Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2

(série)
Trailer 2
USA, 2020, 5 h 21 min (Minutáž: 32–52 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (163)

classic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Mandalorian” , druhá sezóna s ôsmimi epizódami, sa vskutku celkom vydarila, a to i napriek tomu, že sa nejaký čas niesla v stereotypnom a jednotvárnom, začarovanom kruhu, čo sa kdesi až v strede našťastie prelomilo, zlepšilo a vylepšilo celkové hodnotenie a dojmy. Prvá, s názvom Maršal, bola naprosto unikátnou, inak odkazujúcou svojim spracovaním na Herbertovu DUNU, kedy som si zároveň i viac-menej myslel, že to už nič viac nemôže tak ľahko prekonať, pričom som sa väčšinou nemýlil, kedy sa nasledujúce (niektoré) časti presne poňali už iba na tie »misijné« , a to s konkrétnymi úlohami pre nášho protagonistu Mandoa, ktorý si vybudoval oveľa bližší vzťah ku Groguovi, než bolo tomu doposiaľ... Povedal by som, že predchádzajúca, siedma, bola sama o sebe viac strhujúcejšou, než posledná, finálová, ktorá už bola vypiplanou, a z časti aj samoúčelnou, akýmsi „esom v rukáve” z pozície tvorcov, ktorí si zrejme to najlepšie nechávali až na samý koniec ? Vyslovene si skalní fanúšikovia isto prídu na svoje, za ktorého sa osobne asi nepovažujem. Zrejme úplne najviac som ocenil prepracovanú, vizuálnu stránku a s pridanými, vizuálnymi efektmi, bez ktorých by sa to nemohlo asi zaobísť !? Je to na nich priam postavené, a tak jestvuje minimálna šanca, že nakoniec, áno. Tretia séria by v podstate ani vonkoncom nemusela prísť, no stopercentne prídu ďalšie, ktoré bude chcieť Disney vyžmýkať, pokým to bude možné ? ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hrozně se mi líbí koncept Mandaloriana, který díl za dílem vypráví vedlejší příběhy, které postupem času posouvají i příběh hlavní. Díl za dílem jsem se těšil, co Baby Yoda s Mandem zažijí. Díl za dílem jsem se kochal nádhernou atmosférou Hvězdných válek, kterou jsem, a teď už to mohu říct, zažil naposledy v době, kdy mi snad nebylo ani -náct a já poprvé viděl první trilogii Hvězdných válek. Tohle se tvůrcům prostě povedlo. Na konceptu se střídá bezbřehé množství lidí z Hollywoodu a v případě tohoto seriálu dělají to nejlepší, co z Ameriky aktuálně vychází. Dobré příběhy, dobré efekty, roztomilost na absolutní rovině a napětí, které by dokázalo krájet máslo na plátky o tloušťce mikro metru. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,PÍSNĚ EONŮ MINULOSTI VYPRÁVÍ O BITVĚ MEZI MANDALOREM VELKÝM, A ŘÁDEM ČARODĚJŮ, ZVANÝCH JEDIOVÉ. DLE KRÉDA JE VE TVÉ PÉČI. MUSÍŠ HO SHLEDAT S JEHO DRUHEM.“… /// Hned v úvodu je jasný, že tenhle svět i příběh mají kouzlo. Navíc je zajímavý sledovat, kdo všechno (z herců) se tady (byť na chvíli) objeví. Disney by se měl zamyslet, proč SW filmy nejsou tak zábavný, jako tyhle perfektní westernově – akční jednohubky! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Myslím, že Star Wars mě nemají čím překvapit. 2.) Mám v péči parchanta. /// Thx za titule „Kratos91“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série - (9,5/10) : Nemá cenu se bavit o tom, jaký je Mando fenomén. Všichni ho milujeme a nedáme na něj dopustit. Je to hlavně tím, že na seriálu pracují lidé, kteří milují Star Wars. Jde to na jejich řemesle hrozně vidět. Vztah Manda a Grogu je největším tahounem celého vesmírného dobrodružství. Sice se každý díl zakládá na tom, že Mando někam přijede a něco potřebuje. Určitá spojka mezi úkolem mu, ale řekne, že to pro něj udělá jenom tehdy, když Mando udělá něco pro něj. Takže je to takové plnění questů. Ne, že by se na to plnění dobře nedívalo.. Každý úkol je unikátní nápaditý. Věřím, že skalní fanoušci Star Wars měli při sledování několikrát nerdgasmus. V mém případě se jednalo pouze o pocit absolutního štěstí. Miluju to a nemůžu se dočkat až uvidím zase naše milované pospolu a budu sledovat jak neskutečně rozkošný je náš miláček Grogu. May to force be with us! Nejlepší epizoda: Chapter 16: The Rescue (S02E08) ()

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemůžu si pomoct, ale vyhrát si s tím seriálem ještě trochu tak by to mohl být totální masterpiece. Druhá sérka je opravdu mnohem lepší než ta první, díly už nejsou tak okatě ve stylu Cowboy Beebop, ale krásně na sebe navazují a vytvářejí jakž takž celistvý příběh. Stále nejsem skalní fanoušek SW, ale to finále bylo opravdu dobrý. Ubrat trochu na vatě a repetitivnosti, přidat další fajn postavy, víc epizod s Billem Burrem a znova už pod čtyři hvězdy nepůjdu. Jo a ti stormtroopeři...to je prostě totální úlet celého SW universa, netrefí absolutně nic, ale jakmile tvůrci chtějí zdůraznit, že má Mando beskarovou zbroj, tak ejhle - všichni najednou trefují přímo do cíle! Prosím zbavte se už těch debilů a dejte tam třeba ty černé troopery nebo jak jim nadávají, protože ty bojové scény se stormtrooperama snad už ani nejde brát vážně. Těším se na třetí sérii a všem core fanouškům SW - přeju vám tuhle podívanou, po tom co jste museli za poslední roky snášet v kinech :D ()

Galerie (131)

Zajímavosti (100)

  • Boba mimo iné prezradí aj to, že Jango Fett bojoval v Mandalorianskej občianskej vojne (Mandalorian Civil War). V tomto konflikte, ktorý sa odohral ešte pred Epizódou 1 (1999) spolu bojovali dve frakcie Mandalorianov. Jedna bola za mierové spolunažívanie s ostatnými svetmi, zatiaľ čo tá druha chcela, aby Mandaloriani zostali obávanými bojovníkmi a zabijakmi. S pomocou rytierov Jedi vyhrala pokroková, pacifistická frakcia. Porazení agresori odišli do exilu a sformovali tzv. Dead Watch - skupinu, ktorá vychovala Din Djarina (Pedro Pascal). Nie je jasné, na ktorej strane v tomto konflikte stál Jango Fett, je však pravdepodobnejšie, že to bolo na strane pacifistov. (ČSFD)
  • V epizóde sú zmienené aj najznámejšie osady na planéte Tatooine – Mos Eisley a Mos Espa. V Mos Eisley sa odohralo prvé stretnutie Obi-wana a Lukea s Hanom a Chewbaccom. Mos Espa sa zase objavila v Hviezdne vojny: Epizóda I - Skrytá hrozba (1999). Väčšina epizódy sa odohráva v Mos Pelgo. Táto osada nám bola prvýkrát predstavená v hre „Star Wars: The Old Republic: Knights of the Eternal Throne“ a výskytom v tejto epizóde sa oficiálne zaradila do kánonu. (ČSFD)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama