Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když se setká geniální komik Eddie Murphy s Danem Aykroydem a Jamie Lee Curtisovou? Vznikne nadčasová komediální klasika okořeněná ztřeštěným satirickým humorem. Murphy exceluje v roli pouličního podvodníčka, který dostane šanci vyměnit si své místo s úspěšným obchodníkem s komoditami (Aykroyd). Náhlý zvrat štěstěny je však jen krutým vtípkem dvou znuděných a nechutně bohatých bratrů (Don Ameche a Ralph Bellamy), kteří spolu uzavřeli jalovou sázku. A když pravda vypluje napovrch... následky budou vskutku k popukání. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (330)

Vercinix 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nej nej nej oblíbenějších komedií, která si dělala zálusk na post v mé desítce nej filmů a jelikož se tam nedostala (přez velkou konkurenci) vévodí desítce druhé:-)! Filosoficky velmi poutavé, herecky výše než na úrovni, atmosféra podmanivá, dílko nevtíravé a přec svým jemným humorem podmanivé! PS: viděl jsem jej asi tak 350 krát:) ()

laepus 

všechny recenze uživatele

Klasika klasik. Dan Aykroyd i Eddie Murphy mají co hrát a využívají své role naplno. Dva staříci jsou dobře kapitalisticky odporní, Denholm Elliott je sluha k pohledání a Jamie Lee Curtisová zkrátka a jednoduše byla pořádná kost - zvláště jako Inge ze Švédska. K tomu v hudbě ty motivy z Mozarta - mám rád tenhle film. Ne že bych si ho někdy pustil jen tak z dlouhé chvíle. Je to ten typ filmu, který když je v televizi, tak si ho prostě nemůžu nechat ujít. ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch mála lepších duchaplnějších amerických komedií. Pozdější komedie s Eddie Murphym postupně rok od roku ztrácely na zábavné hodnotě. Alespoň pro mě. Když se někdo začne nepromyšleně hnát za výdělky v okamžiku, kdy stojí na vrcholu své "rychlé" slávy, bere roli za rolí, aniž by přemýšlel o scénáři, dopadá to obvykle tak, že hodnoty jeho práce postupně a nezadržitelně klesají. V tomto případě jsem se však vydržel dokoukat i při druhé projekci (po letech) až do konce. Ten okamžik, kdy Valentin zjišťuje, že opět vidí a může chodit je opravdu kouzelný. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

70%. Kdysi se mi to líbilo podstatně více. Ale když jsem se na to podíval nyní, zase až tak skvělé to nebylo. Bylo tam pár dobrých frků a situací, ale ne zase tolik, jak bych si ve skvělé komedii představoval. Takový lepší průměr. Pozitivum bylo, že se tam nějak šíleně neksichtil a nevyváděl Eddie a mohli jsme vidět krásné tělo JLC. Takže ve finále to nebylo špatné, ale nijak extra taky ne. Howgh! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ve své době známý a velice úspěšný režisér komedií John Landis natočil tuto chytrou komedii s výborným duem herců Aykroyd a Murphy pojednávající o výměně životů úspěšného obchodníka a drzého bezdomovce. Je to klasika ale popravdě ikdyž jsem se slušně bavil, takřka vůbec jsem se nesmál a nějaké vydařené "hlášky" jsem ve filmu hledal marně. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • Postavy Randolph a Mortimer Dukovi se objeví ve filmu Cesta do Ameriky (1988) jako dva homelesáci, kterým daruje postava Eddieho Murphyho peníze. (don corleone)
  • Poslední film Alfreda Drakea. (Kulmon)

Reklama

Reklama