Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kefallénie je krásný řecký ostrov, kde lidé ctí tradice a váží si života. Píše se však rok 1940 a dokonce i sem se blíží krutá druhá světová válka. A dorazí krátce poté, kdy se Pelagia, dcera místního lékaře, i přes jeho námitky zasnoubí s mladým rybářem, který se záhy přihlásí do armády. V dubnu 1940 vstoupí do městečka Argostoli italská armáda, která si vybuduje tábor na mořském břehu. Doktor Jannis odmítne Correlliho ubytovat ve svém domě, nakonec však ustoupí pod podmínkou, že za jeho ubytování bude dostávat lékařský materiál. Correlli, který bydlí v pokoji Pelagie, se pokouší s dívkou sblížit, ta ho však odmítá. Poprvé dívka na nepřátelství zapomene, když jí Correlli zahraje na mandolínu. Nedokáže však pochopit, jak může hrát a zpívat, když jinde umírají lidé. Correllli se jí snaží vysvětlit, že i ve válce mají lidé právo na malé radosti a vyzná jí lásku. Zpočátku nevraživě přijímaní italští vojáci si po čase získají Řeky svými koncerty na náměstí a dokonce i nevraživost Pelagie ke Correllimu se pomalu a nenápadně mění v lásku. Do téměř idylického období zasáhne Mussoliniho porážka. (TV Nova)

(více)

Recenze (203)

wosho 

všechny recenze uživatele

Jasné KO filmu, oproti knižní předloze, která patří k nej knihám za posledních pár desetiletí. Filmu nelze nepřiznat snahu tvůrců vytěžit maximum a přitom nenatočit 12ti dílný seriál. Velký rozpočet navíc podpořil maximální autentičnost. Zádrhel je v tom, že kniha není jen milostný román, má spoustu vedlejších postav se svým životem, který ukazuje šílenost války. Scénaristé vyrvaly sice srdce příběhu, zapoměli však na jeho tepny, a žilky. Celý film je nedokrvený, spoustě postav chybí motivace. Děj je příliš křečovitý a navíc konec je oproti knize příliš růžový a ničí tu krásu která byla v knize, že pravá láska mezi jí a ním nikdy nezemře a plane i 50 let, až do smrti. Navíc ani herci, kromě Johna Hurta, se s postavami moc dobře nevypořádali. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Zbytečně natahovaná romantika zasazena do válečné doby. Chtěl jsem dát původně tři hvězdy, ale NC mě probudil. ()

kaygen.it 

všechny recenze uživatele

Kniha je o mnoho tříd lepší. De Berniéres musí plakat - postavy se roztekly, děj nedrží pohromadě - jen kamera stojí zato. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Mandolína kapitána Corelliho nie je výnimočne dobrý ani ako romantický film ani ako vojnový film. Okupujúci vojaci sú nejakí priveľkí pacifisti a sympaťáci až to pôsobí nedôveryhodne. Penelope Cruz som nikdy nemusela a tento film na tom nič nezmenil, možno mu to len ubralo v mojich očiach. Nicolasa Cagea naopak môžem, ale napriek tomu si nie som istá, či sa hodil zrovna do tejto úlohy. Film síce nebol svojím dejom nijak originálny ani prínosný, ale nebol ani nudný a navyše bol pekný na pohľad. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je docelá nudná, nic moc se tam neděje. Řekové jsou smíření s okupací a moc se nebrání (tada aspoň v tomto filmu). Italové jsou jak na dovolené, všechno je super a pohoda, jakoby válka nebyla. Žádné emoce nic. Druhá polovina je o poznání lepší, konečně to dostává grády, ale Cage prostě jako ramantik není moc přesvědčivý, ale ztřeštěný Ital mu jde dobře. Závěr je docela silný, po masakru ještě překvapivě zničující zemětřesení. Romance jako taková vyšumí, je bez vášně a je docela v pozadí, což se zdá nepochopitelné, když to mělo být nosné téma filmu. Hurt je nejlepší, měl super hlášky. ()

mirkaaa 

všechny recenze uživatele

Průměrná romance, na které mě nejvíce zaujalo krásné prostředí, do kterého je příběh zasazen. Nicolas Cage sice patří mezi mé oblíbené herce, ale v tomto snímku předvedl pouze standardní výkon a pro mě je spíše představitel akčních filmů než tohoto žánru. Penelope Cruz byla okouzlující, ale jako herečka spíše průměrná. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Povedený romantický snímek z válečného prostředí. Optimismus jednotky N. Cagea je nakažlivý, a to myslím je obrovské plus nejen filmu. Celkově se jedná o povedený snímek. Herecké obsazení láká a nezklame. N. Cage tradičně bravurní, P. Cruz pěkná a dobrá a Ch. Bale stejně skvělý. Viděl jsem to již několikrát a splnilo to vždy na 100%, co jsem od toho čekal. Spokojenost. ()

Xavi6 

všechny recenze uživatele

Tento film opravdu obdivuji. Nejsem nijak moc extra na romantické slátaniny, ale tohle mi opravdu nevadilo a byl jsem rád, že jsem na něj úplně náhodou v televizi narazil. Zaprvé musím vyzdvihnout krásné prostředí, kterým jsem se opravdu pokochal, za druhé vyzdvihnout skvělé trio Penélope Cruz, Nicolas Cage a Christian Bale, bylo se radost na ně dívat a za třetí pošmurné časy druhé světové války zvládnuté na velice slibnou. Zasloužené čtyři hvězdičky. :) ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

