Reklama

Reklama

Nepříčetná

  • USA Unsane (více)
Trailer 1

Po traumatickém zážitku se stalkerem, ze kterého se ještě úplně nevzpamatovala, se Sawyer Valentini (Claire Foy – TV seriál The Crown) ocitá v psychiatrické léčebně. Jen chvíli po nástupu do přísně střeženého ústavu zachytí pohled místního zaměstnance, o kterém je přesvědčená, že patří muži, jenž ji pronásledoval. Ale byla to skutečnost, nebo pouhá iluze? (Bontonfilm)

(více)

Recenze (200)

gegina31 

všechny recenze uživatele

Nic extra. Kdovíjak mě to nechytlo. Už jen proto, že jsem to byla schopná večer vypnout v té nejnapínavější části a jít vklidu spát, si to nezaslouží víc jak 3 hvězdy. A trochu přehnaný. Samozřejmě jako obvykle nemohla chybět nesmrtelná role špekatého padoucha s výbornou fyzičkou. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Tak niekto natočil film na mobilný telefón, čo už. Svojim spôsobom už dávno boli natočené milióny podstatne lepších príbehov bežných ľudí, ktoré svoje "filmy" uverejnili na rôznych sociálnych sietiach a určite to boli zážitky podstatne lepšie ako práve tento. Aj keď pôsobil veľmi dôveryhodne, práva snaha režiséra pôsobiť autenticky bola z môjho pohľadu najrušivejším faktorom. Ak k tomu prirátame prehnané reakcie postavy vo filme a ich nezvládnuté prevedenie v podaní Claire Foyovej a rovnako tak nie príliš dobé gradovanie napätia tak zážitok z filmu nijako neoslní a človek sa nevyhne porovnaniu s inými filmami odohrávajúcimi sa v podobnom prostredí či sériou AHS Asylum, a z tohto uhla pohľadu Nepríčetná prepadla na celej čiare. Možno ak by som mal možnosť vidieť film na veľkom plátne kinosály zážitok mohol byť o niečo lepší, takto to bolo utrpenie, v ktorom som dúfal, že Sawyer nakoniec za svoje správanie a herecký výkon "zařve"... ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Pátý film, který jsem od Soderbergha viděl a první čtyřka. A to předeevším proto, že jsem byl skutečně zneopokojen. Jako by se mi pojem (problém) příčetnosti začal s přibývajícím věkem jevit významným. Nejenže jsem okamžitě našlápl na parketu paní Sawyer Valentini, ale jsem ochoten hájit její zájmy (představy, záměry, cíle...). Kontext ovšem vidím daleko širší. Nejde tu ovšem pouze o pojistné podvody léčebných ústavů, ale o individuum bojující za svojí integitu v rámci jakékoli organizovaném systému, případně jejich jakémukoli uskupení. Nepříčetné jednání je tu pouze otázkou času. Ten nastává tehdy, když člověk už není s to zkrotit své emoce a se stane nápadným. Na tomto pozadí je příběh psychopatického vraha a znepříčetněné dívky celkem bezvýznamný... Osobně tu však radějí prohlašuji, že jsem na nikoho u pultu nekřičel, s nikým se v otevřeném prostoru nebil, ani nijak na svoji přítomnost neupozorňoval. Pozn.: Jakou technologií byl film natočen je mi ovšem srdečně jedno. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Tak, v první řadě bych zde chtěla zmínit, jak oceňuji kvalitu zpracování tohoto snímku, když si vezmete, že je celý natočen pouze na iphone, bez jakýkoli doprovodných technik.. Samotný film byl poněkud zvláštní. Děj na mě působil velice dlouze, ikdyž dlouhý nebyl, ale to byla asi pointa celého filmu, jelikož jsem i já samotná z toho byla psycho. Skvěle, ikdyž ne moc dobrovolně jsem se nechala vtáhnout do pocitů hlavní hrdinku a celý film jsem s ní trpěla a prožívala tu bezmoc. Finále už bylo, jako ve většině hororů, přehnané. Dle mého názoru to nemuselo být až tak velkolepé. Claire Foy se mi ze začátku nelíbila, ale jakmile uvízla v blázinci, tak jí ta role přesně sedla. Za mě tedy průměr, jelikož nám to nic nového neukázalo. Ale já jsem měla o zábavu postaráno. Doporučuji. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Solidní žánrovka opět soderberghovsky netradičně okořeněná. Jediné rozpaky při rozhodování o hodnocení jsou z toho, jak film vypadá mdle a nezáživně (protože je to experiment natočený celý na iPhone 7+), a z absence hudby, která by ten film pozvedla. Rozhodně by bylo naprosto zbytečné jít na to do kina, ale jako thriller o cvokárně na doma je to oukej. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zajímavý experiment,který sice krom formy nenabídne nic extra nového,ale rozhodně nebude patřit mezi nejslabší Soderberghovky.Horor to sice není,ale jako psychothriller to celkem funguje...60% ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Nevedel som o čom film je a z úvodu som mal trošku obavu, či to aj dopozerám. Filmy z blázincov mam celkom rád a tento to aj potvrdil. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Nepříčetná je čistej střed. Neurazí ani nezaboduje na jedničku. Tenhle flák má šílenej nádech béčka a kamera působí hrůzostrašně až amatérsky. Nechápu zda to Soderbergh takto zamýšlel, ovšem jestli ano, v mých očích se to nepovedlo! Ale jak říkám, má to tempo a v klidu se ta hodinka a půl dá skouknout. 55% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Když už tu mám stokrát použitý příběh, tak bych se měl snažit o to, aby to bylo co nejnapínavější. Ze začátku to napínavé celkem bylo, mělo to atmosféru, bohužel čím déle film trvá, tím míň je to pak zajímavé, až je z toho pak nuda. Dokonce mi bylo i ukradené, jak to skončí, což by mi být nemělo. Právě na tomhle ten film hodně ztrácí. Je to sice zajímavě natočené, ale to, jak asi po 35 minutách začne odpadat to napětí, až na konci není, to odpustit nemůžu. 3* ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Konecne sa Styvn Soderbergh /Traffic Nadvlada Gandu, fdannyho Partaci/ vratil do slusneho nadpriemeru - film stal par supov a zarobil na seba fajne. Soderbergh dokaze urobit tucnu ciaru medzi mainstreamom a cirym umenim. preto si ludi ako Styvn treba vazit. Claire Foy bola genialna, dialogy na urovni, kulisy namakane. Rezisersky film slape jak ma, ani chvilu nudy nehrozi. Posledne chvilky su napinave, nervydrasajuce - celkovo vitam filmy zo psychiatrickych liecebni : 76 % ()

