Reklama

Reklama

Epizody(7)

Obsahy(1)

Jedná se o satirický seriál komika Sachy Barona Cohena, s nímž se po více než deseti letech vrací k televizní tvorbě. Sedm půlhodinových epizod představí různorodé jednotlivce, od nechvalně známých až po zcela neznámé napříč politickým a kulturním spektrem, kteří obývají tuto unikátní zemi. (HBO Europe)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

MajklCZsk 

všechny recenze uživatele

Miluji ten drzí Cohenův humor. Dělí ho jen tenký led mezi brilantností a trapností. Od každého druhu humoru si bere kousek a zcela ho využívá ve svůj prospěch. Sacha Baron Cohen se především ukazuje jako mistrný manipulátor, který vás dokáže naprosto omámit. Dokáže na vás mluvit nějakými slovy, kterým však vzápětí změní význam pouhopouhou větnou skladbou, neopatrný ,,host" pak se nechá nachytat, díky čemuž vznikají natolik výborné komické pasáže. Přes svou humornou stránku je ovšem Who is America? mrazivou tragédií. Ukazuje, že něco takového se skutečně děje. Že takoví lidé existují. Že je spousta Amíků fašistických, nebo naopak směšně liberálních. Že se spousta lidí nechá lacino zaplatit a pak svou tvář nastrčí úplně kamkoliv. Cohenova show, která je dělána na principu, kdy Sacha hraje někoho v přestrojení a zve si hosty, jenž si myslí, že se jedná o reálný pořád, je především kulturně-antopologickou sondou do nitra lidu za Velkou louží. Ovšem pozor! To, že se pořád odehrává v USA, neznamená, že se totéž neděje u nás. Díky svému tématu je totiž Who is America aktuální všude na světě. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teď poslední dobou, kdy téměř každý pokus o politický humor selhává (včetně South Parku!) ve srovnání s absurdní a matoucí realitou, pravda umírá, rozumně smýšlející člověk jen pomalu rezignuje a uvadá, přišel Cohen s naprosto skvělou vulgárně zmrdskou show, kde bere na odstřel hlupáky skrz na skrz Amerikou, všech možných stran a názorů. Od paranoidních white trash trumpovců po vyhrocený libtardský píče. 5 hvězd v součtu dávám prostě proto, jak mě prakticky každý díl dovedl žasnout nad lidskou blbostí a vůbec jaký koule stojí dát něco takovýho do kupy a do televize. Balzám na duši a pro mě jedna z top věcí roku. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

"NRA chce ozbrojiť učiteľov, to je šialené! Radšej by mali predsa ozbrojiť deti!!!" Sacha Baron Cohen je génius. V tajnosti a bez veľkej reklamy nám v dnešnej značne polarizovanej dobe doručil asi najtrefnejší seriál zameriavajúci sa na satiru/politickú satiru aký bol natočený a ukázal akým zvláštnym, svojským a podivným národom sú Američania. Cohen vytvoril nové postavy(z ktorých vyčnieva odborník na boj s terorizmom Erran Morad), zamaskoval sa na nepoznanie a vydal sa do rozhovorov s rôznymi menej či viac významnými ľuďmi v USA s cieľom zosmiešniť ich názory, vyznávané hodnoty či len ich "jednoduchosť". A po zhliadnutí všetkých epizód úprimne neviem či sa mám smiať alebo plakať. Je to totiž extémny bizár, pri ktorom sa v jeden moment váľate od smiechu(trestanec maľujúci svojimi vlastnými exkrementami je odborníčkou na umenie považovaný za génia, primátor Georgie brániaci sa teroristom tým že im ukazuje zadok), no pri ďalšom vás smiech prejde a začnete sa reálne zamýšľať nad tým akí šialení ľudia medzi nami chodia (bývalý minister obrany USA podpisujúci waterboardingovú sadu na mučenie, či politik ktorý by rád ozbrojil deti vo veku 3-15 rokov strelnými zbraňami). Humor je nekorektný, drsný, útočný, zosmiešňujúci, niekedy priam až dehonestujúci a často krát idúci za hranicu vkusu alebo toho čo je podľa niektorých ešte vtipné. No pri pohľade na väčšinu nachytaných osôb si myslím, že práve preto bol takýto druh humoru potrebný. Je naozaj šialené, akí ľudia medzi nami žijú... Nekompromisných 100% a zaslúžené miesto medzi mojou topkou seriálov. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Brutální satira, která mírně trpí svou délkou. Cohen vymyslel několik fiktivních kreatur pro jednotlivé problémy, kterým se chtěl věnovat a ty úspěšnější se tak logicky více opakují, což je trochu škoda. Některé scénky jsou ovšem naprosto geniální (mešita!). Často se mě přítelkyně nevěřícně ptala jestli to není předtočené, jestli jsou ti lidé opravdu takoví idioti. Dick Cheney podepisující soupravu na waterboarding ji myslím spolehlivě přesvědčil. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

This is America. Sacha Baron Cohen uměl vždycky upozornit na něco primitivního a naprosto irelevantního svůj způsobem, na který si každý jen tak netroufne. Ten způsob umí být i docela odpudivý. Nevím jaká byla strategie pro první díl, ale byla dost kontroverzní sama o sobě. I na mé poměry. I tak se zadařilo. Sledoval jsem seriál do konce a nelitoval jsem. Toto je důkaz toho, jak Amerika umí být světu pro smích. Ve výsledku neuvěřitelný kousek, který se vlastně nedá trumfnout. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (4)

  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (Ondr0n)
  • Fľašu na waterboarding, ktorú podpísal Dick Cheney, štáb predal cez eBay. Výťažok vo výške 2551 amerických dolárov venovali organizácii Amnesty International. (toi-toi)

Související novinky

Zemřel O. J. Simpson

Zemřel O. J. Simpson

11.04.2024

Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve středu 10. dubna v nevadském Las Vegas bývalý profesionální hráč amerického fotbalu, úspěšný herec a později jedna z nejkontroverznějších osob americké kultury a… (více)

Dvojka Borata potvrzená?

Dvojka Borata potvrzená?

09.09.2020

Minulý měsíc byl herec Sacha Baron Cohen (Diktátor) spatřen v kostýmu Borata kterak natáčí scénu v autě. Vzhledem k absenci oficiálního oznámení se tak spekulovalo buď o tajně natočeném pokračování,… (více)

Pokračování Borata na cestě?

Pokračování Borata na cestě?

20.08.2020

Ačkoliv herec a komik Sacha Baron Cohen nechce nic potvrdit, má v současnosti rozpracovaných hned několik projektů. Před pár měsíci byl spatřen jak zpívá na jistém kontroverzním srazu ve Washingtonu… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama