Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když se setká geniální komik Eddie Murphy s Danem Aykroydem a Jamie Lee Curtisovou? Vznikne nadčasová komediální klasika okořeněná ztřeštěným satirickým humorem. Murphy exceluje v roli pouličního podvodníčka, který dostane šanci vyměnit si své místo s úspěšným obchodníkem s komoditami (Aykroyd). Náhlý zvrat štěstěny je však jen krutým vtípkem dvou znuděných a nechutně bohatých bratrů (Don Ameche a Ralph Bellamy), kteří spolu uzavřeli jalovou sázku. A když pravda vypluje napovrch... následky budou vskutku k popukání. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (330)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Začátek vtipný a skvělý rozehraný, vše v něm skvělé fungovalo i přes to, že je to jen další variace na Pygmalion (a zároveň je to ukázka toho, že je ten námět stále vděčný a nevyčerpatelný), ale pak to jaksi rozbředlo v příběhu i humoru a zpátky se to vrátí až ke konci, jenže tomu zase ubližuje fakt, že spousta vtipů a situací se nedotáhne do konce. Jako on to pořád je mírný nadprůměr a zase bylo fajn vidět Eddieho Murphyho v době, kdy opravdu bavil a nelezl do každé chujoviny, ale nejlepší Landisův film? To ani náhodou. Hlavně ta nedotaženost a urychlenost tam bije do očí, jelikož tu nikdo nedojde k žádnému prozření a nebýt neuvěřitelných náhod, žádný happy end by nebyl. Sice je to komedie, takže od toho samozřejmě nechci propracovaný scénář jak u psychogického dramatu, ale u Landise vím, že natočil nejednu chytrou komedii a tahle chytrá rozhodně není. Má na to náběh, ale ten zůstane nenaplněn. A čtvrtou hvězdu nedám ani kvůli sympatickému Murphymu, tak ani kvůli krásné Jamie Lee Curtis. Silné 3* ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tak od tohoto kousku jsem čekal výbornou komedii, ale bohužel jsem se jí nedočkal. Nějak mě to nezaujalo. Pár momentů rozhodně pobaví, nápad pro komedii je to určitě dobrý, ale prostě jsem se nijak zvlášť nebavil a ani dějově mě to moc nechytlo. Taky mi to přišlo trochu zdlouhavé. Možná špatný rozpoložení při sledování, možná prostě jen trochu vyčpělá starší komedie, která se jistojistě nezařadí mezi mé oblíbené. 60% ()

Reklama

wosho 

všechny recenze uživatele

Jeden z nepodařenějších filmů ústřední trojice hvězd. Velice vtipný scénář, který si dělá legraci i z tak vážných věcí jako je obchodování s akciemi a obligacemi. Navíc se v této na první pohled obyčejné komedii nachází i kritika americké společnosti a tzv amerického snu. Záměna nemá žádnou chybičku a je pro mě jedna z nejoblíbenějších amerických komedií z 80tých let s dokonalým hereckým obsazením všech důležitých partů. ()

Zdeňka 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších zahraničních komedií. Murphy je ve formě a skvěle mu sekunduje zbylá trojce budoucích milionářů. Především komorník je nezapomenutelný, trošku mi jej připomíná v Chůvě k pohledání Neiles, ale nesahá mu ani po kotníky. Spousta fórků se snažila být využita i v jiných filmech, avšak u mě nezaznamenala takový úspěch. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Mám ešte niečo rozbiť?" Výborná komédia s dobrým príbehom, hoci toho humoru vzhľadom na žáner by sa patrilo pridať, ale nevadí. E. Murphy ešte v časoch najväčšej slávy, ééj a čo by dnes dal za vtedajšiu popularitu... Od premiéry ubehlo veľa času, J.L. Curtis je stále sympatická žena, ale vtedy bola sexi. Neviem o inej herečke, ktorej by lepšie sedeli krátke vlasy...80%. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • Randolph Duke má na své straně pracovny obraz Ronalda Reagana, zatímco Mortimer obraz Richarda Nixona. (Kulmon)
  • Budoucí švagr Jamie Lee Curtis Nicholas Guest se ve filmu objeví jako Harry. (Kulmon)

Reklama

Reklama