Reklama

Reklama

Obsahy(1)

New York roku 1934. Legendární Angelo "Snaps" Provolone slibuje svému umírajícímu otci, že opustí svoji gangsterskou dráhu a obnoví čest rodiny. Jeho náhlá přeměna je podezřelá nejen mafiánovi Vendettimu, ale i policii. Jednoho dne je Snaps surově probuzen svým účetním, který mu neomaleně oznámí, že potřebuje zvýšit plat, aby se mohl oženit s jeho dcerou. Snaps však zjistí, že tento mladík ho okradl o 50 000 dolarů a požaduje, aby je vrátil. Účetní nabízí jako svatební dar kufřík klenotů. Tento kufřík se pak stává předmětem mnoha záměn, nedorozumění - a nakonec i šťastných shledání... Oscar je návratem ke gangsterským komediím z třicátých let. Dominující hvězda Sylvester Stallone, nákladná produkce, kostýmy a vynikající herci okamžitě vyvolají vzpomínku starého Hollywoodu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vaše dcera není Vaše dcera a prachy, který byly předtím šperky, ty jsou teď prádlo." Měl jsem v tom trochu zmatek, ale nedostižně nechápavý gangster Connie mi v tom udělal jasno. V podstatě šlo jen o narovnání rodinných vztahů, trochu lingvistiky a záměnu kufrů, ale já jsem se bavil. A toho poučení, co tam bylo: 1) Rovnej křivák je protimluv. 2) Když jsi nic neviděl, tak budeš žít déle. 3) Zkrouhni bližního svého dřív, než zkrouhne on tebe. Díky za tebe Oscare, i když jsi jen remake. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak Sly nakoniec trumfol Arnieho. Ked uz nie ako akcny hrdina, tak aspon ako komik. Sice mal nefer doping v podobe skvelej predlohy, ale nakoniec to dopadlo zabavnejsie ako Funesova verzia vdaka prepracovanejsej zapletke. Najväcsim plusom filmu je, ze tu hra Sly drsniaka v situacii v ktorej je nesvoj a nie nejakeho obycajneho chlapika. Svoju ulohu si vychutnava a znova dokazuje, ze je solidny herec. Cela ta zapletka zo zamenou kufrikov a dcer je perfektne prepracovana a vtipna. Podporene to je fantastickym castingom. Najviac ma bavia dement Chazz Palminteri a chudacik Tim Curry. Takisto tu su aj pekne zenske. Pochvalu si zasluzi aj nadherna hudba. Cele je to svizne zrezirovane, takze nuda nema najmensiu sancu. Mam tuto komediu rad a aj po rokoch stale skvele funguje. 8/10. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

On ten Sly našel v době, kdy ještě patřil do mladého železa, mezi leh-sedama a zatínáním glutea maxima (do úplného minima) čas na lekce v cirkusování! Pardon, hraní. A byť mu příroda a zručný porodník nadělili obličejovou obrnu, v komentovaném díle dokazuje, že se k danému faktu postavil jako chlap a sere na to z vejšky. Pěkný výkon postradatelného. A Tim Curry? Miláček! Opět zahořel Kulďýk touhou po pravzoru všech úlisáčků. Suma sumárum - podstatně lepší, než žabožroutská verze. Rozhodně to není tak udýchané, až ufuňésené. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Od dedstva bol pre mňa Stallone niečim výnimočný. Dodnes to neviem opísať, čím. A napriek tomu, že tento žáner nemám v láske, díky nemu som nemal probém to dopozerať. A to, že Oscar, o ktorom je pomenovaný celý film, sa objavý až na konci a aj to len na pár sekúnd, je veľmi nápaditý ťah. Niečo ako obraz menom Horiaca žirafa od Salvadora Daliho. (ak nepoznáte, vyhladať na google, a pochopíte :) ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Hodně lidem se tenhle film nelíbil, ale pro mě je to jedna z nejlepších gangsterských komediíí, jaké jsem kdy viděl. Při většině scén jsem se smál tak moc jako už dlouho ne.Sylverster Stallone ukazuje že dokáže výborně hrát i v komedii.Jeho Snaps navždy bude jedním z mých nejoblíbenějších gangsterů.Podlě mě mnohem vtipnější než originál.Funes nesahá Stallonemu ani po kolena.Celkově tak 4,5 z 5. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (11)

  • Natáčelo se ve státech Florida (Orlando) a Kalifornie (Los Angeles). (Varan)

Reklama

Reklama