Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 3

(série)
Trailer 1
USA, 2023, 6 h (Minutáž: 33–59 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (127)

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze třetí sérií se tak nějak vytratila ta epizodnost jednotlivých postav, která působila, jako když Mandalorian díl co díl řeší vedlejší úkoly a hlavní vlastně totálně hází za hlavu.  Tedy přesně tak, proč mě tento seriál tak moc bavil. Tady je to tedy spíše naopak . Více se to tváří už jako konstantně samostatná série o sjednocení Mandalorianů a jejich boj za vlast. Bylo to dobré, mělo to vysloveně super momenty, ale nejlepší to stejně bylo, když se objevili mimo Mandalor a na scéně se zjevil Jack Black a Christopher Lloyd. ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S přehledem zatím nejhorší série. Stále se najdou příjemné momenty a dokonce i epizody (celkově 2), ale zbytek je ukázkou toho, že scenáristé nemají jasný směr vyprávění a spíše jen na sebe vrší jednotlivé momenty, které by si přáli fanoušci. Příběh je odvyprávěn unyle, vývoj postav a prohlubování vztahu je ledabylé a místo toho, aby seriál stál na vlastních pevných nohách, neustále odkazuje k případným dalším odbočkám a chystaným projektům. Takové uchopení mi příliš nevyhovuje a moderní seriálové vyprávění si představuji trochu jinak (delší formát by se měl využívat, nikoliv zneužívat). Jestli bude čtvrtá série, ještě se budu muset pořádně rozmyslet, zda u ní budu. Každopádně má láska ke značce zase trochu klesla. ()

Reklama

Motinski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. séria je v mnohom iná ako predošlé. Stále ale rovnako kvalitná. Mando je opäť hlavná postava, no určite nie stredobod diania. Grogu mi občas prišiel že tu ani nemal byť ale fanúšikov by to nahnevalo, tak ho zakomponovali. Čiastočne sa stratila epizódnosť a sledujeme ucelený príbeh kde má každá postava svoje miesto a zápletka má viac vrstiev. Veľmi som si obľúbil Bo-Katan a fandil som jej snáď viac ako všetkým ostatným dokopy. Rozbeh bol ale slabý. 3. epizóda chaotická a ajkeď chápem prečo, tak mi nesadla. Ako Star Wars mini-film okej. Ako celok veľmi divná vsuvka. Prvé dve série boli, jednoducho povedané, dobrodružstvá malého Yodu a jeho pestúna v Mandalorianskej zbroji. A musím povedať, trochu mi to chýba. Neznamená to ale že som si neužil aj takýto prístup. Práve naopak. Osudovosť a vážnosť je vycibrená k dokonalosti, cítiť navýšenie rozpočtu a vizuál je vďaka tomu dychberúci. Možno to objektívne nie je pravda, ale zdá sa mi že aj hudba je lepšia a silnejšia v dramatických scénach ako minule. Mandalorian je stále srdcovka a niečo čo ma vie pohľadiť na duši. A po prešlapoch aké sme z tohto sveta už dostali nadštandardný sci-fi zážitok.  8/10 ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prakticky letos nebyl očekávanější seriálový návrat než Mandalorian.. Předchozí série mě hodně bavily a teda přestože si myslím, že první byla o něco lepší, tak rozhodně tohle byl projekt, kde jsem vyhlížel každou další epizodu.. Možná malinko kopanec, že téhle sérii ještě předcházel příběhový oblouk v rámci Book of Bobba Fett, jenž usoudil, že bez Grogua to asi nepůjde (škoda)... Takhle, vnímám problémy, které Mandalorian v produkci měl. Že mu v rozepři odcházeli herci, že jde o vlajkovou loď celého Star Wars univerza. Nicméně tohle všechno jsou spíše komplikace, které se pořád daly nějak přejít. Jenže nakonec ten výsledek není takový, jaký bych očekával... A důvodem je vize tvůrců.. Ti se totiž rozhodli, že Mandalorian už nebude jen antologie zakázek, jaké hlavní hrdina odkroutí a jde se dál.. Nýbrž tvůrci se rozhodli okolo naší hlavní postavy začít budovat nějaký svět. Jenže Mando není žádný výjimečný bojovník, o kterém se dají pět hrdinské eposy, takže jeho zapletení do něčeho tak velkého malinko nefunguje. A protože se navíc rozhodli, že podpoří celý universe, tak hodně prostoru dostávají i další postavy - Bo Katan. Akorát, že pak už to není ta westernově laděná pecka, kde charizmatický týpek jde od jednoho kšeftu ke druhému. Celé se to převtěluje do záchrany Mandaloru, což už je zkrátka příběh, kde náš hlavní hrdina spíš nemá co dělat... Uznávám, že z toho dýchají Star Wars, že to je nejvelkolepější série, akorát že já to měl rád pro jiné věci.. Takže nejlepší mi logicky připadá úvodní linka s vykoupením, a pak epický dojezd. Jenže ono se to nějak musí pospojovat, no a právě tohle propojení je to, co třetí sérii podráží... Ve skutečnosti jsme tak dostali třeba epizodu, kde prim hrají postavy maximálně třetího ranku, která je podle mě prostě pro příběh série zbytečná a bez pay-offu.. Přijde mi, že i tvůrci mají zájem ukázat, že jsou schopní napsat něco většího, akorát, že se jim to nepovedlo napasovat do tohoto epizodního formátu... Je to pořád dobré, akorát už nerozumím, co po nás někdy tvůrci chtějí a párkrát mám pocit, že někomu dávají vytrestat, že jim neodklepli další spin-offy, na což pak stejně doplatí divák.. Někdy se to točí v kruhu, někdy to zbytečně sebevědomě zkouší něco nového. Jen je už pomalu jisté, že Din Djarin si tu masku už asi nikdy nesundá, jelikož by nás to čekalo znova... Abych měl na začátku takový hype a v průběhu na nové epizody málem zapomínal, to už jsem dlouho nezažil.. 75% ()

AngelG 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně znatelný pokles oproti předchozím řadám, ale i tak to naštěstí není tak katastrofální, jak se z toho lidi hroutili. Mando už není hlavní postava, je dost odsouvaný a dává prostor více postavám, což na jednu stranu funguje, na druhou to člověku chybí, že už to není pouze provázení Din Djarina a Grogu, kteří objevují, zachraňují apod. Vím, že hodně lidí bylo i naštvaných jak se postavili k postavě Bo-katan, mě osobně to nevadilo a dávalo to smysl. Celkově mi tahle řada přišla jakoby úplně nevěděli co vlastně dál. Je tam velká recyklace už viděného a ano sice se to v něčem posunulo, hlavně co se Mandalorianů týče, ale za 8 dílů by člověk čekal víc. Tak uvidíme co přinesou pokračování. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (40)

  • První neanimovaný snímek Star Wars, kde se objevují Purrgilové. (mikki089)
  • Stíny, které Grogu vidí, když cestuje s Dinem (Pedro Pascal) hyperprostorem, jsou Purrgilové – masivní vesmírné velryby, které cestují vesmírem a mají schopnost cestovat hyperprostorem. (mikki089)

Reklama

Reklama