Reklama

Reklama

Oslněni světlem

(seriál)
  • Polsko Ślepnąc od świateł (více)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Kuba je nechvalně proslulý varšavský dealer kokainu. Je to perfekcionista a outsider. Rád má všechno pod kontrolou, včetně své pečlivě promyšlené a dokonale propracované image. Pro okolní svět je velkou záhadou. Lidé kolem něj vidí jen hezký obličej, drahé oblečení a luxusní auto. Nikdo o něm skoro nic neví, přestože se zná skoro se všemi. Jeho klientelu tvoří politici, slavné osobnosti, bohaté ženy v domácnosti, hiphopové hvězdy a hipsteři. Stýká se s místními mafiány pod vedením Stryje, s nímž sdílí stejného šéfa, Jaceka. Jeho jedinou blízkou přítelkyní je Pazina. Kuba už je svým životem unaven – rád by od něj utekl někam daleko, a tak koupí dvě jednosměrné letenky. Příští měsíc odlétá do Argentiny. Před svým odjezdem ale musí ještě pár věcí vyřídit. Mezitím je z vězení po několika letech propuštěn Dario, gangster ze staré školy. Když se jejich cesty nečekaně zkříží, Kuba je nucen čelit svému současnému životu i všem dosavadním rozhodnutím včetně těch, která se teprve chystá učinit. Bude Kuba natolik odvážný, aby se dokázal postavit svým démonům? (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (34)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Úvodné časti obsahujú na môj vkus mnoho hluchých pasáží, kde len hrá hudba, predstaviteľ sa len pozerá niekde do diaľav alebo si jazdí autom. Kľudne to mohol byť mafiánsky film, ale ako seriál to je natiahnuté, len aby sa splnila kvóta ôsmich častí. Škaredí chlapi boli veľmi dobre nasadení, ale pre vyváženie a lepší estetický zážitok tu mohli nasadiť krajšie kobiety. Stredové časti ale hodnotím veľmi dobre, ako by sa to odrazu rozbehlo, lenže finiš opäť musím posunúť len do priemeru, koniec sa mi nepáčil. Celkový dojem: trocha silnejšie tri hviezdy. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla nekompromisní jízda drogovým podsvětím Varšavy. Neskutečně sebvědomý a filmařsky absolutně vyzralý film, který rozhodně nedělá komprosi, kvůli tomu aby získal rodinné diváky. Násilí, kurvy, mrtvoly, výstavní gangsterský slovník, který obsahuje minimálně třikrát kurwa v jedný větě. Nadupaný soundtrack dělá z některých scén až hypnotickou záležitost. Až mýtické ředstavy hlavního hrdiny dávají seriálu takový správný drogový opar. Celý seriál působí naprosto reálně, věrohodně a ví přesně jak pracovat s divákem, každým dílem je atmosféra dusnější, mrtvol přibývá, tvrďácká květomluva z úst ostrejch hochů jede na plný pecky a já nestačím žasnout nad tím co dokáží v Polsku natáčet, to je na hlubukou úklonu. Nemluvě o hereckých výkonech, takový Robert Więckiewicz tady válí na oscara. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Spomeňte si na najtvrdšiu, najintenzívnejšiu gangsterku, akú ste kedy videli. Potom to vynásobte tromi a dostanete zhruba úroveň tejto besnej poľskej sodomy-gomory. Začne to ako besiedka o kravaťáckom dealerovi, ktorý zásobuje kokaínom smotánku, televízne celebrity, poslancov, YouTube hviezdy. Potom sa vráti z basy starý gangster, ktorý chce opäť ovládnuť varšavské podsvetie... a vypukne peklo, ktoré neustále graduje až do šialených obrátok. Ukrutná jazda, fantasticky natočená (na toto sa na CZ/SK scéne ešte 10 rokov nikto nezmôže) a so super soundtrackom. Hlavný predstaviteľ je iritujúco toporný, ale možno je to zámer, lebo tým viac vyniknú všetci tí ostatní démoni v podaní geniálnych hercov zo starej školy. Asi najdesivejšie na tom je to, že to prostredie je podobné nášmu a všetko násilie, tuposť a bezohľadnosť potom pôsobia o to presvedčivejšie. A celkom by ma zaujímala štatistika výskytu slova kurwa. Pod stovku na diel to určite nepôjde. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Poliaci vytvorili krimisériu, akých som veľa nevidela. Podaril sa im výborný kúsok. Budete totiž vtiahnutí do deja na nesprávnej strane zákona - obraz skorumpovaných úradníkov, obyčajných násilníkov a skutočných mafiánov, sex, kokaín, alkohol, veľa všakovakej špiny. Díler Kuba vás vtiahne do varšavského podsvetia. Hoci on sám sa drží akoby bokom, on „len“ díluje drogy. Je mĺkvy, nepúšťa si nikoho k telu a skrytý pred svetom. Ako vidíme už v prvých minútach, chce od toho všetkého preč a kupuje si dve letenky do Argentíny. Máva podivné sny, presne také, aké by sa mali snívať ľuďom s nečistým svedomím. Kamil Nożyński exceluje v hlavnej úlohe, ale je tam celý rad charakterových úloh, ktoré boli výborné. Skľučujúco - podmanivé intro. No, na poľskú slovnú zásobu sa ťažšie zvyká, je však autentickým jazykom takejto spoločnosti. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděno všech osm dílů. Poctivá porce polského, kriminálního seriálu, který dává nahlédnout většinou na tu druhou stranu. Stranu zločinu, drog, vydírání, vražd. I když se tu a tam mihne nějaký policajt, je většinou tak zkorumpovaný, že si ji skoro spletete se zločincem. Největší dojem na mě udělala ta temná atmosféra, výborný dabing a pak hlavně postava Kuby v podání stylizovaného Kamila Nozynského, kterému jsem ten jeho klid a rozvahu a to hlavně ze začátku těžce záviděl. Na konci je to už boj kdo z koho, ake to už nakonec můžete vidět sami. Stojí to za to a fakt, že nejde ještě hodnotit, nebo komentovat celá série, ten mě nechává ledově klidným. Tlačítko Ctrl+C to jistí- napraveno 17.2.2019. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (2)

  • Scény z Kubova snu jsou natočeny ve městě Pripjať na Ukrajině. (Punisher)

Reklama

Reklama