Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Schopnost utíkat nejrychleji ze všech na světě (na jakémkoliv světě, v němž se právě vyskytuje) by ježek Sonic bez mrknutí oka vyměnil za opravdového kamaráda. Ze svého lesního útočiště sice chodí navštěvovat dobráckého maloměstského šerifa Toma (James Marsden), ale ten se tak úplně nepočítá, protože si Sonica při jeho rychlosti ještě nestačil všimnout. A Sonic se snaží nezanechávat stopy své přítomnosti, protože ví, že by pak po něm šli. Kdo? Všichni! Jenže i ten nejopatrnější ježek může udělat malou chybu, kterou bylo v jeho případě dočasné vypnutí elektřiny v polovině Ameriky. Bezradná a znepokojená vláda na odhalení příčin kolosálního výpadku najme toho vůbec nejschopnějšího génia, lehounce šíleného Doktora Robotnika (Jim Carrey). A ten velmi brzy zavětří Sonicovu stopu. A Sonic rázem zjistí, že ani nejrychlejší nohy nemusí k úspěšnému útěku stačit, zvlášť když ztratil magické kroužky, které mu umožňovaly rychle cestovat mezi různými světy. Jediný, kdo zná jejich aktuální polohu, je jeho „kámoš“, šerif Tom, a ten se do záchrany mimozemského ježka před neúnavným a vynalézavým Doktorem Robotnikem zrovna nežene. Pak si však jako správný ochránce zákona uvědomí, že slabší je třeba bránit, a začnou se dít věci… (CinemArt)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (412)

NiWi 

všechny recenze uživatele

Sonic je klasická rodinná komedie hlavně pro ty menší. Humor je hodně jednoduchý a přímočarý, je tu spousta rádoby vtipných přezdívek, humoru s domácími mazlíčky apod. Příběh je klasické klišé, nečekejte absolutně žádnou sofistikovanost ve všech směrech. Overall se od toho však víc čekat nedá a rozhodně to není špatný film. Designově na mě osobně působí hodně uměle, ale není to katastrofa. Jako jednohubka pro děti to poslouží slušně, stejně jako fanoušci hry nebudou zklamaní. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Takto hneď na úvod. Hodnoteniu som pridal najmä preto že to bolo 4k jubileum hodnotenie najlepšieho filmového znalca a kamaráta z mladej generácie. Plus latté, ktoré Sonic spomenul a možno ho pil v spolocnosti Žaluďa Krysku tiež pobavilo. Inak bol Sonic film na hranici 60% na ktorom sa viac smiali rodičia ako ich dedičky v solídne zaplnenej kinosále v susednom meste. Film nikoho neurazí, treba si uvedomiť že je v prvom rade pre deti ale poteši aj fanúsikov hier so Sonicom z rokov minulých. Prvykrát neznižujem hodnotenie za politickú korektnosť, čiernobiely pár ani za hlúpych policajtov či vojakov. Hlupákmi sú ľudia ktorí si túto propagandu neuvedomujú... ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Věková kategorie hráčů prvního dílu notabene i těch dalších je myslím někde mezi 30 a 50 lety, takže upřímně nechápu, proč je z nového filmu idiotská, infantilní a bezduchá břečka. Začátek je trochu fajn, ale Sonic je příšerně nadabovaný, James Marsden je mizerný herec a že někde bude naprosto nejhorším článkem filmu Jim Carrey, to bych v životě neřekl že zažiju. Není to vtipné, napínavé, dobrodružné a v akci je to zoufale plytké. Zapojení Sonica do reálného světa se vůbec nepovedlo. Detektiv Pikachu je o proti Sonicovi naprosto dokonalý film. Sega pro mě znamená hodně a u Sonica sem strávil a trávím stovky hodin, ale tohle je pro děti do pěti let. Nadával jsem českému distributorovi, že snad po celé zemi dal film do kin pouze nadabovaný, což sem ještě nikdy nezažil, ale teď už to naprosto chápu. Očekávat, že se na film vypráví do kina někdo nad deset let je mizivá. Zklamání jako prase. 40%. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nejsem cílovka, ale měla jsem chuť vidět nějakou blbinku, která neuráží. Což se přesně stalo. Pitvoření bylo pomálu a obstaral ho hlavně Jim Carry, jak se dalo čekat. Ježek byl fajn a jeho předvídatelná roztomilost a vtipnost byly snesitelné. Příběh poněkud přemrštěný, ale v rámci žánru to beru. SHRNUTÍ: Když se ti splaší ježek. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Stravitelná naivní pitomina, jen pokud u vás zafunguje herní nostalgie. U mě vyvstal pocit, že to modré ježaté dementní stvoření jménem Sonic vlastně nenávidím. Bylo by však spravedlivé najít na filmu s ním nějaká pozitiva. A ta kupodivu skutečně jsou. Tak třeba Jim Carrey. Na svůj návrat do filmu čekal nějakých pět let a bylo docela fajn sledovat ho, jak si před šedesátkou dokáže vychutnat roli psychotického doktora, který s gustem pronásleduje "modráka", je hlavním tahounem a všem herecky vévodí. James Marsden ztvárnil hodného šerifa ze zapadákova, a musím uznat, že hraje stále stejně, ovšem je spolehlivě sympatický. A ještě je zde jeho exotická milá Tika Sumpter. Režijně to není též nejhorší. Nutno přiznat, že Jeff Fowler předvedl, ze má pár bláznivých akčních chvilek, které stojí za pozornost. Všechna čest, že na strašný scénář nerezignoval. Nepochopitelně se k jeho sepsání dostalo zcela béčkové duo Patrick Casey a Josh Miller, které nemá na svém kontě počin, co by prověřil jejich kvality. Neni tedy divu, že se těm dvěma nedaří přijít s něčím prekvapivým, alespoň s něčím, co by nebylo predikovatelné asi tak dvacet minut předem, než k tomu neomylně dojde. A to neni vše, neboť film je avizován coby komediální taškařice, ovšem nezasmál jsem se, ani kdyby mě toho ježka protáhli šourkem. Máte-li slabost pro naprosto naivní dětské filmy bez kouska nadhledu, pařili jste-li v minulosti Sega večery a rébusy Jardy Foglara s ježkem v kleci i osvobozenecké hudební kusy Jardy Ježka považujete za geniální, jistě vás tento film obohatí, dojme a dožene k slzám smíchu. 6/10 ()

