Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj I. série se odehrává v 15.století (1485 - 1498) na dvoře krále Richarda IV. (pouze v prvním díle na začátku u jeho předchůdce - Richarda III.). Zde se královský princ Edmund "Černá zmije", vévoda z Edinburghu, snaží za pomoci svých věrných přátel Baldricka a Lorda Percyho stát korunním princem namísto svého bratra Harryho anebo dokonce králem celé Anglie. Ovšem vždy to dopadne jinak než si představuje. (Fary)

(více)

Recenze (250)

Stromovous87 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální seriál!!! Spolu s Červeným trpaslíkem jeden z nejlepších britských sitcomů. Rowan Atkinson, tu hraje roli naprosto odlišnou od charakteru Mr. Beana. Zatímco Bean, byl prosťaček. Edmund Černá Zmije je jeho pravý opak - inteligentní až vychytralý s nejednou charakterovou vadou, proplouvá on a jeho potomci čtyřmi historickými obdobími. Ve 3. a 4. sérii se po jeho boku, vedle sluhy Baldricka objeví i Hugh Laurie (nejdříve jako natvrdlý princ-regent a ve 4. sérii jako stejně natvrdlý voják George), nebo Stephen Fry. V jedné epizodě se dokonce objeví i Chris Barrie jako francouzský revolucionář. Vtipné inteligentní dialogy a sžíravý Atkinsonův sarkasmus (hlavně v posledních dvou sériích) nemusí být po chuti každému, ale skutečný milovník britského humoru si nemůže tento seriál nezamilovat. ()

laFei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rowan Atkinson v jedné ze svých nejbrilantnějších rolí. Je docela zajímavé, že takto sofistikovanému a vzdělanému člověku sedí role naprosto opačného rázu. Černá zmije jako celek je výborná exkurze po anglické historie netradiční cestou, plnou zvráceně černého humoru (hlavně první série má hodně blízko k Monty Pythonům). ()

Reklama

fcreading 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rowan Atkinson znovu dokazuje že je velmi výborný komik. Takže hodnotenie 1 serie je dost vynikajúce a to hned 2 dieli tam som sa rehotal ako o život. Baldrick a Percy do toho skvele pasuju a skvelo hláškuju jednu pitomost za druhou a to je len dobre. Atkins je tentoraz trošku prefíkanejší a vždy vymyslí plán ako sa niekoho zbaví. Takže absolútna špička. ()

Hafran 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když se jedná o jeden z nejlepších seriálů, tak první série je jenom pro fajnšmekry. Sice si ji rád občas pustím, ale objektivně je to brak v porovnání s tím co bude dál. Rowan Atkinson totiž stále hraje Mr. Beana nikoliv Lorda Blackaddera. I když neuvěřitelnost a absurdnost situací je zde asi ze všech sérií nejdrsnější. Ale o tom je asi celá Černá zmije. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek Atkinsonovi kariéry nemohl odstartovat lépe. Sám si svoji postavu napsal a dokonale se k němu hodí. Sice to chvíli trvá než si člověk zvykne na tento druh humoru ale druhá půlku seriálu (respektive 3 díly) je opravdu výborná. Příběh se odehrává mezi 13-14 století, a je až podivuhodné jak se autorům podařilo do této ponuré doby vměstnat tolik humoru. Jediné co seriálu kazí na genialitě je náš dabing, který jako by dělali na koleně a je to vcelku škoda. Řada vtipů vyzní jakoby do prázdna. 7/10 ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • Edmundowo manželství s princeznou Leiou Uherskou je odkazem na manželství Richarda II. s Isabellou Francouzskou, které bylo v době sňatku pouhých 6 let. Bylo to čistě politické manželství bez sexuálního soužití. Isabella ovdověla v 10 letech. (Kulmon)
  • Titulní píseň od Howarda Goodalla má stejnou melodii po všechny série, mění se jen styl dle historického období. (Mr.Critic)
  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (SONY_)

Reklama

Reklama