Reklama

Reklama

Dolittle

  • USA Dolittle (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Doktor Dolittle byl tak výjimečný, že ho jmenovali osobním lékařem anglické královny Viktorie. Jenže to bývávalo. Před pár lety ovdověl a od té doby samotaří v ústraní, za zdmi svého kdysi velkolepého sídla, obklopený smečkou zvířecích přátel, s nimiž si rozumí lépe než s lidmi. Jenže pak mu vpadne do života jeden drzý kluk, jenž si vzal do hlavy, že bude jeho učedníkem, a zároveň ho povolají ke královně, kterou sklátila smrtelně nebezpečná choroba. A protože lék proti téhle nemoci se nalézá pouze na mýty opředeném exotickém ostrově, musí se Dolittle vydat na velmi dobrodružnou plavbu do neznáma. Samozřejmě v doprovodu svých přátel, mezi nimiž je i ustrašená gorila, praštěná husa, cynický pštros, optimistický lední medvěd nebo neuvěřitelně chytrý papoušek. Početný tým bude potřeba, protože Dolittle má před sebou nebezpečí, na která není ani trochu připraven, a v patách mu chvátá banda nepřátel, která chce jeho plán na záchranu královny za každou cenu překazit. (Cinemart)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (201)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Rodinný film, který nenadchne ani neurazí, tak bych popsala příběh o Dolittlovi. Robert Downey Jr. si odskočil od Iron Mana ke zvířatům a překvapivě to spojení funguje. Na pohled je velice vážný, ale situace, do kterých ho dostává minulost z něj dělají zábavného člověka, který každou komplikaci vede s nadhledem. V tom mu pomáhají zvířecí přátelé, kteří se postarají o veškerou legraci kolem, ať už je to hlupá kachna, která si plete zeleninu s nářadím, nebo příliš bojácna gorilla, děsící se i malých dětí nebo vševědoucí papoušek. U některých scén jsem se opravdu hodně rozesmála, film je milý, dobrodružný, cílený hlavně pro menší diváky, kteří se rozhodně nudit nebudou. Za mě má velké minus záporná postava, kterou divák prokoukne hned na začátku, zároveň to má trochu průhlednou zápletku a konec, nestane se tam nic překvapivého. Mohli si odpustit scény s Antoniem Banderasem, za mě úplně zbytečná postava. Chápu, žese musela trochu objasni důležitost Dolittlovy zesnulé ženy, ale určitě by se to dalo vymyslet jinak, takhle je to až příliš dlouhé. Animace je ale na druhou stranu povedneá, vypadá realisticky, herecké výkony super, dětští herci příjemní na pohled. Shrnutí tedy zní, že je to příjemný oddechový film, u kterého se pobavíte, ale nemá čím zaujmout. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Samoúčelné ale pozeratelné. To bolo asi prvé, čo ma napadlo. A Iron Man je podstatne lepšia voľba ako tí pred ním. Krásny vizuál, vtipné zvieratká a hollywoodske klišé a nedomyslené detaily. Presne, ako to máme radi. Úsmevná oddychovka, ktorá nemá záujem sa na niečo hrať, len chce potešiť oko a možno pripraviť pôdu pre dvojku. 4 z 5 ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Režisér Texaského masakru motorovou pílou: Počiatku, producent Kým si spal a scenárista Opustenej s Katie Holmes uvádzajú... novú rozprávku. Ono, nebol to zlý nápad. Hollywoodsky návrat k legendárnej postave, ale ignorovanie filmov s Eddiem Murphym zo súčasnosti a naopak jej návrat do starého Anglicka a odklon od sitkomu smerom k veľkolepému trikovému dobrodružstvu? Prečo nie, bez debaty to malo potenciál na úspešnú rodinnú sériu s obrovskými rozpočtami. No, lenže to bol masaker. Na filme je vidieť radikálna prestrihanosť, výmena režisérov a rôzne iné ťažké zákulisné ťahanice a problémy. Už hlavná zápletka o otrave kráľovnej je úplne mimo. Scenár často nedáva zmysel, potenciálne skvelé vtipy sú zavraždené behom jedinej scény (márne som čakal, že z „Jeffa“ sa stane šťavnatá vedľajšia postavička), iné nápady sú WTF (jazdenie na pštrosovi alebo veverička považujúca Tommyho za vraha veveričiek, ale aj od tohto nápadu je čoskoro upustené a odchádza do zabudnutia). Miestami budete vyložene trpieť (ústredný zloduch Műdfly a jeho vojenský pomocník). Tempo je strašné, hlavne úvod je hrozný, trvá asi 40 minút, kým sa to aspoň ako-tak rozbehne. Potom, keď už sa zmierite s tým, že vás žiadny zázrak nečaká, tak sa čiastočne upokojíte, ale stále je to trochu ako keď vám vŕtajú zub a nakoniec vás to nebolí až tak, ako ste sa báli. Robert Downey je trápny, ostatní sú na tom ešte horšie (vrátane Antonia Banderasa, ktorý sa snažil, ale potom mu namaľovali obočie a bolo po Desperadovi). Čo sa mi vyložene páčilo? Výprava „pirátskeho“ ostrova a bláznivá akčná scéna s prepadnutím na mori. Už dávno som nebol na komédii resp. rodinnom filme, pri ktorého premietaní v kinosále panovalo také hrobové ticho. Občas zaznie dobrá hláška alebo sa tvorcom nejakým zázrakom podarilo vytvoriť asi štvorsekundový, relatívne vtipný nápad. Ale nebudete sa smiať, iba sa v lepšom prípade raz za 20 minút slabo pousmejete. Kino Považan NMnV 2020 ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Dolittle je průser jak Brno. Downey musí být po ukončení kariéry u Marvelu zcela zahlcen nabídkami na filmy, tak trochu nechápu, proč se upsal zrovna tomuto ( i když, asi chápu, pravděpodobně tím důvodem budou peníze ). Člověk by řekl, že Robertovo charisma je zaručený úspěch pro sebevětší sračku, ale bohužel, i k mému překvapení tomu tak není. ()

