Reklama

Reklama

Elita

(seriál)
Trailer 1
Španělsko, (2018–2023), 46 h 34 min (Minutáž: 40–61 min)

Hrají:

Miguel Bernardeau, Miguel Herrán, Danna Paola, María Pedraza, Itzan Escamilla, Mina El Hammani, Shani Atias, Irene Arcos, Ester Expósito, Ainhoa Santamaría (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(56)

Obsahy(1)

Tři studenti z chudých poměrů nastoupí ve Španělsku na exkluzivní soukromou školu a jejich střet s bohatšími vrstevníky skončí vraždou. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (77)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chytlavý příběh z prostředí studentů, kteří řeší svůj sexuální život i sociální rozdíly (a ještě k tomu vážný zločin), si představuju jinak. Za mě jen přehlídka všemožných (hlavně nezajímavých) lidských charakterů. Hodně postav, jedna nosná linie: na prestižní školu pro zbohatlíky nastupují tři studenti z veřejné školy. Stipendia sponzoruje stavební společnost, která stojí za zřejmě špatně odvedenými zásahy na školní budově. Sympatických postav je pomálu, zajímavých zrovna tak. A jak je v případě první série pozvolný rozjezd, stejně takový je i dojezd. Nevím, zda je to tím, že mi není šestnáct, ale celá první série představuje hodně průměrné klouzání po povrchu. Nějaký ten zadeček, nějaké to prso, ale Netflix zdá se šlápnul vedle. Vrahem mohl být klidně zahradník. Druhá série určitě nebude stát za tu námahu ji sledovat. ()

Marcas 

všechny recenze uživatele

Elite je další španělská bomba. Španělská kinematografie se mi v žebříčku posouvá čím dál výš a jenom čekám na nějaký další titul, po kterém budu moct hrdě prohlásit, že se dostala na vrchol. Každopádně Elite je nervy drásající teenagerovské drama, po kterém jsem nevěděl, kde mi hlava stojí. První série byla sice trochu slabší, ale další dvě dostaly seriál do dosud neprobádaných výšin velmi kvalitních výtvorů. Už teď jsem strašně nadrženej na další sérii a nemůžu se jí dočkat. ()

Reklama

haluska11 

všechny recenze uživatele

Průměrná telenovela v Netflix pozlátku. Skrze mnohé podobnosti se nabízí srovnání s americkým 13 Reasons Why. Postavy mají o něco větší hloubku a jsou o něco sympatičtější. Vzhledem k tomu, že jde o snobská děcka na prestižní škole, to je ale nutné brát s rezervou. Vysoké nároky okolí a nutnost tajit drtivá tajemství jim neprospívají - a tak se musí s tlakem vyrovnávat skrze drogy, sex, a tak podobně. Diverzita charakterů zaujme - kudos za příběh muslimské rodiny a polygamní pár. Koneckonců je to zábavné guilty pleasure, které po první sérii přejde do absolutně absurdní telenovelové frašky. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Zas ti španělé a dobrý počin. Jako celek je seriál povedený, i když až moc provlíknut intrikami na všechny strany, ze strany zazobaných dospívajících hajzlíků. Bohužel co v mých očích snižuje hodnocení je závěr třetí série, kdy se dějovka postaví na hlavu a seriál popře sám sebe, což mi přišlo tak dehonestující a sebe zničující, až jsem byl otráven. Tato hořkost je s odstupem stále ve mě a jen průměr dávám. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Je to hodně zvláštní, ale po 2 sériích nedokážu říct, jestli se mi seriál líbí, nebo ne. Jsem spíš nasranej. Krimi část celkem dobrá - vyšetřuje se vražda, jejímž pachatelem mohl být ten, nebo tamten. Větší část ale zabírají vztahy, které se řeší furt dokola, což je až únavné, až si jeden říká, do jakého času a prostoru to je situovaný. Všichni se chovají jako hovada, zoufalci, hlupáci. Přitom jsou vzhledově sympatičtí (dobrej casting). Ale to, jak se strašně snaží tvářit cool a tvrdě, je prostě trapné. A obávám se, že tohle je moc i na ty, jimž je seriál určen. Ačkoli tak vysoké hodnocení....nevím....buď prostě nejsem cílovka, nebo se rybičky chytily na červíka. Update po 3. sérii: O krimi prakticky už nejde, z 99% se řeší jen kdo s kým, všichni se tváří ještě víc drsňácky, celá série má nádech trapnosti a nesmyslů. Update po 6. sérii: Prakticky vztahovka, telenovela, vraždí se už tak nějak běžně, čím dál větší trapárna. ()

Galerie (280)

Zajímavosti (9)

  • Pieseň, ktorá hrá v 1.sérii na oslave konca školského roku a v 3. sérii na maturitnom večierku, je "Forever" od CHVRCHES. (QooBo)
  • Herečka Danna Paola (Lucrecia) se prý s tvůrci aktivně podílela na tvorbě její postavy. Hereckým vzorem ji pak byla mexická herečka Aracely Arambula, se kterou si zahrála v seriálu La Doña (od r. 2016) a Paola jí tak chtěla vzdát hold, jelikož jsou velmi dobrými kamarádkami. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama