Reklama

Reklama

Arctic: Ledové peklo

  • Island Arctic (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Muž havaruje s letadlem uprostřed nedozírné ledové pustiny. Každý den dodržuje rutinní úkony a doufá, že se dočká záchrany. Jednoho dne se objeví vrtulník, silná sněžná bouře však zapříčiní pilotovu smrt a muž pochopí, že má jen dvě možnosti: zůstat v havarovaném vraku a připravovat se na jistou smrt, nebo se vydat na stovky dlouhou pouť s nejistým koncem… (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (425)

Fr 

všechny recenze uživatele

„S.O.S.“... /// Země sněhu a ledu… a Mads Mikkelsen. Filmovej a příběhovej minimalismus. Jak jinak předvést extrémní sáhnutí si na dno sil? Survival plnej herectví jednoho muže, ve kterým atmosféru tvrdí hudba a zvuky. Ovšem – aniž bych srážel snahu zúčastněnejch… tak Redfordovo Vše je ztraceno mě chytlo víc. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám místo, kde by se dala oslavovat čínská politika. 2.) Pro mě je nejlepší parta jeden. I ve filmu. 3.) Thx za titule „Parzival“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kromě pouště si nedovedu představit nudnější survivalové prostředí, než je to arktické. Široko daleko jen sníh a led, sem tam nějaká vichřice a někde v dálce se batolí lední medvěd. Pennovi se přesto podařilo držet jistý punc zábavnosti a relativně monotónní počínání hlavního hrdiny dokázal podat v mezích možností pestrým způsobem. Své si odvedl i Mikkelsen, který by dokázal zahrát i pytel brambor. Nic dechberoucího, ale jako debut slušné. 65% ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Těžce minimalistická survivor záležitost, která se snaží kráčet spíše v mezích co nejvyšší reálnosti, než aby se pokoušela o jakousi umělou dramatizaci. Žádné velké vzrušení tedy rozhodně nečekejte a nebýt vždy úžasného Mikkelsena, tak bych snad i okusil trošku té nudy. Nejvíce z celého děje mě zřejmě zarmoutilo to, že si Mikkelsen během celé stopáže nezašpásoval s tou polomrtvou Japonskou, samozřejmě čistě z důvodu oboustranného zahřátí se. Celkově těžký průměr. Existuje celá řada lepších filmů s danou tématikou. Slabší 3 kousky. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mads Mikkelsen má ten dar, že je divácky atraktívny a film v ktorom je na obrazovke takmer v jednom kuse i tak zožeriete ako malinu. Film je veľmi minimalistický, snaží sa byť čo najviac reálny, čo sa mu aj darí, ale po dlhšom sledovaní vás možno ako mňa začne trocha mrzieť, že tvorcovia mohli pridať aspoň dialógy. veľmi ma potešila scéna s medveďom, mohli to aspoň trocha predĺžiť a zdramatizovať, napriek tomu krátke, ale účinné. Pri troche snahy a šťastia to mohol byť excelentný film, ale tých detailov, ktoré vadia je tam viac. Mikkelsen samozrejme 100%-ný. Film tak na 70%. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Konvenční pomalý survival, kde Mads Mikkelsen přežije pád letadla za severním polárním kruhem a dělá vše pro to, aby se dostal zpět do civilizace. Téměř žádné dialogy, jen čisté herectví - před Mikkelsenem smekám, na jeho výkonu a mimice celý film stojí. Děj ovšem nenabízí nic moc nového, co bychom už neviděli v jiných žánrově podobných filmech, a tak nějak tuším, že mnoho diváků bude časem Arctic popisovat jako ten film, kde Mads táhne sáně. Po zhlédnutí jsem se cítil stejně vyčerpaný jako hlavní hrdina. [Sitges 2018] ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • Ztroskotané letadlo má české označení OK-AGG. (berbis)
  • Režisér filmu Joe Penna mal 2 rozdielne zoznamy hercov pre hlavnú rolu. Prvý bol zoznam hercov, ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou rolu príjmu a druhý bol zoznam slávnych hercov, o ktorých bol presvedčený, že rolu odmietnu (napr. Tom Hanks). 2 dni pred začiatkom produkcie filmu sa režisérovi cez Skype ozval Mads Mikkelsen. Bol na druhom zozname. (Adam.Kubala)
  • Posádka vrtulníku je thajská. Ve filmu je to patrné z průkazu totožnosti i závěrečných titulků (script consultation). (džanik)

Reklama

Reklama