Trhlina

Trailer 1

Igor, nezaměstnaný vysokoškolák, se v rámci absolventské praxe dostane do pracovní čety, která vyklízí budovu bývalé psychiatrie. Zde náhodou objeví záznamy Waltera Fischera, jednoho z pacientů, který před sedmdesáti lety záhadně zmizel v pohoří Tribeč. Když se po dvou měsících stejně záhadně objevil, byl dezorientovaný, na celém těle měl nevysvětlitelná zranění a nedokázal popsat, co se mu stalo a kde poslední týdny strávil. Ač byl dlouhodobě hospitalizován, již nikdy se nezotavil. Když se Igor pustí do pátrání po podrobnostech Fischerova příběhu, zjistí, že tento případ vůbec nebyl ojedinělý. Záznamy o lidech, kteří se v Tribeči ztratili, sahají až daleko do minulosti. K mnoha z nich ale došlo relativně nedávno. Proto se Igor spolu se svou přítelkyní Miou, milovníkem konspiračních teorií Andrejem a tvrdým skeptikem Davidem vydává do tribečských lesů zjistit, jaká je pravda. Pátrání, které zpočátku působí jako nevinná zábava nesourodé skupinky, však končí tragicky… (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

sidzej

všechny recenze uživatele

Bebjak milo prekvapil. Na slovenské pomery veľmi dobre produkčne aj réžijne zvládnutý mysteriózny thriller za aký by sa nemusela hanbiť ktorákoľvek európska produkcia. Za málo peňazí veľa muziky. Oceňujem predovšetkým skvelé budovanie atmosféry ktorá vrcholí mrazivým záverom v pohorí Tribeč ktoré odhalí nejednú zaujímavú pointu. Herecky tiež ok a veľké uznanie patrí aj hudobnej stránke ktorá sa na výslednej atmosfére výrazne podieľala. Viac podobných kúskov poprosím. A bavilo ma to viac než dajme tomu Záhada Blair Witch z podobného súdka. ()

Hoyt

všechny recenze uživatele

Rozjezd je slabší ale kolem půlky se z toho vyklube solidní mysteriózní thriller s hororovými prvky. Řemeslně je to na výborné úrovni. Párkrát byla i husí kůže. Herecké výkony neurazí právě naopak Tomáš Maštalíř předvedl výborný výkon. V Česku si o něčem podobném můžeme jen zdát. Od Bebjaka si seženu další filmy. Silnejší 4*. ()

Gilmour93

všechny recenze uživatele

Tribeč Witch Project. Jako střet racionálna a mystiky, při které sepse napadá skepsi, to místy funguje, ale pro filmy podobného ražení by mělo být stropem devadesát minut stopáže. Pak by psychedelické tóny Dobrakova a některé atmosférické momenty (přeměna džípu Lesní správy na motorky) neztrácely na síle ve zbytečných motivech a předlouhé expozici. Za odvahu jít v našich končinách do witch(or something else)-in-the-woods tématiky však patří palec nahoru. ()

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $1,416,175▐ Slovenský Blair Witch Project a nie zlé. Hlavne prvá polhodinka a pobehovanie po opustenej psychiatrii, kde sa objavujú nejaké tie záhadnosti má svoje temné čaro. Zaujme to, nechá tápať kam sa to bude uberať. Nakoniec skončíme v tajuplných lesoch, v takom našom bermúdskom trojuholníku. Kde to ale zamotáva hlavu a hmatateľné vysvetlenia žiadne. Nakoniec to je taká mysteriózna psycho dráma z dobrou atmosférou, ktorú si môže vysvetliť každý po svojom, či už schýza, rozdvojená osobnosť, či útok ufónov, všetko je otvorené. Herci slušne a doprovodná hudba robí svoje. Na naše pomery prekvapujúco dobrá práca. /videl v kine: 75%/ ()

JohnCZ

všechny recenze uživatele

Působilo to na mě, jako kdyby tvůrci, resp. autor předlohy vzal několik známých záhad z Epochy, uplácal z toho jakýsi mišmaš a divák ať se v tom zkusí zorientovat. Namíchané je to ovšem docela originálně a po pomalejším začátku, jakmile se vyrazí do lesů, to po stránce atmosféry funguje velmi slušně. Tvůrci sází především na strach z neznáma a i prakticky bez triků dokáží budovat nepříjemnou atmosféru. Rozumím, že absence konkrétních odpovědí bude v tomto případě záměrem, ale je to také dvousečná zbraň. Závěr na mě působil neuspokojivým dojmem. ()

• Film sa ako jeden z mála Slovenských filmov premietal aj na britských ostrovoch. Zvláštnosťou bolo, že film sa premietal v slovenčine s anglickými titulkami. Film štartoval na britských ostrovoch vo viac ako 20 kinách. Nebýva často zvykom, aby si mohli priaznivci kinematografie v Londýne, Manchestri, či v škótskom Glasgowe, ale aj iných britských mestách pozrieť práve slovenskú tvorbu. (Raccoon.city)
  • Vo filme si zahral malú rolu zmiznutého lesníka samotný autor predlohy Jozef Karika. (lemonova)
  • Natáčalo sa v zime, herci a štáb sa tak mínusovým teplotám nevyhli, avšak mali k dispozícii vyhrievaný stan, kde sa počas prestávok zdržiavali. (Raccoon.city)

Související novinky

21. ročník festivalu Kino na Hranici se blíží

21. ročník festivalu Kino na Hranici se blíží

25.04.2019

Letošní ročník mezinárodního filmového festivalu Kino na Hranici v Těšíně (27. 4. – 3. 5. 2019) představí více než 150 hraných a dokumentárních filmů z Polska, Česka a dalších zemí střední a východní… (více)