Rodriguez odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film z vás rozhodně blázna udělá. Nepochopeno už po půl hodině a s velkou nudou dokoukáno. Zbytečná ztráta drahocenného času! 0% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Jak snadno se člověk může dostat do blázince, aniž by byl skutečně magor. Stačí podepsat papír a pořádně si nepřečíst malý písmenka něco jako u nás "šmejdi" a už se horko těžko dostanete ven. A ještě k tomu když tu máte někoho kdo vás už dlouho pronásleduje. Krásně depresivní opravdu by se z toho jeden musel zbláznit. Docela zvláštní jak spí na pokoji muži a ženy dohromady, to je dost divný už jen kvůli sexu. ()

Langy10 

všechny recenze uživatele

Spíš než horor mi to přišlo jako solidní psycho. Až na malý detail mi to přišlo tak reálný. Zase ta “američnost” bodnu někoho do krku a on žije a dokonce v dalšim střihu ani nejeví žádný příznaky ublížení natož bodnutí. Cenim, že celý film byl natočen na iphone 7 plus, i když ve 4 K rozlišení, tak bych to ani nepoznal, kdybych si o tom nepřečetl. Je to film tak na 2 zhlédnutí. 70% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

První poklona za to, že je to natočené na Iphone a za ten fakt, že to vlastně úplně skvěle funguje. Druhá za přesvědčivý výkon Claire Foy a třetí za dlouho neviděný námět plus okořenění v podobě, které tady nechci prozrazovat, ale jedná se převážně o Sawyeřin životní problém. Nevím čím to bylo, ale tenhle film mě v podstatě totálně probudil a bavil mě skoro každou svojí minutou. Scénář je napsaný prostě efektivně a není v něm moc zbytečností. Soderbergh si nehraje s divákem jako kočka s myší a pomalu, ale jistě mu přesně říká, co se děje. Jako vtipný bonus tu zahlídnete Matta Damon. Pěkný byl na tomto snímku i soundtrack a k mému překvapení a k nulovým očekáváním jsem nadmíru spokojená. Tohle je prostě fajn a víc než fajn. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Z počátku to vypadá dost průměrně a nepříliš zajímavě a jediným zpestřením je zajímavá kamera, ale někdy kolem poloviny do sebe věci zapadnou a závěr je dost strhující a napínavý. Na jedno podívání je to v pohodě thriller. 70% ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je absolutně jedno jestli to pan režisér celý točil na mobil. Asi to měl být dobrý nápad pro znázornění tíživé situace hlavní hrdinky, která je nedobrovolně zavřená v blázinci a ještě k tomu se svým stalkerem, který jí dávkuje prášky. Za mě tam těch „šokujících“ zvratů zase tolik nebylo, takže si to mohl točit na co chtěl. Za mě lepší průměr. ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Velmi poutavý a napínavý příběh, zajímavě natočené. Skvělý výkon hlavní herečky, horší výkony ve vedlejších rolích (hlavně matka mi připomínala Tommyho Wiseau). To byly mé první pocity po zhlédnutí. A pak jsem si přečetl, že je film natočený na iPhone. Mám rád out-of-the-box přístup, ale tohle mi přijde trochu moc. Spíš než důkaz, že jde natočit dobré dílo i bez špičkového techniky, mi to zavání zaplaceným promem nakousnutého jablka. A trochu neúctou vůči celému štábu. V mém hodnocení to ovšem nezohledňuji. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Celkom milé prekvapenie. Nie som veľkým priaznivcom hororov, ale v tomto prípade to bolo dramatičnosťou troška odľahčené, (menej strachu viac dramatičnosti) a zase dobra kritika na "praktiky" niektorých skromných inštitúcii o "ziskovosti" a "podnikaní" v oblasti zdravotnej starostlivosti o obyčajných smrteľníkov. ()

Související novinky

Soderbergh se vrací do akce

Soderbergh se vrací do akce

05.02.2018

Začnou se hollywoodské filmy točit na iPhone? V nejbližší době to samozřejmě nehrozí, Steven Soderbergh si ale myslí, že pomalu míříme právě tímhle směrem. Co udělal proto, aby tenhle trend nastolil?… (více)

Reklama

Reklama