Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Výpravná koprodukční česko-slovenská pohádka o tom, co všechno se může stát, když nedostanete od sudiček do kolébky ani kapičku štěstí... Filmová pohádka režiséra J. Nvoty vznikla jako česko-slovenská koprodukce a vypráví příběh o tom, jak skromné děvče málem přijde o štěstí kvůli nezodpovědné sudičce, ale díky dívčině vytrvalosti a talentu a za pomoci popletených kouzel se všechno v dobré obrátí. Pohádka začíná ve chvíli, kdy přijde na svět děťátko a ke kolébce spěchají tři sudičky. Jedna má Johance do života darovat výjimečné vlastnosti, druhá překážky na cestě životem a třetí naděluje štěstí. Co se ale stane, když poslední ze sudiček, Tea (E. Vášáryová), svůj úkol nesplní? V pohádce plné napětí, humoru a překvapení se o tom na vlastní kůži přesvědčí její hlavní hrdinka, šikovná a sympatická Johanka (D. Zeleníková). Nemohou chybět ani král (O. Vetchý) a královna (známá slovenská šansoniérka S. Tobias), poněkud tvrdohlavý princ (F. Cíl) a jeho sestra, princezna stejně svéhlavá (slovenská zpěvačka Kristína). Chamtivý strýc a zlý bratranec se k Johance nechovají hezky, naštěstí proti nim zasáhne spravedlivá víla Tea. Jak už to tak v pohádkách a někdy i v životě bývá, je to především velká láska, která pomůže také Johance zdolat všechny překážky osudu. Nebude to ale snadné… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (220)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Na tuhle pohádku jsem se kouknul kvůli mé nejoblíbenější slovenské zpěvačce Kristíne. Ovšem moc jsem si jí v tom filmu neužil, za prvé na scéně moc nebyla a za druhé tuto pohádku jsem po 20 minutách vypnul. Už po 5 minutách mi bylo jasné, že tohle bude průser. Takhle špatné nejsou ani ty novodobé české pohádky a že ty celkem špatné jsou. Hned to úvodní představení se sudičkama se mi nelíbilo a ten následný děj, no vlastně přišlo mi, že to nemá žádný děj. Prostě pohádka o ničem. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Nejzábavnější na celé pohádce bylo hádání, kdo dabuje slovenské herce a závěrečná titulková písnička "Na bieleho koňa" od slovenské zpěvačky Kristiny = Kristína Peláková (viz https://www.youtube.com/watch?v=s0PAP_7O-MU). Co se týká samotné pohádky, šlo spíše o pohádkový příběh s pár zbytečnými kouzly "padlé" sudičky, která se lidem motá do jejich osudů a tupě je vede za jejich štěstím. Spousta dialogů byla neskutečně padlých na hlavu a nesmyslných, spousta scén byla ve tmě a nic v nich nebylo vidět, nadějné dějové zvraty se vůbec nekonaly a otřepaný příběh holky převlečené za chlapce s natvrdlým princem, který si toho nevšimne, rozhodně nemůže zachránit celkově neschopnou pohádku. I vizuelně špatné. Slabá pohádka bez chuti i zápachu. PS: Natáčení pohádky Johančino tajemství probíhalo na Bojnickém a Zvolenském zámku, na Vodním hradě Hronsek a dalších malebných lokalitách v okolí Banské Bystrice a Bratislavy. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Koprodukční pohádky jsem nikdy neměl příliš v lásce, a to především díky dabingu či postsynchronům, takže výsledek vždy zní špatně. Navíc když příběh je nezajímavý, postavy nesympatické a děj se vyvíjí kostrbatě, je výsledek téměř žalostný. Minimálně na úrovni včerejšího Strachova "díla". PS: Milý Ježíšku, příští rok bych chtěl k Vánocům jen jednu českou pohádku místo tří letošních, ale zato pořádnou, s rozpočtem těch tří, aby se na ni dalo dívat. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Ze všech vánočních pohádek zdaleka nejnormálnější snímek, který jsem mohl vidět. I když celému vzezření vadí chudinký rozpočet, omezená výprava i celkově televizní look, pohádka si na nic nehraje a předvádí nejklasičtější podání dobra a zla, kde se kouzla využívají jen omezeně. Herci celkově v pohodě, Vetchý zase největší geroj a i Cíl tady vypadá celkem normálně. Johanka je krásná zrzečka a Vašáryová by svojí roli potrefené a pomatené tety mohla občas trochu ubrat. Co mi ale strašně vadilo, byl naprosto zbytečný dabing, který srážel dojem o úroveň níž. Škoda. A závěrečná hudební vsuvka trošku návykovka. Kristina umí. 60% ()

katasta odpad!

všechny recenze uživatele

Za dlouhou dobu opravdu (s prominutím) nejblbější pohádka, co jsem viděla. Nikdo kromě Ondřeje Vetchýho neumí absolutně hrát, postavy jsou divné a otravné. Nic z toho, co se v pohádce děje, nemá žádný nápad ani moc žádný smysl. Přijde mi to spíš jako strašná splácanina hromady jiných pohádek, které jsou samy o sobě dobré, ale v této divné kombinaci je to horor... ()

Galerie (56)

Zajímavosti (16)

  • Vo filme hrá kôň, ktorý vystupoval aj v americkom veľkofilme Príbeh o rytierovi (2001), kde sa na ňom viezol priamo Heath Ledger. (Zdroj: rtvs.sk)
  • Vo filme sa využilo až štyristo kostýmov. (ambron)
  • Letecké zábery sa nakrúcali pomocou dronov. (Zdroj: rtvs.sk)

Reklama

Reklama