kepiash 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že cílová skupina ocení především pěkné barevné vizuální zpracování a spoustu roztomilých zvířátek. My starší ročníky bohužel už těžko přehlížíme různé nedotaženosti v ději a vývoji postav (proč například veverka Kevin, která plánovala pomstu, od tohoto záměru bez jakéhokoliv vysvětlení sama ustoupí a podobně). Ale třeba je chyba ve mně. Zatímco já v kině bojoval s tím abych neusnul, má přítelkyně na vedlejším sedadle vypadala, že se docela dobře baví. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (8)

  • Na odlíšenie od svojich skorších britských postáv sa Robert Downey Jr. rozhodol pre svoju verziu filmu použiť to, čo označil ako „prijateľný“ waleský prízvuk. (zajo91)
  • Zámek, který představuje Buckingham Place, je ve skutečnosti Blenheim Place v Oxfordshiru. (FoxMulder)

Související novinky

Music vévodí letošním Zlatým malinám

Music vévodí letošním Zlatým malinám

24.04.2021

Proběhl 41. ročník vyhlašování anticen Zlaté maliny (Razzies), které jsou každoročním oceněním pro ty nejhorší filmy a tvůrčí výkony uplynulého roku. Ač si největší počet nominací vysloužily snímky… (více)

Nominace na Zlaté maliny 2021

Nominace na Zlaté maliny 2021

13.03.2021

41. ročník Zlatých malin, každoroční ocenění pro ty nejhorší a nejbizarnější filmy roku, se blíží a pořadatelé nyní oznámili své letošní nominace. Mezi těmi najdeme jak celoročně vysmívané filmy typu… (více)

Chaos na place nového Dolittla

Chaos na place nového Dolittla

15.10.2019

Premiéra odsunuta na leden příštího roku, tzv. pohřebiště filmů, do toho několikatýdenní rozsáhlé přetáčky a v neposlední řadě pověst filmu, se kterým si studio od začátku ukrojilo příliš velké… (více)

Reklama

Reklama