Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Věra (Zlata Adamovská) prožila s Jindřichem báječný život a je pevně rozhodnutá splnit jeho poslední přání – zaběhnout maraton! Emancipovaná a rázná matka tří dcer v tom nevidí žádný problém. Prostě si trasu rozdělí na čtyři díly a zdolají těch více než 42 kilometrů jako rodinná štafeta. Žádná z nich sice dosud neuběhla ani metr, ale do startu přece zbývají tři měsíce a trenér Vojta (Vladimír Polívka) připravil skvělý kondiční plán. Stačí jen začít. Dcery se ovšem do běhání nehrnou. Mají úplně jiné starosti. Nejstarší Marcela (Tereza Kostková) čelí dennodenně průšvihům svých tří synů a jejich otec Karel (Ondřej Vetchý) ji už dvacet let neumí, nebo nechce, požádat o ruku. Prostřední Bára (Veronika Khek Kubařová) touží po dítěti, jenže pro něj zatím nenašla toho pravého tatínka. Její biologické hodiny bijí na poplach. A nejmladší Kačka (Jenovéfa Boková) sice chlapa má, ale ten chlap má jeden zásadní háček – manželku. Zamilovaná Kačka přesto lpí na vztahu bez budoucnosti. Je zřejmé, že dcery mají momentálně úplně jiné priority než běžecký trénink. Svérázná maminka Věra proto musí napnout všechny síly, aby rodinnou štafetu přivedla přes řadu překážek a komediálních komplikací na start Jindřichova vysněného maratonu. S běháním je to úplně stejné jako v životě. Důležité je vydržet a nevzdávat se, když cíl je na dosah… (CinemArt)

(více)

Recenze (776)

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Ženský v práci z toho byly nadšený, což samozřejmě není etalon kvality, ty jsou nadšený ze všeho. Ale jako jo, na komediální romantiku to je více než snesitelné a příjemné. To je samo o sobě u českého filmu velký zázrak, ale obsazení taky není špatné tak proč ne. Příjemné překvapení. ()

prezdivaka odpad!

všechny recenze uživatele

Bakalářský příběh navlečený do celovečerního formátu. Trapné vtipy (tedy spíš jen pokusy) u kterých se stydíte, že se vůbec díváte. Ještě horší je, že nevyplývají z děje, ale trčí svým chtěným naroubováním. Herci příšerně přehrávají, takže to chvílemi vypadá jako reklama na životní pojištění nebo - a to je PP Adidas. Upocené sexuální narážky dětí jsou učiněné peklo. Ale i ostatní repliky pronášené dětmi jsou nekoukatelné bez alkoholu. Čím je film blíže konci, tím je horší a podle pohádkového schématu (tak jak to v Trháku prohlásil pan Smoljak) se všichni musí oženit. A ještě lépe otěhotnět. K tomu psi, běh po pláži, prstýnky, slzičky... Za to by se styděla i Poledňáková. ()

