Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2

(série)
Trailer 2
USA, 2020, 5 h 21 min (Minutáž: 32–52 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (163)

kamil.i 

všechny recenze uživatele

Páči sa mi ako druhá séria pripomína zásadné sci-fi, či iné žánrové klasiky. Prvý diel odkazoval na Dunu, druhý okrajovo na Votrelca a Impérium vracia úder, tretí na všakovavé vesmírne vodné planéty a ich príšerky (Cthulhuovské postavičky vo veľkosti dospelého človeka, či nebodaj i Costnerov Vodný svet?), piaty na samurajské filmy, šiesty na klasické westerny a siedmy bol vojnovou drámou pripomínajúcou infiltráciu do nacistického tábora. Štvrtý diel pripomenul zápletku epizódy 9 z nešťastnej Disney trilógie. Posledná časť série priamo premostila na staručkú epizódu 6 a nejeden fanúšik v závere ujúkal blahom, či slzičku vyronil. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mandalorian mi i ve své druhé sérii nádherně předkládá to, co jsem chtěl už od novodobé trilogie, které se to ale nikdy pořádně nepovedlo - inovaci. Nové, chytlavé a originální vyprávění, které není připosrané se oprostit od kopírování motivů původní trilogie a zbytečně nerecykluje. Zároveň ale na diváka háže mnoho odkazů a easter eggů, které však nepůsobí mimo mísu, naopak, vlastně si člověk řekne, že do toho děje sednou jak vyšitý. A i přestože jednotlivé díly občas působí příliš epizodicky, přesto dávají dohromady sice jednoduchý, ale velice podmanivý děj, který je plný parádních postav, mezi kterými si divák lehce najde oblíbence. Což už vlastně mohl udělat v sérii předešlé, ale zde přijde další várka. Vůbec bych se na ně nebál v dalších sériích více zaměřit, myslím, že to seriálu dodá na už tak parádnímu kouzlu, plus do postav Manda a Baby Yody jsme se už stejně stihli zabouchnout, tak proč nepřidat ještě pár dalších pardálů! Celkově ale opět velká spokojenost. Pro příště bych se ale klidně už vymanil z epizodického formátu jednotlivých dílů, aby se ději dala nějaká strukturovanější celistvost, díky které pak lépe vyniknou i vedlejší postavy. Kdyby měl Mando nějakou permanentní družinu souputníků, to by bylo žůžo! Lepší 4* ()

Reklama

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemůžu si pomoct, ale vyhrát si s tím seriálem ještě trochu tak by to mohl být totální masterpiece. Druhá sérka je opravdu mnohem lepší než ta první, díly už nejsou tak okatě ve stylu Cowboy Beebop, ale krásně na sebe navazují a vytvářejí jakž takž celistvý příběh. Stále nejsem skalní fanoušek SW, ale to finále bylo opravdu dobrý. Ubrat trochu na vatě a repetitivnosti, přidat další fajn postavy, víc epizod s Billem Burrem a znova už pod čtyři hvězdy nepůjdu. Jo a ti stormtroopeři...to je prostě totální úlet celého SW universa, netrefí absolutně nic, ale jakmile tvůrci chtějí zdůraznit, že má Mando beskarovou zbroj, tak ejhle - všichni najednou trefují přímo do cíle! Prosím zbavte se už těch debilů a dejte tam třeba ty černé troopery nebo jak jim nadávají, protože ty bojové scény se stormtrooperama snad už ani nejde brát vážně. Těším se na třetí sérii a všem core fanouškům SW - přeju vám tuhle podívanou, po tom co jste museli za poslední roky snášet v kinech :D ()

