Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Okouzlující romantická komedie, ve které na plátně zazáří Al Pacino a Michelle Pfeifferová. Pfeifferová představuje Frankie, číšnici v jedné newyorské kavárně. Po sérii bolestných zklamání Frankie nehledá vztah k žádnému dalšímu muži... až dokud se nepotká s Johnnym. Pacino hraje propuštěného trestance, který začal pracovat jako nový kuchař na krátkodobý úvazek. Dočista se zblázní do Frankie. Ale Frankie usuzuje, že se k sobě hodí jako vejce natvrdo a naměkko. Nechápe, co myslí Johnny tím, když říká: "Byli jsme pár ještě předtím, než jsme se potkali". (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (165)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Chci být servírka v řecký restauraci a chci, aby se tam přišel ucházet o práci chlápek, kterej zrovna přišel z lapáku, vypadal jak Al Pacino, měl jeho šarm a vyřídilku a mě, zklamanou životem a chlapama, trpělivě a romanticky uháněl. A ještě jeden podružný detail - chci vypadat jak Michelle Pfeiffer :-)). ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Já vím, že žánr "romantický film" pro mě není a měl bych se mu vyhýbat obloukem, ale když já chtěl vidět další film s Al Pacinem. No neklaplo to, ten film je naprosto o ničem. Jako sorry, ale smíchat obludu, kurvu, hysterku a dva teplouše není úplně dobrá výchozí pozice. Ty tři puntíky za Pacina, kterej ale měl kopnout Mišel do zadnice a spíš hledat cestu ke svým dvěma dětem. Tyhle námluvy dvou postarších košťat, chovajících se jako adolescenti, mi fakt nesedly. A Mišel není kočka ani co by se za nehet vešlo, na ten protivný obličej se těžko koukalo (já vím, měla chuděra rozervanou duši a trochu i hlavu). ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Filmová romance, která se opírá o dvě velká herecká jména v hlavních rolích. Michelle Pfeiffer i Al Pacino odvádějí svůj slušný (nad)standard, ale aby sami o sobě dokázali projekt vykopnout do nadoblačných výšin, to neumí. V první půli, kde svoji roli hraje i prostředí řecké restaurace a obraz je oživen množstvím rázovitých postaviček zaměstnanců podniku a jeho hostů, si snímek udržuje úroveň slabších 4 hvězdiček, ve druhé půli, kde film přejde do intimnější polohy a ústřední dvojice začne řešit své (po)city, film místo aby gradoval, začne ztrácet. Scénář jednoduše nemá tu sílu, jakou by potřeboval. Celkový dojem: 60 %. ()

Tery16 

všechny recenze uživatele

Vím, že to nemá být objevný film. Ale přesto, nebýt herců v hlavních rolích, myslím, že by si ho nikdo ani nepovšiml. Čekala jsem něco víc, čekala jsem, že mi osudy postav budou v něčem blízké, že si budu přát, aby jim to všechno vyšlo a aby byli šťastní. Nakonec jsem byla skutečně jen divákem. Frankie a Johnny i přes mnohé kvality není filmem, který mě "vtáhne do děje". ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Taková poměrně obyčejná romance, která má to štěstí, že má na svém kontě takové herecké legendy, jako jsou Al Pacino a Michelle Pfeiffer. Ti jediní totiž do celého toho příběhu vnášejí příjemnou náladu. Všechno ostatní je tak nějak navíc. A skutečnost, že vše se odehrává v newyorkské restauraci u Řeka je opravdu jenom skutečnost, která s řeckou kuchyní má asi tak společného, jako hamburgr s pitou. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • V jedné scéně režisér po Al Pacinovi vyžadoval, aby po otveření dveří a vstupu do pokoje vypadal překvapeně. A protože se nedaleko natáčel Star Trek VI: Neobjevená země (1991), poslal Garry Marshall pro Kirka a Spocka, které postavil za dveře pokoje, kam měl Al Pacino vejít. Hercovo překvapení je tak naprosto autentické. (D3VIL)
  • Frankie (Michelle Pfeiffer) souhlasí s poodhalením svého nahého těla, aby se Johnny (Al Pacino) mohl po dobu "15 sekund" dívat. Ve skutečnosti ale scéna trvá celkem 40 sekund. (D3VIL)
  • Ve scéně, kdy Johnny poprvé vchází do restaurace, je na plakátě za Nickem řecký fotbalový tým PAOK Thessaloniki s dvojhlavým orlem ve znaku klubu. (D3VIL)

Související novinky

Moje další první velká láska

Moje další první velká láska

20.06.2006

Taky milujete romantické slaďárny o malých harantech, kteří se v sedmi chovají i vypadají na dvacet (holky, kluci spíš naopak) a první sex a skutečnou pravou lásku si odbudou do dvanáctých narozenin… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno