Reklama

Reklama

Matt Cordell (Robert Z'Dar) býval poctivý policista až do té doby, než ho nespravedlivě odsoudili a poslali do vězení v Sing-Singu mezi kriminálníky, které sám předtím stíhal. Ti ho příšerně zohyzdili a zavraždili. On poté ožil a vraždil v ulicích bez rozdílů. Nyní potřetí je jeho stopa naplněná krví až po okraj. Kouzelníka Voodoo nenechá ani nachvíli v klidu. Podaří se detektivu Forrestovi (Robert Davi) šíleného policajta konečně zlikvidovat navždy? (Hamer Film)

(více)

Recenze (70)

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Maniac cop by měl ztrestat tvůrce, kteří ho ze záhrobí vytáhli potřetí a snad definitivně naposledy. Současně vrazili poslední hřeb zoufalosti do jeho příběhu, který relativně slušně nastartoval první díl, ale už dvojka byl sešup do hnoje a třetí díl je to nejhorší co jsem z hororového žánru za uplynulé období viděl. Otravný Robert Davi jako detektiv, který svojí přítomností dává jasně najevo do jaké kategorie film spadá, hloupý děj, nehororová atmosféra a Robert Z´Dar už zdaleka nedosahuje takové zajímavosti jakou jeho postava vládla po prvním díle. Zápletka o bulvárních reportérech zdiskreditujících policistku je tak stupidní až nad tím rozum zůstává stát. Policista-zombík Matt Cordell se chopí spravedlnosti a jde očistit její jméno. Lustig po předchozím fiasku se nepoučil z chyb a není mně jasné proč takovou hovadinu museli točit dva režiséři. Zřejmě ho Joel Soisson, který má přece jen o něco lepší cit pro horory než jeho kolega, střídal, ale oba dva natočili totální mizérii a třetím dílem dokonali dílo zkázy. Látka byla po prvním díle vyčerpána, ale tvůrci si nedali pokoj a přišli s dvěma otřesnými pokračováními. Tohle třetí překonává ještě o tři stupínky slaboučkou dvojku. Nemá význam to vidět. Jen se prohloubí averze k hororům pokud ji máte. 0% ()

Luk80 

všechny recenze uživatele

Třetí díl prostě musel vzniknout. Hudební absence Jaye Chattawaye není až tak hrozivá. Goldsmith do toho vnesl duchovní atmosféru, která se k vybraným lokacím velmi hodila. Podzemní chodba nemocnice vedoucí k bývalému kostelu, kde sídlí vzkříšitel je rarita, ta správná rarita. Ovšem samotný Matt je docela v pozadí a působí spíše jako přízrak ve snech. Robert Davi sežral celou smetanu a ještě si přidal dvojtou porci karvinského guláše. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný horor, ktorý je posledným dielom tejto vydarenej slasherovej série. Má iba priemerný príbeh, ktorý opäť pokračuje presne tam, kde skončil predchádzajúci, takže policajt zo záhrobia už bol pochovaný, ale šaman ho pomocou mágie vráti späť, pretože ešte stále v sebe cíti pocit nespravodlivosti a tentoraz aj spojenie s policajtkou v kóme, ktorá bola nespravodlivo obvinená z vraždy a tak jej chce svojim spôsobom pomôcť. Ale stále je tu schopný detektív, ktorý ho musí už znovu zastaviť. Síce tento príbeh už pôsobí až moc zbytočným dojmom a len snahou naťahovať za každú cenu, ale v konečnom dôsledku to moc neprekáža, keďže má celkom vydarené spracovanie. Dejovo tu síce ani moc nie je o čo stáť, navyše sa takmer celý odohráva v jednej budove a to v nemocnici a nájde sa tu aj niekoľko nudných scén, ale výrazne ho vylepšuje výborné čiernohumorné podanie filmu, takže je tu plno skvelých hlášok, zábavných dialógov, vtipných momentov a zaujímavých postáv. Hororové stránky sa z tohto pokračovanie prakticky úplne vytratili, o napätie tu už vôbec nejde a ani atmosféra sa tu nenájde, ale keďže sa tento diel vybral úplne iným smerom, tak to vôbec neprekáža. Čo sa týka likvidačných scén, tak nie je ich málo a nie sú ani najhoršie, ale aj tak som skôr sklamaný. Na prvú si treba počkať približne polhodinu, ale práve tá je najlepšia, pretože skvelo doplní predchádzajúci monológ, zvyšok je už skôr o efektnom zastrelení alebo nudnom využití nemocničného zariadenia. Ale poteší výborná záverečná naháňačka s horiacim policajtom alebo síce krátka, ale zábavná prestrelka v štýle Johna Woo. Ale aj tak hlavným kladom tohto filmu je to čiernohumorné pojatie, ktoré našťastie vydrží celý film a tak je tu plno skvelých momentov ako smajlík miesto hlavy, pripálenie si rukou, mŕtvola na úteku, rozhovory reportérov túžiacich po násilí a mnohé iné. Herecké obsadenie je na tom dobre, v hlavnej úlohe opäť charizmatický Robert Davi a slušné vedľajšie postavy, ale najviac ma zaujalo obsadenie viacerých známych tvárí ako Paul Gleason alebo Robert Forster, ktorí pre dej nemajú vôbec žiadny význam, iba sa na pár minút objavia, povedia pár viet a umrú. Réžia je pomerne vydarená a páči sa mi aj technická stránka. Síce to podľa hodnotenia nevyzerá, ale aj toto tretie a zároveň posledné pokračovanie si drží podobnú úroveň ako predchodcovia a dokonca jednotku, aspoň podľa mňa aj prekonáva. Síce príbeh až moc silene varí z vody, ale po hororovej jednotke a akčnej dvojke ani toto čiernohumorné pokračovanie nesklame. Objektívna kvalita filmu- 61%, film sa páči mne na 71%. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Už ve dvojce našel Cohen Cordellovi nezvyklého parťáka a teď mu rovnou přihrál roštěnku, což byl podle mého originální a zajímavý nápad, který bohužel zůstal nevytěžen a my neuvidíme párek maniakáních poldů v akci. Akčnost dvojky je zapomenuta a zůstalo u průměrného slasheru (nakolik se v jednotlivých motivech a scénách Cohen vykrádá a nakolik jde o trademarky série, toť otázka), který povyšuje cool zabiják a dobrý protihráč opět v podání spolehlivého Roberta Daviho. Taky bych si dokázal představit lepší zakončení série a souhlasím, že cpát tam to woodoo nebyl nejlepší nápad, ale zas tak špatné, jak tu mnozí tvrdí, to není. Stačí kouknout na pozdější Cohenův/Lustigův počin, STRÝČEK SAM. A k tomu tu máte cameo Teda Raimiho. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistý, jestli se dá tak úplně mluvit o hororové trilogii, ale princip těchto amerických sérií je většinou stejný. Často je to s každým dalším dílem o poznání horší a pokud není první film excelentní, většinou už další laciná pokračování nemají z čeho těžit a tak přesně je to i tu. Trilogie o pomstychtivém ex-poldovi Mattu Cordellovi nepatří mezi ty nejhorší, ale rozhodně si z ní budu pamatovat jen velmi málo. Tento díl: 30% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Cordell (Robert Z'Dar) zabije ve filmu 11 lidí. (slatkac)

Reklama

Reklama