Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v odlehlé části Ruska zaujme mobilní odpalovací rampa s raketou SS-50 palebné postavení, rozhodne americká vláda vyslat na místo tým špičkových agentů, kteří by ji zneškodnili. Je rozhodnuto vyslat současně dva agenty, zcela postradatelné a nic netušící, kteří mají upoutat pozornost sovětské kontrarozvědky. Vybráni jsou poněkud roztržitý šifrant Austin Milbarger a sebevědomý Emmett Fitz-Hume, kteří se dokázali ztrapnit už během kvalifikačních testů. V domnění, že uspěli a jsou na prahu úžasné kariéry, podrobí se náročnému výcviku. Nakonec jsou shozeni na území Afghánistánu, kde okamžitě padnou do rukou ruských agentů. Bystrý a vzdělaný Austin odhalí léčku a oběma se podaří uprchnout, ovšem jen proto, aby padli do rukou afghánských mudžáhidů. Během dalších bláznivých dobrodružství zjistí, jaký byl vlastně jejich úkol, ale navíc se po smrti jednoho z agentů nečekaně stanou jedinou nadějí na záchranu světa... (TV Nova)

(více)

Recenze (195)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrná komedie s pořádně šíleným příběhem, kde by se ty scény, kdy se zasmějete daly spočítat na dvou prstech. Začínám zjišťovat, že mám lehce jiný vkus než uživatelé csfd. Ne, že by byl film špatný, ale vždycky jsem průměr bral kolem 60ti% a od komedie, která má 74%, což tu moc filmů tohoto žánru nemá, bych čekal prostě víc zábavy. Alespoň, že obě ženské postavy mají něco do sebe a u poslední scény se i malý úsměv ukáže. ()

charlie_ando 

všechny recenze uživatele

Jsou postradatelní a loutkami ve vysoké zpravodajské hře a o kom je vlastně řeč. No přeci o bezvýznamném úředníčkovi ministerstva zahraničí Emmettu Fitz-Humeovi (Chevy Chase), co spí se svou šéfovou a zakřiknutém pracovníku Pentagonu šifrantovi Austinu Millbargeovi (Dan Aykroyd), po kterém se vozí jeho nadřízený z námořnictva. Jejich životní cesty se protnou u zkoušky k tajné službě, protože ty se jim trochu víc nepovedou a chlapci na sebe upozorní, jak se říká negativní reklama taky reklama. Ve stejné době totiž hledají špičky tajné služby dvě odepsatelné položky. Po zdárném absolvováni armádního rychlo výcviku přežití jsou naši hrdinové shozeni na padáku do pákistánského pohraničí a jejich nebezpečná pouť za světový mír může začít. Jejich dobrodružství je zavede až to SSSR a společně s opravdovou agentkou Karen Boyer (Donna Dixon)musí čelit po zuby ozbrojeným sovětským pohraničníkům a nechybí ani nebezpeční agenti KGB, ale je přeci nic nezadrží od jejich cíle, zdárně splnit náročnou misi. Přímočará lehce naivní komedie, která jde jednoznačně za svým cílem pobavit diváka a to se jí hlavně i vcelku daří. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Dobrá komedie ,skvělý herci. Udělat agenty ze dvou neprktických smolařu co při testech do tajných služeb podvádá,byl prazvláštní tah ,ale jak je vidět chytrý hlavy ví co dělají. A tak je vysadí někam na blízký či dálný východ. Nakonec jsou nucení ze sebe dělat chirurgy a operovat, což samozřejmě neumí. Nakonec se ukáže byli vysláni jen jako návnada ,ale naštěstí se dokážou ubránit. A dokonce na závěr vyhrajou střední evropu pro Amíky ,škoda že to tak nebylo i ve skutečnosti ,nemusela být sametová revoluce. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Není mi jasné, jaktože jsem tuhle Aykroydovku dosud úplně míjel. Přitom nese všechny typické prvky skvělých komedií, na kterých se podílel. Tady se možná někdy až moc tlačí na pilu, ale když člověk vezme v potaz dobu, ve které film vznikl... Dvojka Chase - Aykroyd je k sežrání, skvěle se doplňují, má to hlavu a patu, spoustu skvělých záseků a dostatečně potrhlé finále. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro Chevyho Chase, a tady se skutečně vyblbnul. Svého parťáka Dana Aykroyda jednoznačně zastiňuje. Chevyho tady nezvykle dabuje Heřmánek, a ačkoliv jej mám moc rád, zrovna na Chevyho se víc hodí Oliva. Nejlepší scény jsou k vidění v rámci výcviku agentů, to je úplně jak v Monty Pythons. Ke konci už trochu dochází dech a nápady, ale z filmu tak moc čiší dobrá nálada a chuť dívat se na život s nadhledem, že čtyři hvězdičky si film rozhodně zaslouží. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Titulní píseň se stejnojmenným názvem složil a nazpíval Paul McCartney. (kosticka7)
  • Chevy Chase vzal roli ve filmu, která byla původně určena pro Joe Piscopa. (ČSFD)
  • Dan Aykroyd řekně ruskému agentovi: "Chem men'she znaesh', tem lushche." Význam věty v překladu je: „Čím méně víš, tím lépe“. (HellFire)

Reklama

Reklama