Reklama

Reklama

Trhlina

Trailer 3

Igor, nezaměstnaný vysokoškolák, se v rámci absolventské praxe dostane do pracovní čety, která vyklízí budovu bývalé psychiatrie. Zde náhodou objeví záznamy Waltera Fischera, jednoho z pacientů, který před sedmdesáti lety záhadně zmizel v pohoří Tribeč. Když se po dvou měsících stejně záhadně objevil, byl dezorientovaný, na celém těle měl nevysvětlitelná zranění a nedokázal popsat, co se mu stalo a kde poslední týdny strávil. Ač byl dlouhodobě hospitalizován, již nikdy se nezotavil. Když se Igor pustí do pátrání po podrobnostech Fischerova příběhu, zjistí, že tento případ vůbec nebyl ojedinělý. Záznamy o lidech, kteří se v Tribeči ztratili, sahají až daleko do minulosti. K mnoha z nich ale došlo relativně nedávno. Proto se Igor spolu se svou přítelkyní Miou, milovníkem konspiračních teorií Andrejem a tvrdým skeptikem Davidem vydává do tribečských lesů zjistit, jaká je pravda. Pátrání, které zpočátku působí jako nevinná zábava nesourodé skupinky, však končí tragicky… (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (478)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Zpočátku zajímavě se rozvíjející a postupně vysvětlované mystérium temného lesa v Tribeči bylo fajn a jakmile se začalo výletovat, bylo ještě líp. Třeba bludičky či osamocené dítě v lese byly až strašidelné majstrštyky. Se závěrem si ale tvůrci evidentně moc nevěděli rady, SPOILER: multidimenzionální výstřik bych si přece jen představoval jinak než jen jako obyčejnou jízdu na tripu z laciného televizního filmu, a tím laciným nemyslím kritiku malého rozpočtu.  Herecky pak vcelku snesitelný průměr až lehčí podprůměr, nic co by se nedalo čekat. Suma sumárum, nebýt završení, možná bych se naodpouštěl až ke čtyřem hvězdám. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Zmatená šílenost dosahující až parodických rozměrů slovenského pojetí Záhady Blair witch. Sám nevím, jestli jsem ten film vnímal nebo, spal či bděl a bylo to tak nějak jedno - myšlenky mi utíkaly jinam a ten film byl tak zmatený, že jestli jsem vynechal pět minut nebo třicet ve výsledku se to neprojevilo. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Vlastně docela prima překvápko.. Ze začátku to sice moc šustí papírem a celkově to rámování s uneseným spisovatelem se ukázalo jako naprosto zbytečné, ale od chvíle kdy se na scéně objeví postava Davida fackující sarkasmem svého neúnavného oponenta Andreje, začíná být film poměrně zábavný.. Samotné psycho v lese je zvládnuté vlastně lépe než většina podobně laděných pokusů které v posledních letech platformy jako Netflix chrlí jako na běžícím páse.... Jako odpočinkovka OK ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Největším pozitivem tohoto filmu se stalo to, že jsem se vůbec dozvěděl o tribečské záhadě, o které jsem zatím nikdy neslyšel. Tvůrci mi ale mnoho informací nenabídli, všechno jsem si musel dohledat až následně, a to mi právě vadilo nejvíc. Příběh byl totiž tajemnější než Hrad v Karpatech, takže přinesl spoustu otázek, ale vtipně je ponechal bez odpovědí, herecké výkony byly křečovité a nepřesvědčivé, atmosféra se tvůrcům jaksi nevydařila a chvílemi jsem se při lesním putování trochu nudil. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie prudko ovplyvnené vlastnými zážitkami. Za prvé, príhodu s trezorom a jeho márnym otváraním som zažil priamo v práci. Bolo to tak: Mega kanceláriu opustil jeden zvláštny pán - odišiel robiť inam. V strede vypratanej miestnosti po ňom ostal len kovový trezor XXL - väčší ako vo filme. Týždne sa ho pokúšali naši robotníci otvoriť, aj s pomocou väzňov, ktorí u nás pracujú v rámci výkonu trestu. Rozprával som sa s nimi, aby použili (poznajúc z "civilu") kadejaké ich fígle, no trezor odolal. Nakoniec to ultraťažké, stále zamknuté hebedo s námahou a za pomoci vozíka kamsi odvliekli aj so záhadou vnútri. Nuž a za druhé, priamo v zóne tríbečských lesov okolo hradu Gýmeš, Žibrice a dediny Jelenec som sa niekoľko dní túlal v polovici 90. rokov. Na rozdiel od hrdinov filmu, som zažíval len samé príjemné chvíle, ale dobre bolo pospomínať si na ne aj takto, takpovediac psychiatricko - psychedelicky. Čo vadilo na filme boli dialógy, ktoré zneli miestami tak neprirodzene, akoby šlo o nejakú zámernú paródiu. Inak, vcelku spokojnosť, no ako vravím v úvode, značne ovplyvnenú príbuznosťou niektorých scén a scenérií s osobnou skúsenosťou. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (29)

  • Natáčalo sa v zime, herci a štáb sa tak mínusovým teplotám nevyhli, avšak mali k dispozícii vyhrievaný stan, kde sa počas prestávok zdržiavali. (Raccoon.city)
  • Vo filme si zahral malú rolu zmiznutého lesníka samotný autor predlohy Jozef Karika. (lemonova)
  • Tvorcovia pripravili pred premiérou filmu výstavu fotografií z nakrúcania od Stanky Topoľskej a Maroša Ďatka. Inštalovaná bola v nevyužívaných priestoroch bývalej tlačiarne Svornosť v Bratislave. Pre verejnosť bola otvorená 12 dní. Následne sa presunula do priestorov Bory Mall, kde mal film premiéru. (Raccoon.city)

Související novinky

21. ročník festivalu Kino na Hranici se blíží

21. ročník festivalu Kino na Hranici se blíží

25.04.2019

Letošní ročník mezinárodního filmového festivalu Kino na Hranici v Těšíně (27. 4. – 3. 5. 2019) představí více než 150 hraných a dokumentárních filmů z Polska, Česka a dalších zemí střední a východní… (více)

Reklama

Reklama