Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Eliška s malou dcerkou se po mnoha letech vrací do rodné vesnice svého muže, aby se zde pokusila o nový začátek. Kromě vlídného přijetí sousedů ji tu však čeká i setkání s místní podivínkou, ženou, která ve své pomatené mysli vleče tíhu vlastního dávného neštěstí. Kolem Elišky, vystavené traumatům z osamělosti a postupně vysilované boji s nekonečnými úředními stereotypy, se postupně začínají spřádat sítě prokletí. Podaří se Elišce zachránit sebe i dceru před mysteriózním zlem dřív, než ji zcela ovládne stín Polednice a nebo vlastní šílenství? (Falcon)

(více)

Recenze (433)

k0m1s 

všechny recenze uživatele

Asi jsem divný. Jedna hvězda jen za to, že jsem to vydržel až do konce.. A že jsem se na tento snímek těšil... ()

Mrliš 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že Polednice je lepší kousek v české kinematorafii za poslední dobu a tím u mě dosáhla až na celé dvě hvězdy. Bohužel z toho pořád hodně čiší lacinost a špatní herci. Bohužel česká tvorba jde pořád více do bahna. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Procházet bažinou české, když ne hororové, tak mysteriozní scény není vůbec jednoduchý počin. Na první celovečerák si tedy Jiří Sádek narval do úst pěkně těžké sousto. A i když místy člověk déle přežvykuje plus nějaké to polknutí není zcela plynulé, tak i přesto se dá na jídle celkem dobře pochutnat. Velkým plusem filmu je hudba a Aňa Geislerová, zapracovat ještě více na atmosféře ( jasně lehce se to řekne ), tak se Polednice může hrdě zařadit na jednou z vedoucích pozic daného žánru. ()

MLee 

všechny recenze uživatele

Zajímavé pojetí příběhu o Polednici. Životní ztráta, návrat domů, podivné až tajuplné příběhy vyprávějící o minulosti, vlastně jen korespondují s tím, že když si lidé nevěří, neříkají pravdu, mohou o sebe hladce přijít.. Chvílemi jsem ani nedutala, jak jsem byla napnutá, a přitom nešlo ani o horor nebo nějaké extra drama.. ()

malahradna odpad!

všechny recenze uživatele

ľutujem, že som to videl...v mojej fantázii to vyzeralo lepšie...akokoľvek som sa snažil, nenašiel som nič pozitívne ()

710.cz 

všechny recenze uživatele

Aňu Geislerovou mám za nejlepší současnou českou herečku, nicméně do Polednice mi fakt nesedla. Ale přesto je pro mě film rozhodně pětihvězdičkovou záležitostí, a to nejen pro krásnou kameru a léto a vedro sálající snad z každého záběru na plátně. ()

tXtX 

všechny recenze uživatele

Prečo som mal po celú dobu pocit, že je to strašne plytké a v skutočnosti sa tam vôbec nič nedeje? Po vizuálnej stránke je to samozrejme špica. Kamera, strih, hudba.. o tom sa nemusíme baviť, čistá Amerika.. ale to "ostatné" ma teda nepresvedčilo, mám z toho zmätok.. 50% btw, má to hrozný plagát... ()

rosomak123 

všechny recenze uživatele

Já nevim, no. Kluci se jako vždycky fakt snaží, ale jako vždycky "něco" chybí. Dokážou docela hezky nakomponovat záběr, občas vytvoří slušnou atmosféru, ale celek se rozpadá a nikam nesměřuje, nenapíná vás, nevzrušuje, nudí. Postavy mají psychologickou hloubku asi takovou, co zůstává vody v místních horkem vysušených studních. Podobně vysušený a prázdný je bohužel i celý film. ()

klejtopajda 

všechny recenze uživatele

Achjo, cekala jsem daleko vic... cely fim docela nuda (dve hvezdicky za par svetlych chvilek), ale s polednici od Erbena, kterou kazdy zna, to nema nic spolecneho... ()

Selmicka2014 

všechny recenze uživatele

Příšerný děj celého filmu hodně psychologický,vůbec mě to nebavilo spíš mě to hodně nudilo.Herecký obsazení jinak bylo super a to je asi všechno. ()

Meily 

všechny recenze uživatele

Doufám, že to viděla sociálka :D Ba ne, zajímavý psychologický film s krásným českým prostředím, ale příběh je nedotažený do konce, chtělo by to větší hloubku.. ()

Evan7 

všechny recenze uživatele

Tento film by som nedefinoval ako horor, ale skôr mysterióznu drámu keď tak. Celý film som napäto čakal, aké bude rozuzlenie, ale napokon som bol mierne sklamaný. Jediné, čo sa mi páčilo bol výkon Geislerovej, dobrá hudba a potom krásne malebné prostredie. ()

Mjr.Majsner 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to bude mnohem lepší - já vlastně ani nevím co jsem měl čekat. Každý z nás by asi pár věcí udělal jinak, tak jako já, ale film byl takto natočen, tak ho musím hodnotit tak jak je. Herecké podání bylo vcelku dobré, ale za celková zápletka, ten příběh se moc nevydařil. Nevím zda by se toto filmové podání panu Erbenovi líbila. ()

andydufrsn 

všechny recenze uživatele

Vizuální stránka mi ze všeho nejvíc připomínala Sekala, to kombinování letního klidu, zlatých lánů obilí s na povrch se dedroucím nepříjemným příběhem! Jinak mě film nějak extra nezaujal. Snad jen to že z filmu cítím myšlenku (ale nevím jesli to je tvůrcův záměr), že bychom so měli uvědomit, co je nejhlavnějíš v našich životech, že peníze a kariréra to rozhodně nejsou! ()

k.rakonos 

všechny recenze uživatele

Velká bída, nuda a zmar. Tohle nemělo s klasickou Polednicí nic společného, herecké výkony včetně vítačky migratů a sluníčkářky Geislerové prachmizerné. Od odpadu mé hodnocení zachránila snad jen kamera. Ještě štěstí, že jsme za to nevyhodili dost peněz a nešli na to do kina, to bych si vyčítal... ()

Související novinky

Polednice vchází do dveří

Polednice vchází do dveří

10.08.2015

V červenci řadu lidí potěšil český horor Nenasytná Tiffany a už tu máme další nadějnou domácí žánrovku. Tentokrát nás vyděsí Polednice, film debutujícího režiséra Jiřího Sádka, který se inspiroval… (více)

Reklama

Reklama