Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dr. Jeffrey Wigand, bývalý vysoký představitel jedné velké americké tabákové společnosti, měl díky své pozici přístup k řadě informací o negativním vlivu cigaret na lidské zdraví, a hlavně věděl, jak společnost v tomto ohledu lže veřejnosti. Poté, co byl z firmy pro své názory propuštěn, se na něj obrátil producent úspěšného investigativního televizního pořadu Lowell Bergman s prosbou o pomoc při sestavení reportáže odhalující praktiky podobných firem. Wigand zprvu odmítá, ale později svolí. Někdejší zaměstnavatel mu však začne vyhrožovat a nechá ho sledovat. Přesto se Wigand odhodlá Bergmanovi pomoci. Když je reportáž natočena, vedení televize se ji bojí odvysílat, aby proti sobě nepoštvalo mocné tabákové firmy. Mohlo by to totiž ohrozit plánovaný velice výhodný prodej televizní stanice. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (382)

Tomco 

všechny recenze uživatele

velmi zaujimavy reziser michael mann nas uz niekolkokrat presvedcil o svojich nespornych kvalitach. davam za pravdu tomu, ze to za kamerou naozaj vie. atmosfera v jeho filmoch ma vzdy svoju nadstandardnu kvalitu, spad a sposob plynutia deja vcucne divaka do seba. aj insider vyhrava vdaka vybornemu pribehu, ktory okrem toho, ze postupne coraz viac nabera na obratkach je aj plny toho najlepsieho napatia. ceresnickou na tejto torte su samozrejme vykony hlavnej dvojice al pacino - russell crowe, ich charizma je neskutocna a studna talentu zrejme nevycerpatelna. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Dlouhé, tíživé drama o trnité cestě za spravedlností, Michael Mann se nesnaží o okaté ponaučení, moralizování, či výslovný happy end, vážnost a morální poslání z filmu vyplývají samy a člověk je pocítí automaticky vlivem prvotřídní režie - vykreslení situace + rovnoměrné vedení příběhu bez slabších míst a intenzivní atmosféry, ke které přispívá správně thrillerová hudba. Nenazval bych Insidera přímo strhujícím, než dechberoucí fasinaci jeho rozvláčněné tempo navozuje spíše pomalejší, kvalitní filmový prožitek. 8/10 ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Eric Roth, Michael Mann .. Ani jako už několik let bývalého kuřáka mě ty nelibé řeči a debata o škodlivosti kouření nepotěšila. Kouření škodí nejen vašemu zdraví! Řemeslná stránka filmu je bez jakýchkoliv debat výtečná .. ta kamera, režijní vedení, scénář a parádní herecké výkony stojí za vidění a díky nim se dá celá stopáž bez újmy na zdravý přežít. Na rozdíl od času stráveném s cigaretou.. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jak daleko dokážeme zajít při prokazování pravdy? A co všechno jsme v boji za ni ochotni ztratit, když víme, že proti nám jsou silnější nepřátelé? Mann je tentokrát téměř nerozpoznatelný a tím pádem i selhávající. S daným tématem jsem od něj totiž čekal bombu a dostal novinářské drama s vražednou stopáží, atmosferickým soundtrackem a nepřekvapivě přesvědčivým Crowem a dokonalým Pacinem. Snad kdyby mě alespoň jeden moment opravdu překvapil, mohlo být lépe. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Aj keď to určite nie je na plné hodnotenie, dokonca aj tie štyri sú odo mňa také prižmúrené, no teraz musím vyzdvihnúť tému, akej sa Mann chopil. Je to síce trošku pomalšie, no kvalitne spracované. Keby to vzal do rúk niekto iný, pochybujem, že by sa na to dalo kukať. Navyše mi opäť pridala skvelá hudba. Rád by som však vedel, či aj jemu nechodili mailom výhražné správy. No ešte viac by ma zaujímalo, koľko počas nakrúcania celý štáb vyfajčil cigariet. :) 75%. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (33)

  • Některé hudební části použité ve filmu (např. při scéně, kdy agenti seberou Jeffrey Wigandovi počítač) byly použity i o 7 let později ve filmu Babel. (Chrustyn)

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Zdravé fast-foody?

Zdravé fast-foody?

21.12.2005

Kvalitu jídla bude připravovaný film FAST FOOD NATION posuzovat jinak, než z lékařského hlediska. V připravovaném dramatu režiséra Richarda Linklatera se vše bude točit okolo nejvyšších špiček… (více)

Reklama

Reklama