clump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco Epizodu 9 jsem rok od premiéry neměl chuť vidět znovu (a je to tak jedinej Star Wars film, co jsem víckrát nedal), finále aktuální série Mandaloriana si chci den na to okamžitě pustit zas. Druhá řada byla zkrátka jedna velká radost a zažíval jsem u ní nadšení a emoce, který jsem čekal, ale nedostal od sequelový trilogie (s čestnou výjimkou Posledního z Jediů, což je navzdory nedostatkům jedinej opravdu kvalitní a zajímavej film z Disneyho trojice). Každá kapitola obsahuje absolutně badass momenty, u kterých jsem hlasitě hýkal, jásal nebo tleskal, což se mi obvykle opravdu nestává. Prostě jsem se zase cejtil jako malý dítě, teda až na to, že malý dítě asi opakovaně nevykřikuje typyčo. Zároveň ale netrpěl dospělej mozek, naopak se pásl na všemožných detailech a oceňoval rozvíjení fikčního světa, jeho pravidel, historie a živočichopisu (ať žije žabí dáma a její pulci nebo rozvíjení kultury tuskenů)... Jasně, pořád to není úplně hyperoriginální a hutně se odkazuje na předchozí tvorbu. Nicméně s mnohem větším citem, vkusem a umem, než co předváděl JJ v sedmičce a devítce. Je dost znát, že Mandaloriana dělali lidi, který Star Wars milujou, mají je poctivě nastudovaný a chápou je na hlubší úrovni. Velice zdařilé. Po jarnim prakticky dokonalym finále Klonových válek (který ale mají kořeny ještě v době před prodejem Disneymu), tak můžu definitivně prohlásit Star Wars za aspoň prozatím zachráněný. Jestli bude i jen část z těch nově ohlášených seriálů na rámcově podobný úrovni jako Mando, čekají nás zlatý časy. ()

Nin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první řadě, která se stala megahitem, nepřekvapí, že již tak pěkná výprava je tu ještě působivější. A ještě víc se tu navazuje na Star Wars, především původní trilogii, což je prostě krása a milý krok. I když je tu větší děj, který se víc soustředí na důležitost "baby Yody" a přibydou i nějací ti Jediové, tak mají epizody stále spíše komornější děj. A opět jako u první řady je mi tohle všechno sympatický. Ale stále taky u mě platí to, co v jedničce. A to, že Mandalorian má pomalejší, westernové tempo, které mi tolik nesedí. Ocením hodně věcí, pobaví mě hodně věcí, uznale pokývám hlavou... Ale taky mě nezajímá tolik, co se stane dál. Což je samozřejmě dost důležité. Celkově však kvalitní podívaná. (7/10) ()

Galerie (131)

Zajímavosti (100)

  • V závere epizódy sa dozvieme, že Ahsoka Tano hľadá Veľkoadmirála Thrawna. Thrawn je jedným z najinteligentnejších a najnebezpečnejších vodcov Impéria, ktorý nám bol predstavený v seriáli Star Wars Rebeli (2014–2018) a ktorého príbeh bol rozvinutý v nekánonických dielach. Poslednou vecou, ktorú o ňom vieme z kánonu, je, že zmizol, keď mladý Jedi Ezra Bridger s pomocou vesmírnych veľrýb (purrgil) uniesol jeho loď do neznámych končín vesmíru. Ahsoka Tano od tej doby očividne pátrala po Ezrovi a po Thrawnovi. (ČSFD)
  • V tomto díle se objevila v jedné z rolí další známá persona ze světa slavných sci-fi filmů, a to Michael Biehn, který hrál vojáka z budoucnosti Kylea Reesea ve filmu Terminátor v roce 1984 (mihl se i v Terminátorovi 2, 1991) a velitele vesmírných mariňáků Dwaynea Hicksa ve filmu Vetřelci (1986). Na některé rysy těchto dvou slavných postav jsou dokonce v Mandalorianovi i dvě reference. (Sidarius)
  • Scéna, v ktorej sa živočích s chápadlami prisaje na tvár „Baby Yodu“, je narážkou na facehuggera z filmu Votrelec (1979). Na tento film odkazovala aj scéna liahnutia sa malého „pavúka“ Krykna z predošlej epizódy. Termovízia v mandalorianskej helme je zase narážkou na film Predátor (1987). (ČSFD)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama