Reklama

Reklama

VOD (1)

Pět let potom, co strašlivá, nevídaná síla většinu lidí přiměla k sebevraždě, se jedna z přeživších se dvěma dětmi odhodlává k zoufalému pokusu o útěk do bezpečí. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (761)

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Ač jsem striktně proti téměř jakémukoliv porovnávání filmů, zde udělám malou výjimku, jelikož nelze kouknout na Bird Box a neporovnávat ho (alespoň v duchu) s A Quiet Place. Abych nezačal negativama, tak při porovnání těchto dvou filmů, mělo A Quiet Place nezpochybnitelně lepší herecký výkony a... možná byl v některých scénách trochu napínavější, nicméně jinak to byl film děravej od paty až ke krku (zda má vůbec hlavu je spekulativní). Bird Box sice neoplývá nějakým fascinujícím scénářem, nicméně je to scénář ucelený a rozhodně (alespoň v mých očích) chytlavější než v Krasinskiho přehypovaným filmu. Se Sandrou jsem po dlouhé době konečně zase neměl problém a casting obecně byl vyvedený. Čím ale vítězí Bird Box v plné čáře je atmosféra. Strach z neznáma a Shyamalanovský feel je v mém případě tisíckrát působivější, než když nestvůru/y tvůrci odhalí už v prvních deseti minutách. Celkově hooodně silné čtyři hvězdy, přičemž pátou přihazuju za Lovecraftovskej hint a za to, že si to prostě a jednoduše zaslouží. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Co konkrétně je myšleno škatulí na ptáky bylo vysvětleno poměrně záhy. Kdo je pešek, který chodí okolo a ty se na něj nesmíš koukat, protože kdo se na něj koukne, ten se hned odbouchne, se nedozvěděl nikdo a asi to bylo ku prospěchu věci. Solidní nápad se ale zbytečně utápí v nabobtnalé stopáží, která paradoxně ani nenabídne prostor k hlubší sounáležitosti s hlavními postavami. Nemám rád emoční vyděračství dětmi předškolního věku a od momentu, kdy si Sandra začne hrát na Štěpánku Hilgertovou a přitom se ani jedno pírko nesmočí, to s docela nadějným Slepým místem šlo definitivně z kopce. Chyběla jen čtyřčlenná záchranná skupina Daredevil, Wonder, Bocelli, Charles (myslím Ray, ne princ kvůli vzhledu Camilly Parker Bowles), které by tomu našeptávajícímu zlovánku zazpívala jeho práva z lístečku s Braillovým písmem a zatkla ho za obecné ohrožení.. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Dokážete přijmout snímek, ve kterém se dá auto řídit v podstatě jen s pomocí navigace a člun po vodě dokonce i bez ní, to vše poslepu? Umíte se smířit s tím, že na vyvstanuvší otázky nedostanete žádné uspokojivé odpovědi? Líbilo se vám třeba tematicky podobné Tiché místo? Pak se na film podívejte, v opačném případě se mu raději vyhněte velkým obloukem. Ovšem to by byla škoda. I přes nějaké ty kaňky jako nezodpovězené otázky, hraniční scény při orientaci v prostoru, „roztomilé“ dětičky (zvlášť holčička mě strašným způsobem lezla na nervy) a poněkud zvláštní „inkubační dobu“ (chování obětí po „infikování“ mělo i různé odezvy). Poutavost příběhu mě totiž až překvapila, spousta napětí, opravdu parádní atmosféra, tajemno…bavil jsem se a děj hltal. Navíc, o Bullock se film může naplno opřít, je výborná (zdatně sekundují i Malkovich a Hollander). Ale jestliže jsem se po celou dobu podivoval jménu režisérky (Bier mám spojenou s úplně jiným typem snímků), konec už nesl její typický rukopis. Podtrženo sečteno, dávám slušné 4*. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Kdyby měli opravdu koule, tak nenechají Sandru chodit po apokalypse s umělýma řasama, ale oukej, občas se mi i dech zatajil. Tiché místo se mi nicméně líbilo (o strašně moc) víc, mimo jiné proto, že tam bylo mnohem méně vysvětlování slovem a mnohem více vysvětlování obrazem, hehe. A druhou věcí, která Bird Box docela ublížila, je přílišná délka: ty dvě hodiny vedou k redundantnímu nimrání se v nepodstatných odbočkách a vztazích, opakování nápadů a dublování pocitů (místo jejich stupňování) a to je škoda. Devadesátka by tomu slušela víc. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Atmosférická tísnivka v mistrosvké režii madam Susan, no zdá se, že Netflix naší milované Dánce sluší. Skvělý, vůbec jsem nevěděl odkud co příletne, odhadnout následující dění prakticky nemožný. Jak nemám rád vyprávění ve dvou časových pásmech, tak tady, když došlo na děti jsem byl vysloveně rád, že tomu tak je, protože to byla velmi silná scéna. Sandy mě herecky příjemně potěšila a vlastně odcházím tak spokojen z tohoto bijáku, že dávám plnou palbu. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (15)

  • Natáčelo se v Kalifornii (Santa Clarita, Los Angeles a La Puente). (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 12. listopadu 2018 na filmovém festivalu Amerického filmového institutu. (Varan)
  • Film vidělo za první týden na Netflixu přes 45 milionů lidí, což z něj tehdy udělalo rekordně nejsledovanější film této společnosti. (hansel97)

Související novinky

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

29.05.2021

Nejspíš se to dalo čekat, v poslední době se to totiž daří všem větším filmům od Netflixu a jen to ukazuje, že marketingově má streamovací gigant vše dobře pohlídané. Každopádně zombie novinku… (více)

V pasti dostane španělský spin-off

V pasti dostane španělský spin-off

15.03.2021

Thriller Bird Box neboli V pasti od streamovací služby Netflix zaznamenal v roce 2018 ohromný úspěch. Snímek se Sandrou Bullock tak okamžitě dostal objednávku na sequel, jenž bude adaptací knižního… (více)

Netflix nabídne obsah zdarma

Netflix nabídne obsah zdarma

01.09.2020

Dva papežové, V pasti, první epizoda Stranger Things nebo komedie Vražda na jachtě – tyto a dalších několik titulů budou čerstvě na Netflixu dostupné všem lidem bez ohledu na to, jestli platí… (více)

Reklama

Reklama