Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj I. série se odehrává v 15.století (1485 - 1498) na dvoře krále Richarda IV. (pouze v prvním díle na začátku u jeho předchůdce - Richarda III.). Zde se královský princ Edmund "Černá zmije", vévoda z Edinburghu, snaží za pomoci svých věrných přátel Baldricka a Lorda Percyho stát korunním princem namísto svého bratra Harryho anebo dokonce králem celé Anglie. Ovšem vždy to dopadne jinak než si představuje. (Fary)

(více)

Recenze (250)

Hafran 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když se jedná o jeden z nejlepších seriálů, tak první série je jenom pro fajnšmekry. Sice si ji rád občas pustím, ale objektivně je to brak v porovnání s tím co bude dál. Rowan Atkinson totiž stále hraje Mr. Beana nikoliv Lorda Blackaddera. I když neuvěřitelnost a absurdnost situací je zde asi ze všech sérií nejdrsnější. Ale o tom je asi celá Černá zmije. ()

laFei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rowan Atkinson v jedné ze svých nejbrilantnějších rolí. Je docela zajímavé, že takto sofistikovanému a vzdělanému člověku sedí role naprosto opačného rázu. Černá zmije jako celek je výborná exkurze po anglické historie netradiční cestou, plnou zvráceně černého humoru (hlavně první série má hodně blízko k Monty Pythonům). ()

Reklama

ladko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najslabšia séria z Black Addera je táto prvá séria...Málo priestoru dostali Baldrick a Percy a naopak príliš veľa otravný kráľ. Ani Edmund ešte tak nehláškuje ako v ďalších sériach. I jednotlivé príbehy v epizódach nie sú tak geniálne vypointované ako v nasledujúcich troch sezónach. Oplatí sa preto nezatracovať Black Addera a dať mu šancu aj po tomto slabšom rozbehu... ()

Eddard 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série Černé zmije má většinu správných ingrediencí, ty ale nejsou ani zdaleka tak dobře odměřené a namíchané, jako v následujících inkarnacích. Vtipné momenty občas probublají, tu a tam pobaví chytrá narážka na Shakespeara, či Monty Pythony, kolem a kolem jde však jen o průměrnou televizní zábavu. Nemáte-li času nazbyt, doporučuji středověk přeskočit a začít až mnohem vtipnější druhou, alžbětinskou sezónou. 60% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak tu spousta uživatelů ve svých komentářích sděluje, 1. série tohoto kultovního seriálu je skutečně dosti chabá. Kvalita značně pokulhává a nabízený humor mi přišel více trapný, než vtipný. Rowan Atkinson a jeho šklebící se grimasy mi také příliš humorné nepřišly, zjevně ještě zůstal zaseklý v Mr. Beanovi:) Zhlédla jsem asi 2 díly, které mi úplně stačily a rozhodla jsem se raději počkat na 2. sérii, o níž jsem doufala, že bude o mnoho lepší. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (SONY_)
  • V roce 2004 se seriál umístil na 2. místě v anketě "nejlepší britský sitcom" vedené televizemi BBC, ITV a Channel 4. (M4rkl4r)
  • Edmundowo manželství s princeznou Leiou Uherskou je odkazem na manželství Richarda II. s Isabellou Francouzskou, které bylo v době sňatku pouhých 6 let. Bylo to čistě politické manželství bez sexuálního soužití. Isabella ovdověla v 10 letech. (Kulmon)

Reklama

Reklama