Jimmy15 

všechny recenze uživatele

V poslední době jsem si oblíbil nové české komedie. Docela jsem se těšil a očekával jsem další pěkný snímek. Bohužel přišlo rychlé vystřízlivění. Až moc předvídatelný děj, umělý a "tuhý" scénář, kdy mi přišlo, že by osoby mezi sebou opravdu takhle nemluvili a další drobnosti, který film pomalu sráží k zemi. ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Jsem dal zase jednou šanci české "komediální" kinematografii. Asi už to zase dlouho neudělám. Ta stovka mě mrzí, ale holt jsem chtěl vyzkoušet letní kino. Nebudu říkat, že jsem se nesmál, asi 3krát za film jsem se trochu zasmál, ale to už bylo maximum. Naprostá většina vtipů je předvídatelných, primitivních, trapných a naprosto klišovitých a neoriginálních. Nejvíc mě dostává jak někdo může myslet vážně vtip, že jeden pes Kolík jde po druhém psu Fanynce. To opravdu nemá česká komedie ani trochu studu nebo sebereflexe? Něčemu tak debilnímu se může člověk smát snad na základní škole. Scénář asi nemá cenu zmiňovat, standardní česká produkce. Nejhorší na filmu ale asi byli herci. Nebo spíš neherci. Nesleduju televizi, takže nevím jestli tohle je standard nebo jestli je režisér neuměl vést, ale tohle bylo prostě na mašli. Toporné buď přehrávání nebo odříkávání jak v ochotnickém divadle....dialogy jak poďnamězboku. Asi nejlepší část filmu byla, když byl na plátně Bolek Polívka, pak to šlo do kopru. Česká komedie je kromě Pelíšků v poslední dekádě naprostá žumpa a nikdo mě zatím nepřesvědčil o opaku. A co mě nejvíc děsilo byl počet lidí, kteří to chtěli vidět a neustálé výbuchy smíchu většiny publika i u těch nejnevtipnějších vtipů. V tu chvíli jsem se styděl být Čechem. Člověk se pak nemůže divit, že Ordinace, Ulice a podobné hnoje mají takovou popularitu, že se televizím vyplatí je pořád točit. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Česká komediální vztahová hitovka roku 2019 o matce se třemi dcerami, kterým umře otec a oni se rozhodnou, že na jeho počest uběhnou maraton ( kdesi v lese a parku, ale to je to nejmenší ). Pro mne bohužel zklamání - jedna z mnoha komediálních vztahovek, kterých je dnes milion, ale má dvě velká pozitiva: pozitivní feeling ( včetně songu od Mirai ) a oblíbené obsazení v čele s Vetchým, který je jediný opravdu zábavný ikdyž je jeho postava přestřelená. Film, který bude mít úspěch spíše u ženského publika. ()

mosnak 

všechny recenze uživatele

Pojďme si otevřeně přiznat, že "český film" jako takový je neskutečně v prdeli. Čas od času se objeví něco co člověka pobaví a přesně takový je film Ženy v běhu. Viděl jsem jej vlastně dvakrát. Poprvé v kině, když jsem byl donucen jít se svou drahou polovičkou (plus s její ségrou a maminkou). Vlastně celý sál byl plný žen, ale našlo se i pár nešťastníků jako jsem byl já :-) musím se přiznat, že to zas tak špatné nebylo. Skoro celý sál se bavil. Po druhé jsem to šel do letního kina a když jsem viděl tu obrovskou masu lidí, jak se smějí Vetchému musel jsem si přiznat, že na české poměry je to dobrý film, který si nezaslouží abych po něm plival - 78% ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Nebavilo mě to, ale uznávám, že jsou třeba i pohodové příběhy pro ty, co jim takové filmy udělají radost. Jinak je zastoupí odpad stylu Román pro pokročilé. ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zase dobrá komedie, dobrá česká komedie. Je sice pravda, že se člověk nesměje tak, až ho z toho rozbolí bránice, ale stojí to zato. Všechny postavy dodávají příběhu tu správnou energii a děj je skvěle postavený. Rozhovory bych rozhodně nenazvala jako bezduché, a zvraty dopomohly ke konečnému výsledku. I přes lehce předvídatelný děj se našlo několik momentů, které potěšily. Film hodnotím kladně, dokonce víc než kladně. A rozhodně se na něj s radostí někdy znovu podívám. Za celou komedii, i za to, že se ony skvělé filmy u nás moc často nevidí, a to je jen můj názor, ten váš se může lišit, mu dávám to nejvyšší hodnocení, jaké vůbec můžu dát. Jestli si na něj tu hodinu a půl času uděláte, je jen na vás, každopádně já ho vřele doporučuji. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, přímočaré, předvídatelné, bez překvapení, milé, pozitivní, místy vtipné... Snad jsem na něco nezapomněl. Příjemná jednohubka na odreagování, kde od začátku do konce přesně víte, co bude následovat a jak to dopadne. Opět jde jen o to, jak se to dokodrcá do očekávaného konce. A zde se to příliš nekodrcalo, ale lehce ubíhalo. Nelze od toho čekat něco víc a nebýt rodiny Marcely a Karla, bylo by to v podstatě bez humoru a zapadlo by to v záplavě dalších českých romantických "komedií". Ale ta tam naštěstí byla, takže se v průběhu filmu bylo čemu zasmát či pousmát. Zbytek bylo 1000x viděno a mnohokrát natočeno v lepších podobách. Takže na jeden kuk a odreagování dobré, ale to stačí. Howgh! ()

