Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sňatek princezny Verunky (Eliška Jansová) má zachránit království zchudlé kvůli bláznivým nápadům svého panovníka (Boleslav Polívka). A nápadníků má hned několik! Básník Alexandr Alexandrovič (Martin Myšička), ze kterého by i Puškin bledl závistí, dvouhlavý baron, vojevůdce a hudební skladatel v jednom Wajsman (Jaroslav Plesl), tajemný Markýz (Pavel Liška), vládnoucí kouzlem své matky, panovnice smrti Morany a podivínský vynálezce sir Klevr (Marek Taclík). Může být Ondra (Jiří Mádl), kluk toužící po tom stát se plavcem na divoké vodě, jejich důstojným soupeřem? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (363)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na pohádce je hrozně znát, že jí točil Jirka Strach. Je z ní cítit určitá kvalita. Horší už to je s příběhem, který v podstatě neexistuje a pokud ano, tak nepřináší vůůůbec nic nového. Také by mohly být spory o tom, na kolik jsou některé postavy v pohádce pohádkové, protože Italovi Trojanovi, Amíkovi Taclíkovi a Němcovi Pleslovi jsem místy jejich zkomolené češtině vůbec nerozuměl. Dokonce jsem měl podezření, že Ivan Trojan asi dvakrát zaklel slovo "kurva", což mě docela překvapilo. Celkově vzato jsem se ale nenudil. Prostředí nádherné, legrace byla...takže nač víc tápat? ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

To byla zase bída. Zajímalo by mě, proč Česká televize na Vánoce raději natočí více (pod)průměrných pohádek, než aby nechala vzniknout jednu pořádnou. Svatojánský věneček drželi jakžtakž nad vodou pouze Eliška Jansová, Bolek Polívka a Ivan Trojan, kteří se snad jako jediní snažili z toho zoufale nudného scénáře vytvořit alespoň nějakou zábavu. Jinak hrůza s opět jen těžko snesitelným Jiřím Mádlem v hlavní roli (PROČ?), příliš dlouhá, nudná a tu a tam přímo trapná (vodopády, mor, pitvoření) - vykrádání Byl jednou jeden král (králova rozmluva s manželkou, večeře s nápadníky) mi vadilo ze všeho nejméně. Jiří Strach zkrátka od Anděla páně (kterého napsala Lucie Konášová) stále čeká na dobrý pohádkový scénář a já mám docela strach, že se ho ani pro Anděla páně 2 (kterého už píše či napsal Marek Epstein) zase nedočká. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

To se takhle Čech, Rus, Němec, Anglán a Talián vsadí, jestli z ničeho udělají něco. Ačkoli každý s duchem zušlechtěným tuzemsky tradičním způsobem, přece je trumfne nešlechtěný Sparrow Diblík, pardon - zakomplexovaný markýz de Sádek. Řeku všem však nakonec vyfoukne Plaváček. Nápad nebyl vůbec špatný, jen to nemělo pořádný proud, aby nás to uneslo. Matematický vzorec příběhu byl také poměrně jednoduchý, ač moje matem. schopnosti jsou neschopné a při slovu aritmetika sluch úpí. Chemické reakce mezi oběma hlavními hrdiny nakonec vyústila v početí nového reprodukčního materiálu, nicméně na uvěřitelnosti tohoto biologického procesu chtělo ještě krapítek zapracovat (mám pocit, že se princezny zamilovávají jaksi snadno). I Jirka Mádl hrál tak nějak po svém, jakoby jen odběhl z natáčení Rafťáků na Voráky. Ale jako divák jsem se několikrát opravdu zasmál. A v několika momentech se zablýskla filmařina jako od anděla Páně. PS: Ten renesanční zámek, z jehož omítek na nás zuby cedí všudypřítomné pekování, by potřeboval renovaci (krom vyvdání princezny bych se obrátil na příslušný dotační program z EU:), aby ho nepostihlo NPÚ ("náhlé památkové úmrtí"). ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Není to zase až tak špatné jak se mě to zdálo při premiéře, kterou jsem stejně zanedlouho prospal, ale další projekce asi za 3 dny, mě utvrdila, že je to celkem slušné. Místy i vtipné, ano nepopírám, že vše nefunguje tak jak by asi mělo, ale hold každá pohádka není posvícení. Určitě se na ní zase někdy podívám. Někdy víc repríz napraví to co ze začátku nesedělo. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Takové trochu unavené, jako by tvůrce nebavilo tuhle pohádku točit. Mádlovy průpovídky jsou fajn a Trojanův italský maestro je zajímavá postava, ale jinak je všechno hrozně průměrné. Nikdo vám nebude extra sympatický, mezi hlavní dvojicí to nejistkří, padouch je spíš směšný než cokoli jiného. Dokonce i lokace - oprýskaný zámek - vypadá odbytě. Škoda, Strach umí točit o úroveň líp, nevím, kde byl u téhle pohádky problém. ()

Galerie (214)

Zajímavosti (8)

  • Ve scénách, kdy princezna Verunka počítá, uplatnila její představitelka Eliška Jansová své zkušenosti ze studia Gymnázia Christiana Dopplera zaměřeného na matematiku a fyziku. Sama ve scénáři upravila několik vzorečků, aby vše bylo správně. (peetriss)
  • Na mostě u zámku stojí socha sv. Jana Nepomuckého. (Winster)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno