Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh, do kterého dnes vstupujeme, není ojedinělý. Vysokoškolačka Olga Borská (I. Chýlková) po ukončení školy zahájila úspěšnou kariéru. Trpěla ale nezájmem mužů, a tak si ve svých sedmadvaceti vzala muže o 22 let staršího, s nižším vzděláním Vladimíra Borského (A. Švehlík). Bylo samozřejmé, že Olga zůstala v domácnosti a vychovávala jejich tři děti a starala se o manžela. Stala se tak ale pouhou „služkou“ v domácnosti, od které se očekává poslušnost bez odmluvy a více než stoprocentní péče, a to vše bez nároku na jakékoli uznání a vděk. Náhodné setkání s bývalou spolužačkou Evou (J. Šteindlerová) ji přivede zpět mezi lidi. Olga využije svou znalost cizích jazyků a začne provádět cizince. A cítí se v tomto povolání velmi šťastná – vydělává dostatek peněz a je v kontaktu s lidmi, kteří ji berou vážně. Ale manžel se s tím nemůže smířit, že má doma úspěšnou a atraktivní ženu. A nakonec ještě přijde sám o zaměstnání… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (67)

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělé drama postavené na průměrném výkonu I. Chýlkové a excelentním A. Švehlíkovi, kterému role podobného typu sedí úplně nejvíc. Rád bych věřil, že takový neni ve skutečnosti, ale po způsobu ztvárnění této "tyran" postavy těžko uvěřit. Na dokonalý zážitek ověnčený pátou hvězdou chyběla dramaticky doladěná hudba a charismatický představitel vedlejší role! ()

swed 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak takhle mi po TV filmu už hodně dlouho nebylo. Tak drsný, krutý a s minimem klišé natočený film se dnes skoro nevidí. Pro tuhle sérií platí - čím obyčejnější příběh, tím lepší. Zde je to ukázáno na případu domácího násilí, ke kterému může docházet prakticky všude. Hlavní dvojice (Chýlková, Švehlík) rozpoutala herecký koncert, ve kterém zapomenete, že se jedná pouze o postavy z filmu. Kdyby postava manžela nejednala ke konci tak přímo (až stereotypně) krutě, neměl bych co vytknout. Každopádně přeji do budoucna této sérii další (alespoň takhle) vydařené díly. 9/10 ()

Reklama

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy za výborný výkon Ivany Chýlkové. Bohužel scénář byl děsivě schématický a pokud měl být příběh vystavěn tímto způsobem, měla být hrdinka trochu méně duchaplná. Tohle bylo až na hranici nesmyslu. Také okolní postavy byly hodně vykonstruované - jedno dítě se pomočuje a chce zabít tátu, další dcera ho nemůže vystát ale kupodivu jedna z dcer ho miluje. Matka Olgy se manžela zastává, i když jí bije a týrá. Epizoda na policejní stanici - to už je vysloveně mimo realitu. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tradiční špička ledovce kvalitní televizní tvorby aneb to nejlepší vysíláme minimálně, dvakrát stačilo, za pět let po desátý a dál? Tak zase za deset let to bude tak akorát :/ Po té masáži se Soukromými pastmi by se skoro zdálo nemožné, že podobná temáta si už dávno udělala ČT, ale tak proč na to upozornit, že? Nějaké to okénko má vždycky přednost. Neřkuli celý cyklus na DVD? Na co? Marnost nad marnost. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do seznamu herců, u kterých si můžeme být jistí, že nikdy nezískají cenu TýTý, si můžeme dopsat jméno Aloise Švehlík. Je až nespravedlivé, že mu tak excelentní výkon nepřinese zástupy fanynek, ale tak už to bývá, když se rozhodnete přijmout takovou roli. Ale dost humoru, v tomto díle pro něj moc místa není. Jestliže Přepadení a Svědek působili mrazivě právě tím, jak je dokázal scénárista Sovják dovést do absolutního extrému, Hadí tanec je silný a mrazivý právě v tom, jak moc je reálný a v tom, kolik podobných osudů se za zavřenými dveřmi odehrává. Tady nebylo ze scénáristického hlediska potřeba nic přitahovat za vlasy, stačilo to nechat na hercích, kteří to zvládli excelelntně. Hodnocení zdejších připspěvatelů je vysoké, přesto nikdo nevolá po repríze. Tentokrát je to důkazem toho, jak film zapůsobil na první dojem. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • V čase 1.02.17, kdy malá dcera doma sleduje televizi, je na obrazovce kratičký záběr z 8 dílu seriálu Ranč U zelené sedmy (od r. 1998). (Ganglion)

Reklama

Reklama