Reklama

Reklama

Po návratu z vězení Jake Blues s bratrem Elwoodem navštíví dům, v němž byli kdysi vychováni jeptiškami. Tady stojí před jasným rozhodnutím: na to, aby sehnali 5000 dolarů pro kostel, mají pouhých jedenáct dnů. Jake s bratrem Elwoodem se proto rozhodnou obnovit jejich bývalou bluesovou skupinu. Tím se kolotoč ztřeštěných akcí a honiček s poldy v patách teprve roztáčí. Jejich plány na získání peněz totiž neustále někdo narušuje, dvojice bratrů také na sebe poštve téměř každého… Příběh, který využívá hudební komedie ve spojení s žánrem akčního filmu, proslavily dvě velké honičky aut. V hlavních rolích zaujmou herecké hvězdy Dan Aykroyd, John Belushi a John Candy. Vedle skupiny The Blues Brothers Band tu nalezneme jako hosty známé osobnosti filmového světa (Steven Spielberg, John Lee Hocker, Twiggy, Frank Oz, Steve Lawrence a Paul Reubens). Na tento snímek navazuje volné pokračování Blues Brothers 2000. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (165)

helloween93 

všechny recenze uživatele

Další z řady starších snímků, které čeští TV vysílatelé dlouhá léta nevysílaly. Já ho viděl na Netflixu. O filmu jsem věděl pouze to, že ho natočil John Landis, že je kultovní a že obsahuje honičku s policií v obchoďáku. Dějově to není žádná extra třída, hudební čísla mě nechala chladným, potěšilo mi mnoho známých tváří v cameu. Aykroyd a John Belushi nosí černé Wayfarery od RB a stylové černé obleky s klobouky. Automobilové honičky jsou sice úsměvně přepálené, ale zábavné. Ovšem na to, že jde o komedii jsem se mockrát nezasmál. Aykroyd tady herecky vstupoval do první ligy, v které se bohužel neudržel moc dlouho. Filmu by prospělo, kdyby byl trochu zkrácen, ale rozhodně jsem se nenudil. 3* ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Záchrana sirotčince z pera Johna Landise a Dana Aykroyda mě za srdce nechytla, proběhlo to jen tak napůl plynu, žánrový mix je hodně široký a po pravdě jen v té hudbě jsem našla zalíbení, tahle složka je parádní.. Bratři Bluesovi na cestě k vydělání peněz jsou místy zábavní, místy vtipní a musím otevřeně přiznat, že pro mě místy i nudní a délka snímku na mě byla příliš velké sousto.. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Pár lidí včetně jednoho váguse mě na tohle odkázalo když jsem si v létě řídil policejní Ford. A budu v menšině, kdo BLUES BROTHERS označí za totální nevtipnou krávovinu a kdo si to protrpěl hezky od začátku do konce. Ty dva blbové mi akorát tak hodně lezli na nervy. Jediný světlý moment vidět hrát kapelu, honička v závěru a užít si při ní Chicago. ()

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Blues Brothers patří mezi můj nejoblíbenější muzikál. Je vtipný, originální a hudba je naprosto fenomenální. Film má délku tak akorát, není tam jediné hluché místo a od začátku do konce jsem se jenom smála. Dan Aykroyd s Johnem Belushim se předvedli v tom nejlepším. Ráda hodnotím trochu konkrétněji, takže bych dala 4,95:-) ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Povedená muzikálová komedie, nesoucí se hlavně v rytmu (jak již název napovídá) blues, soulu a rock'n'rollu. Ač více než dvouhodinový snímek, baví pořád, vtipné situace a momenty se střídají s nabušenými hudebními čísly a milovníci nejenom této muziky si přijdou na své. V miniroličkách můžeme vidět například Jamese Browna nebo Raye Charlese plus nedá mi to nezmínit Caba Hollowaye a jeho výstup v hotelu Palace, který jakoby za těch 50 let vůbec nezevšedněl. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (36)

  • Exteriéry a mnoho interiéru Daleyova centra (známý chicagský mrakodrap) se natáčely přímo na místě. Včetně scény, kdy Bluesmobil projíždí soudní halou. V interview z roku 1998 John Landis přiznal, že k získání natáčecího oprávnění oslovil místní podsvětí. (Matty)
  • Scéna, kdy Bluesmobil uhání ulicemi Chicaga rychlostí 115 mil za hodinu je reálná. Filmaři kvůli ní nechali vyklidit dva jízdní pruhy pro maximální rychlost 100 mil za hodinu. (Matty)
  • Před přeskočením zvedacího mostu je most již velmi zvednutý, při samotném přeskočení je zvednutý jen málo – dle vzdálenosti mezi konci zábradlí (v čase cca 0:08:35). (marcel5)

Související novinky

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

28.12.2016

Řada lidí dnes vyšla z promítání Rogue One a zjistila, že rodina z předaleké galaxie přišla o jednoho ze svých stěžejních členů. V 60 letech nás totiž opustila Carrie Fisher, představitelka princezny… (více)

Reklama

Reklama