jarmik 

všechny recenze uživatele

Předvídatelné, že jsem po 5 minutách věděl úplně všechno, co se stane, ale jestli je něco příjemnou oddychovkou, která ničím neotravuje, tak tohle. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Můj vztah k obdobným filmům dospěl v posledních letech do stádia, kdy jsem rád za každou českou komedii, která není úplně hloupá a člověk nemusí obracet oči v sloup po každém dialogu. Ženy v běhu tuto nízko nastavenou laťku s obrovským přehledem převyšují. Vyjma poněkud zvláštního úvodního nápadu, který se vlastně táhne po celý děj, je to nesmírně lidská, příjemná a věrohodná záležitost, s příjemnými postavami, které působí přirozeně a nesnaží se za každou cenu vtipkovat či moralizovat. A v tom tkví i největší přednost tohoto snímku - působí nenuceně, přitom bez problému zvládá celou dobu bavit. A to vůbec není málo. Opravdu příjemné překvapení. ()

Kamas 

všechny recenze uživatele

U dějové linky Ondry Vetchého jsem se opravdu zasmála, story s Veronikou Kubařovou mě tam trochu tahalo za vlasy, ale jinak nenáročná, oddechová, pohodová komedie. S dobře vybranou hudbou. ()

dee.n 

všechny recenze uživatele

Ženy v běhu. Co s Vámi? Hodnocení českých filmů je vždy trochu nevděčné a nefér vůči ostatním filmům. Je to takový subžánr. Hodnocení tedy v rámci své vlastní kategorie. A zde si vskutku zaslouží 4 hvězdy. Je tam dobrá hudba, nenudí to, příjemné herecké obsazení, některé příběhy (malá Rozárka), chytnou za srdce. Ale, je to komedie a nutno říci, že některé vtípky byly neskutečně laciné a šly najistotu a také to vyšlo.Např. Vděčné publikum v kině hýkalo smíchy, náročnější divák jen udiveně pozdvihl obočí, jak vtípek, kdy pojmenujete svého psa Kolík, funguje. Film má vysokou návštěvnost, lidem se líbí, vysoké hodnocení a asi ano, zaslouží si to. Ale nezapomeňme, jak nízko je nastavená laťka u českých filmů.......Kdo viděl film Zoufalé ženy dělají zoufalé věci, asi chápe, o čem mluvím. ()

Addam 

všechny recenze uživatele

Komedie velice příjemně překvapila - na české poměry tedy. Je tam samozřejmě hromada klišé a stereotypů, ale tentokrát to na mě jako celek fungovalo a několikrát jsem se od srdce zasmál. Příjemné, nenucené a milé. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

To je ale nesmyslný film s těžkopádnou "komikou". Ale dokáži si představit, že mainstreamovému publiku se to líbit mohlo - nakonec viz zdejší hodnocení. Kdyby tam nebyla trojice sympaťaček Kostková - Kubařová - Boková, šel bych s hodnocením i níže. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale poslední dobou se u nás točí všechny komedie ála Bridžit...Ani toto dílo se tomu nevyhnulo i když vehementně oslavované jako nejlepší film ?!...Prakticky film bez příběhu zato s ohromným happyendem...A pardon, ale Tereza Kostková tady není vůbec vtipná a vůbec se mi tu nehodila...Za mě 65% ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Příjemná, ale neskutečně příjemná a pohodová atmosféra. Je úplně jedno, že jste to už všechno někde viděli, dohromady to naprosto skvěle funguje. Optimisticky vás to naladí, rozhodně jeden z mála českých filmů posledních let, který bych si s chutí pustila znovu, prostě jen tak, pro dobrou náladu. 85% ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Trochu schématická, ale i tak slušná oddechová komedie, k jejímž světlým okamžikům patří (kromě místy celkem vtipných dvousmyslných hlášek) zejména momenty s Ondřejem Vetchým. V době covidové hysterie funguje namísto psychofarmak na permanentně a dlouho namáhanou nervovou soustavu - proto dávám namísto tří čtyři hvězdy :-) ()

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

27. Český lev – výsledky

27. Český lev – výsledky

07.03.2020

Letošní 27. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer, inspirovaný tradičním českým cibulákem, plný největších hvězd českého filmu… (více)

Reklama

Reklama