě to udivuje u tohodle filmu, který s tím nemá společného už vůbec nic, ani v originálním nadpisu to poznamenané není, ale čeští distributoři si to takhle upravili. Tahle komedie mě totiž ve skutčnosti přišla hrozně průměrná. Vtipný scény byly vtipný, ale mně to tak vůbec nepřišlo. Přišel jsem si jak magor, když mi bylo jasný, že se mám smát, a já se ve skutečnosti vůbec nesmál...ale tak, ne každýmu sedne všecko na potkání. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Jak by asi vypadal film pro teenagery ze 70. let, navíc zasazený do 60. let? No... asi takto. Jeden ze starších snímků série National Lampoon, který dle mě tak dobrý, jak zde líčí hodnocení, rozhodně není. Ano, je to čistokrevná zábava. Ale strašlivě pomotaná. Charaktery jsou vesměs zajímavě napsané, ale není ani na jeden kladen větší důraz. A co se děje týče, ten taky přeskakuje z jednoho na druhé a vlastně nedává vůbec žádný smysl. Do toho nějaká ta lehká erotika a humor až fekálnějšího rázu. No, občas jsem se zasmál, ale zase tak dobře jsem se u toho nebavil. 50% ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Klasika medzi starými komédiami. Síce som nikdy na americkom vysokoškolskom internáte nebola a našincovi je dosť cudzia večná rivalita medzi kadejakými gama-kapa-omegami a inými gréckymi písmenami, ale... táto priblblá študentská komédia s tlupou šialencov a Johnom Belushim na čele má neuveriteľné čaro, ktoré ma dostalo okamžite. Milujem Animal house a milujem Bluta :-) Inými slovami: "Cut the crap. Give me a drink!" ()

Galerie (52)

Zajímavosti (45)

  • Meat Loaf byl druhou volbou pro roli Bluta v příadě, že by Belushi odmítl. (D3VIL)
  • Budova na půdě Oregonské univerzity, která sloužila pro venkovní záběry domu bratrství Delta, byla na počátku devadesátých let zbourána. Pro záběry z interiérů byla použita budova, v niž sídlí bratrství Sigma Nu. (D3VIL)
  • Harold Ramis napsal a upravil postavu Boona čistě pro sebe, avšak John Landis Ramise neobsadil, protože mu pro roli připadal moc starý. Ramis byl tak rozhořčen, že nepřijal Landisovu nabídku na menší roli. (Ramisovi bylo 32, Peteru Riegertovi 29). (D3VIL)

Reklama

Reklama