N. Cage jako muzikant byl sladký, válka- neválka, sranda musí být .Dokud je to tedy dovoleno. Penélope tady ztvárnila opravdu krásnou, naivní a půvabnou slečnu, která s postupem filmového času pěkně rozkvetla v dámu. Ovšem scházely mi tady projevy, takové ty opravdové emocionální. Příběh je to silný, ale o jeho síle mě nepřesvědčil. ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

Aj napriek historickému zasadeniu a vojnovému námetu som čakal viac prírody - väčšie ťaženie z lokácii slnečného gréckeho ostrova a viac emócií, ktoré by sršali zo vzťahovej linky. (+ viac mandolíny - Pelagia's Song je krásna skladba, jej motív mohol znieť v soundtracku častejšie). Najlepší herecký výkon, vrátane prednesených textov podal John Hurt, v podstate ako vedľajšia postava otca Penélope Cruz. V gastro-žargóne je tento film niečo ako pizza margherita, dá sa jesť, dokonca si na nej človek aj pochutí, no okrem základných ingrediencií neponúkne nič naviac. Ide o nenáročnú oddychovku na nedeľné popoludnie, ktorá neurazí, ale ani nenadchne. ()

Alf 

všechny recenze uživatele

zdaleka ne taková středomořská idylka, jak by název napovídal (i některé jiné filmy z téhož prostředí a doby), ani mandolíny si divák moc neužije, škoda, že do hlavní role nevzal režisér nějakého jiného - byť i neznámeho - herce - na NC začínám být trochu alergický... ()

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

Ani ne tak příběhu samotného si nelze nevšimnout nadprůměrných výkonů některých herců, obzvlášť John Hurt, a Christian Bale tu má také své originální kouzlo. Což se bohužel nedá říci o ústřední dvojici. Nezaznamenala jsem žádnou chemii, ačkoli Penélope občasně vykazuje známky talentu a nejenom rozmilou tvář, ale tady nějaké charisma odpočívá zimním spánkem. 45 % ()

Tomyš 

všechny recenze uživatele

Nudně neoriginální Nicolas Cage a natahovaný styl vyprávění. Přišlo mi, jako by byl námět nevyužitý a dát to do ruky nějakému lepšímu režisérovi, určitě by se z toho dala vyždímat hvězdička navíc. ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na tři věci... na krásnou Penelope Cruz, na romantický snímek a na krásy Řecka. Dostal jsem pouze to první.. bohužel.. Film je postaven na lásce mezi ústředními hrdiny, ale bohužel to na mě působilo značně impotentně. Nejiskřilo to a já se ptám, zda-li vůbec mohlo.. Ono totiž obsadit Nicolase Cage do role živočišného nespoutaného zpívajícího Itala, považuji za jeden z největších faux paux castingu v dějinách filmu. Taktéž krásy řeckých ostrovů, které by mohly být pro oko kamery živou vodou, zůstaly nepovšimnuty a plnily pouze funkci nezbytné kulisy. Mandolínu kapitána Corelliho proto považuji za "vzhledem" k potencionální potenci (výjma impotentního Cage) snímku, za zbytečně vystřelený náboj, kde dokonce nechybí ani nechtěné legrační situace, jako je třeba vyobrazení láskyplných italských vojáků ve vztahu k řeckým "domorodcům", versus zlí škaredí bezcharakterní Němci. ()

gonga 

všechny recenze uživatele

Film mnou prošel bez povšimnutí a ani jsem jej skoro nezaznamenal. Je to škoda, protože kdo četl knižní předlohu, ví, že to mohlo být mnohem mnohem lepší. Otázkou zůstává, zda se překrásný román Louise de Bernierese dá věrně převést na filmové plátno. Na to je pro mě jeho krása až příliš spjata s jazykem, kterým je vyprávěn. Navíc Nicolas Cage je v hlavní roli zcela tragický.Pokud budu hodnotit film, dávám tři hvězdičky, pokud kvalitu převodu knižní předlohy jsem nucen napsat "blamáž". ()

edie sedgwic 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage sa moze aj na hlavu jednym uchom postavit a napriek tomu ma nepresvedci a nebudem a nebudem ho mat rada. American v ulohe sympatickeho Taliana?? Hm...asi nie. Jednu hviezdicku davam krasnej a temperamentnej Penelope, ktora do kazdeho filmu prileje kusok svojej horkokrvnosti a dve hviezdicky za nadherne prostredie a hudbu. Cloveku sa az zachce zbalit sa a odist na dovolenku. No mozno by som cakala trosku hlbsi nahlad do mentality Grekov, Talianov a vzajomnych vztahov. Film nejde ktovieako do hlbky, co ma dost sklamalo. ()

Související novinky

Michell, Roger Michell

Michell, Roger Michell

19.07.2006

Zatímco miliony fanoušků nepřemožitelného agenta britské tajné služby s kódovým označením 007 čekají na debut Daniela Craiga v roli Jamese Bonda, který se světu představí v listopadu, producenti nové… (více)

Reklama

Reklama