Galerie (57)

Zajímavosti (22)

  • Když Sonic zapne v hotelovém pokoji televizi, jedním z programů, který můžeme vidět na obrazovce, je krátký film Gopher Broke (2004). (ČSFD)
  • Sonic několikrát osloví Dr. Robotnika (Jim Carrey) jako Eggmana. V Japonsku byl Robotnik vždy známý jako Dr. Eggman. (vojacekr)
  • Jima Carreyho k roli Robotnika nejvíc ze všeho přesvědčila jeho dcera, která je velkým fanouškem her se Sonicem, se kterými vyrůstala. (NiWi)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Nový Star Trek, Tiché místo i Sonic

Nový Star Trek, Tiché místo i Sonic

16.02.2022

Studio Paramount v rámci prezentace pro investory oznámilo kupu novinek, a jelikož je toho opravdu hodně, asi se do toho rovnou pustíme. Tou největší zprávou je čtvrtý Star Trek. Nové pokračování… (více)

Dočkáme se třetího Ace Ventury?

Dočkáme se třetího Ace Ventury?

21.03.2021

Žádná jiná role neproslavila Jima Carreyho víc než prakticky jedna z jeho prvních. V roli Ace Ventury, prapodivného zvířecího detektiva s bizarními metodami, divákům vůbec poprvé na velkém plátně… (více)

Růžový panter se vrátí

Růžový panter se vrátí

21.11.2020

Režisér Jeff Fowler, jehož Ježek Sonic byl jedním z nemnoha filmů, které jsme v letošním roce mohli ještě vidět v kinech, a Chris Bremner, scenárista úspěšného letošního akčňáku Mizerové navždy,… (více)

Reklama

Reklama