Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stephanie (Anna Kendrick), matka a blogerka, se snaží odhalit pravdu o náhlém zmizení své nejlepší přítelkyně Emily (Blake Lively) z jejich městečka. Do napínavé hry plné nečekaných zvratů, tajemství, odhalení, černého humoru, vztahů, lásky, zrady, oddanosti, vraždy a odplaty se zaplete i Emilyin manžel Sean (Henry Golding). Nebezpečný koktejl ve stylu filmů Dívka ve vlaku a Zmizelá Vám namíchá režisér Paul Feig. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (360)

kingik 

všechny recenze uživatele

Zneuznaný Paul Feig jde ve šlépějích raného Briana De Palmy. Ale nenechte se mýlit - rozhodně se nedrží jen nějaké osvědčené kopírky, zavedený styl několikrát poruší černohumornými vsuvkami a režiséra může těšit, že jeho female thriller rapsodie dosáhla příjemné spletitosti. Je ale zároveň fér kulantně přiznat, že je jej lze prokouknout, ale nechtěl jsem režisérovi kazit radost z povedeného díla. Anny Kendrick je ve filmu nejvíc, promění se v jakousi sympatickou Nancy Drew pro odrostlejší publikum, co investigativně pase po své zmizelé kamarádce, která má určitě značnou auru mysterióznosti. A jelikož má film nepřístupný rating, najdou se i odvážnější scény. Příznivci lehké erotiky však kýženého svlečení u Blake Lively nedosáhnou. Scéna, kdy jde do naha, zde sice je, jenže herečka je snímána jen zezadu a není vyloučeno, že jde o body dublerku. Nesluší se z děje příliš vyzrazovat. Musel bych hodně spoilerovat. Jistě, očekávanými i nečekanými zvraty se nešetří, takže delší stopáž je ideálně zaplněna. Kompaktní ráz ke konci opadl, ale u Feiga je hotový zázrak, že byl v inscenování a postupné konstrukci děje trpělivý, a to film nemá nijak závratné tempo. Nejlepším na filmu je určitě Blake Lively. Její postava a herecké ztvárnění je zajímavý hybatel děje. Jen kostymérky asi dostaly špatné instrukce, neb outfity, do kterých herečku navlékly, rozhodně vkusem neoplývaly. Veskrze jde o příjemný thriller, namixovaný z několika žánrových odnoží. Navíc je cítit určitý nadhled a ne ve všem se to bere smrtelně vážně. 10/10 ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

What the fuck did I just saw? ... Pokud hledáte mrazivou mystérii jako já, můžete jít zase o dům dál. Tady se dočkáte leda tak mrtvého pohledu Anny Kendrick a jejího krvácelymiztohouši ječáku. Po shlédnutí tohoto filmu můžu jednoznačně říct. že se jedná o nejsympatičtější kravku z Hollywoodu. Uff. Skoro po celý film jsem se snažila vydejchat podlézavou komičnost její postavy, která se do kriminálně laděného snímku příliš nehodila. Celé to působí trošku jako když vařil pejsek s kočičkou. Zachraňuje to překvapivě Blake Lively, která mi až tady dokázala, že umí skutečně hrát. Ale já nevím, nějak jsem jim to celou dobu prostě nevěřila. SPOILER Emily chtěla peníze z pojistky, proto zabila svoje dvojče a vydávala ji za sebe. SPOILER Jenomže tuhle informaci skoro ani nezaregistrujete, protože k veškerým odhalením dojde ve stylu "Ahoj, jsem tady na večeři, a mimochodem jsem vážně neumřela, jak jste si celou dobu mysleli, to je překvápko, co? A jak jste se jinak měli?" Prostě spíš tak mezi řečí, bez překvapivých zvratů. WTF! Prokažte mi tu JEDNODUCHOU LASKAVOST, pane Feigu, a už nic netočte. :D BROTHERFUCKER! ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Neurážející ženský Thriller od snaživého Paula Feiga, ale za mne bohužel vykrádačka mnohem lepší Gone Girl. Anna Kendrick je takové roztomilé trdlo téměř v každém filmu a dá se říct, že mi nevadí, naopak Blake Lively tu hraje vypočítavou mrchu a opět je šíleně sexy. Film má dobré tempo, občas nabídne humornou vložku a místy je i napínavý. Film také nabídne několik twistů, které však nepřekvapí ty, kdo viděl Gone Girl. Škoda, že to bylo pro mne moc předvídatelné a film nenabídl nic násilného ani převratného, ale tuším, že film je směřován především pro ženské publikum, takže v pořádku.Jako Light Thriller jednohubka to funguje. 65% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jedno z najväčších kino sklamaní za posledné roky, kde sa tu berie takmer 80%? V prvom rade nejde o žiadny mysteriózny thriller, tá skutočná thrillerová vložka sa dá počítať vyslovene na sekundy. Detektívne vyšetrovanie je odhalené a divákom uhádnuté veľmi skoro a vlastne nakoniec ani o neho nejde. Režisér to vsadil na nejakú kvázi vtipnú kartu, no skutočne komických vecí napočítate tak 2-3. Prvá hodina ešte ujde a máte pocit, že film je inšpirovaný Zmizelou dívkou, vyzerá to teda sľubne. Namiesto prekvapivej zápletky nakoniec dostanete ale len nejaký typ divnej grotesky. Jediné dve hviezdy sú práve za úvod a Blake Lively, ktorá svojim herectvom začína pripomínať Cate Blanchett. Avšak filmársky som čakal niečo serióznejšie. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Především: žádný nebezpečný mysteriózní koktejl to není, jak se praví zde v obsahu. Negativa: Ruperta je tam zoufale málo, manžel mě nebavil a posledních dvacet minut stojí za houby. Tam scénáristům došel dech a plácají to: bota-kolo-meruňka. Jinak obě děvčata předvádějí solidní show. Role mají střižené na tělo, očividně si v nich libují. Dialogy jsou povětšinou kvalitní, ale chvílemi také zbytečně přiblblé. Ostrovtipem se však nešetří, je se na co koukat, výsledkem je tedy povedená komedie. Srovnání se Zmizelou a Dívkou ve vlaku je out. Tenhle film oba zmíněné výrazně převyšuje svoji lehkostí, svižností a sympatickou nadsázkou. Žánrově bych ho přirovnala spíše k letošní Noční hře. Za zkoněné finále: pouhé tři. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (10)

  • Ke zvýraznění kontrastu mezi strašidelným a vtipným se režisér Paul Feig rozhodl film natočit jako dobře osvětlenou komedii. Řekl k tomu: „Napínavé věci se dějí i v denním světle, nejen v temných místnostech.“ (hansel97)
  • V čase 1:43:50 stojí Emily (Blake Lively) u kuchyňského stolu a loupe nožem citron, poté je záběr na Stephanie (Anna Kendrick) a Seana (Henry Golding) a poté opět na Emily, která sedí na druhé straně daného stolu a seskakuje dolů. Hodně rychle se tam dostala a také dost potichu na takových podpatcích. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama