Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charley je podvodníček a profesionální hráč. Právě zjistí, že jeho otec, který ho jako teenagera vyhodil z domu, zemřel. V souvislosti s dědictvím se Charles dozvídá, že má bratra Raymonda, který je jako autista umístěn v ústavu. Raymond má ale geniální matematické schopnosti, dokáže z hlavy řešit a zapamatovat si i ty nejsložitější matematické příklady i kombinace. Jejich otec zanechal svůj majetek Raymondovi, který ovšem nemá ponětí o penězích a neví, jak s nimi nakládat. Charles se rozhodne svého bratra vyhledat, aby majetek získal. Přitom si uvědomí, jaké možnosti skýtají Raymondovy schopnosti v jeho „oboru“ a rozhodne se vzít bratra s sebou na „dlouhý výlet“. Zatím však nemá potuchy o tom, jak s autistickým člověkem zacházet… Kvůli roli autistického Raymonda strávil Dustin Hoffman (Malý velký muž, Tootsie, Motýlek, Kdo je Harry Kellerman, Kramerová versus Kramer) téměř rok v léčebnách, kde studoval chování autistických pacientů. Jeho bratra Charlese si zahrál Tom Cruise (Top Gun, Interview s upírem, Narozen 4. července, Firma). (TV Prima)

(více)

Recenze (1 090)

Gumby 

všechny recenze uživatele

Jeden herecký výkon, dle mého, Film nedělá (zválšť pokud má aspirovat na horní místa žebříčků :) )...A nebýt Hoffmana Rainman by se mi z hlavy do roka jistě vykouřil... ()

Joll 

všechny recenze uživatele

Kouzelný snímek.Přímo herecký koncert Dustina Hoffmana který táhne celý snímek k naprosté dokonalosti.Tenhle film snad nemůžete nemít rádi.90% ()

Mike.mk1 

všechny recenze uživatele

Tři věci z tohoto filmu se mi vryly do paměti: Oscarový výkon Dustina Hoffmana, výtečná hudba a kdo je na první metě :) ()

Elin 

všechny recenze uživatele

Po právu oceňovaný film. Naprosto brilantně zahraný autista Dustina Hoffmana zůstává i přes kvalitní děj a ostatní postavy, jasně nejžhavějším želízkem tohoto filmu. Kdo ví jak by to dopadlo, kdyby Raymonda hrál "smutný komik" Bill Murray jak původně bylo v plánu. U mě určitě jeden z TOP 20. ()

nikolafojtu 

všechny recenze uživatele

Nie je čo dodať, rozhodne jeden z emotívne najsilnejších filmov aké som kedy videl, Dustin Hoffman ukázal, čo je v ňom a Tom Cruise nič nepokazil.. 100% :) ()

tuwanakha 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů, jaký byl vůbec natočen. Dustin doslova převálcoval svým herectvím všechny ostatní. Přestože mám rád i např. Seana Penna ve filmu Jmenuji se Sam, Raymond (Hoffman) v roli Děšťového mužíčka je podobnou osudovou postavou světové kinematografie jako Forrest Gump (Hanks). Neznat Rain Mana, to znamená neznat zásadní film TOP. ()

Wargoo 

všechny recenze uživatele

Úžasný scénár, skvelá réžia a ešte lepšia voľba obasiť Dustina ako Rainmana. Jedna z najpresvedčivejších hereckých úloh vôbec, dokonale zahrané, uveriteľné. Tom Cuise však zahral tiež vynikajúco, a hral sympatické druhé husle. 5***** 88,984% ()

Mary19 

všechny recenze uživatele

Rain Man je skutečně skvost světové kinematografie... Dojemný příběh je skvěle napsán a oběma herci ještě lépe zahrán. "Malý velký muž" :) Dustin Hoffman předvedl opravdu úžasný výkon, a zdatně mu sekunduje další "čahoun" Tom Cruise. Jejich putování navíc doprovází výtečný soundtrack od Hanse Zimmera... 95% ()

Smejdik 

všechny recenze uživatele

No nevím, první 3/4 hodiny mě celkem nudilo...ale zbytek to rozhodně vynahradil. Skvělý film - Hoffmanovi jsem Raymonda uvěřil okamžitě a na Cruise jsem se taky nejednou naštval. Prostředí bylo výborné, herci excelovali všichni, hudba krásně dokreslovala atmosféru a jak jsem už řekl, druhá půlka filmu mě utvrdila v 5* ()

MarleyCZ 

všechny recenze uživatele

Ze čtyř hvězdiček se musím po dalším shlednutí tohoto filmu přimluvit za pět hvězdiček. Dustin Hoffman už jak se zde píše je mistr ve svém oboru a v tomto filmu to akorát znovu dokázal. Cekem vtipné a taky dramatický děj dělá z filmu jedinečnou podívanou. 5 hvězdiček 94% ()

Páně 

všechny recenze uživatele

Velice přesvědčivé jako celek a to především díky skvělému výkonu Hoffmana. Cruise sice přesvědčivější než jindy, ale pořád notně špatný. Já ho prostě nemám rád, to je ono. Námět velice vděčný, ale na plátno přeci jen převedený zručně. Dílo, ze kterého prostě člověk musí mít dobrý pocit, že ho mohl zhlédnout. I já jsem ten pocit měl, když nejvýrazněji ke mě promluvil příjemný konec, který jsem si já vyložil jako dost smutný - tudíž dobrý. ()

DHDV 

všechny recenze uživatele

Film dobrý, ale podle mě nemá na 11 místo oprávnění, nižší hodnocení by snášel lépe než to vyšší! Jmenuji se Sam daleko lepší dílo! ()

gogoroxy 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělý výkon Dustina Hoffmana, oceněn zaslouženým Oskarem mě mile překvapil. Většina hvězd je ale právě "jen" za tento herecký výkon. ()

xdutchx 

všechny recenze uživatele

Hollywood servíruje Hoffmana a Cruise, přijďte bude bžunda. Starosvětsky natočený snímek, ale je to takové studené a člověka do děje nevtahující, prostě takový lepší biják. Dustin to drží a když zrovna není na place, tak to je vcelku nuda. ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

OK. Klasika jak řemen. Ale viděna 23 roků po natočení. A s filmy, které jsou už dlouho na vrcholu TOPek a chystám se na ně pár roků, než je konečně uvidím, mám vždycky tak trochu problém. Hoffman hraje výborně, Cruise taky není špatný, potom co jsem viděl Pařbu ve Vegas jsem se při sjíždění do casina smál. Ale že by to byl 12. nejlepší film... ()

Související novinky

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

05.09.2021

Thriller Zúčtování v originále zvaný The Accountant z roku 2016 neměl původně kdovíjak velké předpoklady k tomu, aby se z něj stal hit, natož pak chválený. Na papíře se zkrátka jednalo o béčkovou… (více)

Bill Murray bude ztracen v Afghánistánu

Bill Murray bude ztracen v Afghánistánu

08.02.2014

Barry Levinson dal světu Dobré ráno, Vietname nebo Rain Mana, v posledním letech pak zaujal především televizním dramatem Doktor Smrt s Alem Pacinem. Teď nicméně chystá pořádný celovečerní comeback,… (více)

Reklama

Reklama