Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 3

(série)
Trailer 3
USA, 2023, 6 h (Minutáž: 33–59 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (127)

Maniik88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tretia séria hodne nevyrovnaná. Hodne dielov ma nebavilo, najmä vyšetrovanie vzbury robotov a jeden diel s bývalími imperiálnymi poskokmi. To ma fakt nebavilo. Potom sme sa hodne venovali Bo-Katan. Viac ako samotnému Mandalorianovi. A pár chujovných dejových zvratov tam bolo. Ako WTF odovzdanie meču Bo-Katan. Grogu už je len maskot (aj keď na konci pomohol). Jedi sa vytratili. A fakt si musíte pozrieť aj Boba Fetta, lebo tam polovica dielov bola o Mandalorianovi. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trojka opouští klasickou epizodovost, která je známá z prvních dvou sérií a buduje obsáhlejší příběh, který se prolíná všemi díly zatím poslední série. Z prvu se rozehrávají karty trochu neobratně a pomalu a divák moc neví co má čekat v dalších dílech, ale zhruba od polovina nabere třetí Mandalorian dobré tempo a sveřepě směřuje k nabušenému finále. Nechybí SW gadgety a dost zábavných momentů, především kolem Groga. Jako epická Star Wars alternace je to jen občas, ale feel good seriál je Mando skoro neustále. ()

Reklama

LizianShaw

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zkusím to pojmout metaforou. Máme šťavnatý steak (Moff Gideon) a suché brambory (side questy). Tahle série nabízí hlavně ty brambory, a když se jimi na začátku přecpeme, tak to ani jakž takž šťavnaté poslední dvě epizody nezachrání. Celou sérii se těšíme na progres Moffa Gideona a místo toho dostáváme nudu, týkající se bezvýznamných pirátů, či záchrany kuřat. Asi bylo jasné, že to hvězdnou druhou sérii nemohlo překonat, ale i přesto se to mohlo ubrat zajímavějším směrem. Jon Favreau navíc naznačil, že nemá v hlavě konec, takže může Mando pokračovat donekonečna, což mě výrazně znepokojuje. A Grogu už je zde úplně k ničemu. ()

peetrejr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Môj obľúbený seriál sa konečne po rokoch vracia späť. Priniesol 8 nových epizód. A každá z týchto epizód vo mne vyvolala iné pocity. Ale jedno čo majú všetky tieto epizódy spoločné je, že hlavnou postavou už nie je Din Djarin. Je to veľmi prekvapivé ale dej sa síce točí aj okolo neho, ale najmä sa teraz sústreďuje na Mandaloriánov ako celok. Nečakal som nič dobré, ale ono to nebolo až také zlé. Bolo to už také pekné rozprávkové Star Wars, s kvapkou násilia. Určite najhoršia epizóda bola bezkonkurenčne epizóda 6. Táto epizóda bola po prvé nudná a po druhé trápna. K tomu sa tam ešte objavili Lizzo s Jackom Blackom (dnes idem na Super Maria tak dúfam tam bude dobrý), oni dvaja boli veľmi katastrofická dvojica. Celý ten nápad, že sa Moff Gideon vráti je nekreatívne. Jednoducho je to presne to isté ako to bolo v druhej sérii. Akurát, že tu Gideon má beskarový oblek a má armádu imperiálnych "Mandaloriánov". Je veľmi fascinujúce, že Giancarlo Esposito hrá postavu Gusa Fringa (Breaking Bad) či Antona Castilla (Far Cry 6) rovnako ako Moffa Gideona. Nehovorím, že to je zle, ale on fakt vie ako hrať záporákov. Posledná epizóda vo mne vyvolala veľmi zmiešané pocity. Na jednu stranu to malo šmrnc, pretože nestáva sa vždy, aby ste videli Mandaloriánov tak pokope bojovať. A na druhú stranu ten koniec? Fúha, ten koniec bol fakt slabý. Niekto by proste mal pochopiť, že zakomponovať do drsného seriálu cute postavu (Grogu), môže narobiť takzvaný mišmaš. Ja mám rád Grogua, ale niekedy ako presne n konci tretej série, to bolo moc. Avšak môj celkový dojem z zatiaľ poslednej série je kladný. Ja som spokojný. Som zvedavý na Ahsoku no... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

třetí série na jedné straně bojuje s fanouškům dobře známou epizodičností a na druhé s tím, že by konečně ráda nabídla na Mandovské poměry komplexnější a méně odlehčený příběh.  To se pak ve druhé polovině docela daří a i když je třetí řada pocitově slabší než dvojka, najde se v ní mnoho pozitiv a nová parta kolem Din Djarina stále baví víc než poslední celovečerní filmy. Faktem každopádně je, že Grogu je tu tentokrát tak nějak navíc a většinu času funguje jen jako roztomilé zpestření a zábavný prvek. Ve finále sice i on přiloží ručku k dílu, ale kdyby tady v rámci celé řady nebyl, zas tak moc by se nestalo. Jenže to by Favreau asi fanouškům nedokázal udělat...80% ()

Galerie (92)

Zajímavosti (40)

  • Mon Cala je domovský svět dvou rozdílných ras. Mon Calamari a Quarren. Obě rasy během klonových válek přivedly svět na pokraj občanské války, kdy jedna strana byla vztažena pod falešnou záminkou na straně Separatistů a Mon Calamari zůstali loajální republice. Po pádu republiky v roce 18 BBY provedlo Impérium masivní invazi. Jedním z důvodů byla přítomnost jedijského padawana Ferrena Barra. Jedním z jeho mistrovských triků bylo to, že pomocí ovládání mysli obrátil klonové vojáky proti inkvizitorům pomocí rozkazu 66. Po úspěšné invazi a zatčení krále Lee-Chara planeta zažila masivní exodus pomocí triku, kdy lodě byly maskovány jako budovy. Mon Calamari se stali stěžejní silou Aliance, protože postavili většinu vlajkových a těžkých křižníků Aliance. (Veskoslav)
  • Klonoví vojáci, kteří napadali senátní ochranku spolu s Kelleran Beq (Ahmed Best), patří k tzv. Shocktrooperům – vojákům, kteří se specializovali na lov nebo ochranu důležitých osob. (Veskoslav)
  • Bezpečnostní hlas, který promlouvá a uděluje instrukce nejprve v lodi Bo-Katan Kryze (Katee Sackhoff) a posléze ve vysokorychlostní „tubě“, patří Catherine Taber, která například dabovala senátorku Amidalu/Padmé v seriálu Klonové války (od r. 2008). (Veskoslav)

Reklama

Reklama