Reklama

Reklama

Nejhorší sny se mohou splnit třeba i o Vánocích. A přesně to se stalo Nedovi (Bryan Cranston), který přijel s rodinou za svou dcerou Stephanii (Zoey Deutch) a jejím novým přítelem Lairdem (James Franco) do Silicon Valley, kde oba pracují. Těšil se, že na svátky bude rodina pohromadě a on se seznámí s partnerem své dcery. Jediné, co jej ale čeká je naprostý šok. Jeho milovaná dcera, světlo jeho života, si nabrnkla bláznivě potetovaného, brutálně upřímného, bezohledně bezstarostného a naprosto výstředního počítačového multimilionáře. Laird postrádá jakékoliv zábrany a všechny problémy řeší tím, že si jich vůbec nevšímá nebo je prostě převálcuje. A teď chce během vánočních svátků získat požehnání od rodičů své milé, ještě než ji požádá o ruku... (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (476)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Why Him?" je podľa mňa absolútne osviežujúcou americkou komédiou. Už dlho neprišlo od nich niečo, čo by pôsobilo síce americky, no súčasne by to malo srdce na správnom mieste a človek by sa pri tom reálne aj zabavil. A môže za to skutočne hlavná dvojka v podaní Bryana Cranstona a Jamesa Franca, ktorí obaja tieto role dávajú vynikajúco. A oboch ich chápeme. Plus Larid je mi neskutočne sympatický a obdviujem tú jeho snahu. Celkovo komédia má pobaviť a to sa splnilo. No rovnako dobre buduje postavy, hlavná myšlienka je dobrá a správna, film sa na nič nehrá a nepôsobí absolútne pateticky a plný všetkých klišé. Nejaké tu sú, ale minimálne sú v úzadí, alebo využité správne. Som rád, že som film videl a možno sa to v budúcnosti aj stane novou vianočnou komediálnou klasikou. Rozhodne to potenciál má a je to film, ktorý si viem predstaviť vidieť znovu. Takže jednoznačne hovorím, že je hodný vášho času. Hodnotenie: B ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Následovník Howarda Hughese? Věděl jsem, proč jsem film odkládal. Nenabídl toho mnoho. Ned Fleming (Bryan Cranston) si ani v tom nejhorším snu nepředstavoval, že by mu v budoucnu hrozila katastrofa v podobě zetě jménem Laird (James Franco), který je skoro tak podivně výstředním pošukem, jako jeho jméno. Laird je zazobaný herní vývojář stupidních her s opicemi, který fandí neřestem, je samé tetování, nechává se v nestřežených okamžicích přepadávat svým rádoby vtipným německým asistentem a ve svém kalifornském sídle hodlá o vánočních svátcích poctít rodinu své přítelkyně Stephanie (Zoey Deutch) tím nejneobvyklejším způsobem, který považuje za úplně normální. Vše je nachystáno na neobvyklý generační střet, na jehož konci bude žádost o ruku za účasti rockových vykopávek Kiss. V prvé řadě vadilo, že většina filmu se odehrávala na jednom místě, tím je sídlo milionářovo. Zde docházelo k několika komickým výpadům založených na generačních rozdílech. Táta ze staré školy si třeba vyložil výraz bukkake po svém. A občas to pobavilo - nedorozumění, hádky, sexuální svádění, užaslá rodinka, cvok, kterého nic nevyvede z míry. Postupně jsem si na jednotvárnost jedné lokace zvykl. Četnost sprostých slov se také dala vydržet. O dost horší bylo, zcela nesnesitelně otravné, když se nenápaditý závěr odehrál v Michiganu, kdy Laird oplatil návštěvu rodičům Stephanie, kde už mě fackovala trapnost, nuda a unylý dojezd, který korunovala příšerně hrající polovina členů kapely Kiss. To ten film ztratil scénář? Celé se to rovnalo improvizačním výstupům. Produkčně film zaštítil Jonah Hill a také Ben Stiller. A film je určitou vzdálenou variací na jeho komediální revue Fotr je lotr, jen rozdíl je v charakterech obou hlavních aktérů. James Franco a Bryan Cranston jsou prostě rovným dílem crejzy dvojka. Oni a Zoey Deutch, Megan Mullaly a spol. prostě spojili komediální síly s režisérem Johnem Hamburgem, který vyplodil dalšího Jebala, a jehož jím zrežírované komedie nikdy ničím neoslnily. Tahle je prostě úplně trapná, bez pořádného scénáře a otravná k tomu. 5/10 ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro me hodne prijemny prekvapeni. Sice jsem dostal vicemene to, co jsem cekal, pribeh jede podle standardniho schematu, ale fory a herci to povysujou o nekolik urovni vejs. Samozrejme vse stoji a pada s dabelskym Francem, u kteryho se podarilo namichat naprosto neskutecnej mix vecne sproste mluviciho a bez trika chodiciho burana, kterej je ale zaroven naprostej sympatak a dobrak od kosti, co se strasne snazi vse udelat spravne. No a na druhy strane je nemene skvelej Cranston v roli nasranyho fotrika. Film ma samozrejme i nejaky to slabsi misto, kde musi zakonite dojit i na nejakou dramatictejsi/romantictejsi scenu, ale vetsinu casu to je proste jen sprosta, uchylna komedie, ktera zaroven ale dokaze pusobit vcelku inteligentnim dojmem, proste neni to takova ta klasicka pubertacka prasarna. Objektivne asi 4*, ale bavil jsem se fakt kralovsky, takze napalim plnej pocet. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Konečne sa J. Franco našiel v nejakej postave. Rola pojašeného, excentrického blázna je ako stvorená pre neho. Prvá polovica, keď sa chudáci rodičia ešte len zoznamovali s týmto bláznivým exotom a jeho domácimi technologickými výdobytkami celkom ušla, bavil som sa. No druhá polovica a hlavne záver už z tohto komediálneho čara dosť stratili, pričom dej sa preklopil do starej známej klišé schémy, čo už trocha začalo zaváňať nudou a mierne trápnym vtipom. Celkovo však spokojnosť, lepší priemer. 65/100 ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Komedie, od které jsem toho příliš neočekával, mě kupodivu slušně pobavila. Střet taťky Neda s érou počítačů mě dokázal rozesmát, Gustav dokázal vyřešit i ošemetný problém a Kaley Cuoco byla jako Justine výborná. Kdyby tvůrci přesně podle mých očekávání odporně nezapatosili poslední čtvrtinu filmu, klidně bych přihodil i čtvrtou hvězdičku za snímek, u kterého jsem se mohl v klidu zasmát, aniž bych musel přehnaně zapojovat myšlení. Mohla to prostě být typická oddechovka, ale... ()

Galerie (74)

Zajímavosti (16)

  • Sváděcí scéna v ložnici mezi „sjetou“ Barb Flemingovou (Megan Mullally) a Nedem Flemingem (Bryan Cranston) nebyla v původním scénáři. Mullally ji navrhla během zkoušek. (Dr Lizal)
  • Aplikace „Ape Assassins“ vyvinutá ve filmu Lairdem (James Franco) je k dispozici na iPhone App Store. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama