Reklama

Reklama

Skryté monstrum

  • Česko Closet Monster (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Osamělý dospívající Oskar, který často uniká do smyšleného světa, sní o kariéře uměleckého maskéra a bojí se, že drsný otec odhalí jeho homosexualitu. Když se Oskar zamiluje do pohledného, světaznalého kolegy, je nucen čelit svým obavám. Tvořivého Oskara traumatizoval brutální homofobní útok, který viděl jako dítě, a bolestivý rozvod rodičů. Nyní žije se svým nevyzpytatelným otcem a bojí se, že by sám mohl být gay, takže dělá vše pro potlačení své sexuality a v doprovodu mluvící samičky křečka Buffy uniká do smyšleného světa. Když potká pohledného kolegu Wildera, sexuální zmatek se zvětší o přitažlivost a paralyzující strach. Jestli má Oskar objevit pravé štěstí, pak barvitý imaginární svět bude muset ustoupit vzplanutí opravdových citů. (Cinemax)

(více)

Recenze (32)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Režisér měl asi pocit, že musí trošku expresionisticky předvést svoje pocity a vydrat je ze sebe na povrch. Chvílemi je totiž film Skryté monstrum hodně konkrétní a zjevnéý, až mi z některých momentů nebylo nejlíp a ocenil bych, kdyby si je režisér odpustil. Na druhou stranu film vyprávěl příběh kluka, který není úplně normální, ale zase není zlý. Snaží se jen v dnešním světě přežít v době, kdy jsme my onen svět ještě ani nemuseli řešit. To samo o sobě není jednoduché a po herecké stránce klobouk dolů. Také oceňuji soundtrack, který byl naprosto špičkový. Porovnání s italskou Suburrou je naprosto oprávněné. Kéž by takových elektronických soundtracků bylo více. Závěr byl špička špiček, ale to, co tomu předcházelo byla místy nudy a místy nic, co bych musel vidět znova. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Přijetí tohohle filmu asi závisí na tom, jak budou člověku pasovat všechny ty okázalé symboly a metafory v realistickém děj. Tenhle "metakonflikt" filmu je něco, co může přinýst jak silný zážitek, tak vyvolat odstup. Já sám nevím, jak se k tomu postavit. I když asi nakonec nemám problém to přijmout, tak samotná věc, že se musím rozhodnout, že mi to nevadí a je to v pořádku, mi brání plně ten film docenit. Protože já jsem ten typ diváka, co je rád, když ho film nekompromisně vtáhne a neptá se ho na "názor", jestli je dobrý, a prostě mu to oznámí... 7/10 ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velmi sympaticky pojatý "Coming Out Story." Příběhem možná nikterak originální, ale příjemně lidský a hřejivý. Snímky s gay tématikou o objevování vlastní sexuality a začlenění do společnosti, ať jsou většinou zpracovány podobným způsobem, odlišné příběhy, prostředí a herci jim vždy dodávají jedinečnou, osobitou atmosféru. Tato tématika je tak nejkrásnější a nejupřímnější právě ve své přirozenosti, bez zbytečně vyhroceného děje. Closet Monster má k tomu stylový vizuál, působivý soundtrack a Connor Jessup je fakt fešák:) ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Na první pohled tradiční coming-of-age film o jednom obyčejném coming outu, ale na ten druhý a bližší je Closet Monster pořádně pochmurnou pohádkou plnou uvěřitelných charakterů, které daly prakticky neviditelným a temným tónům dospívání až bolestně viditelnou podobu. A jako bonus Isabella Rossellini coby křeček. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nějak to ke konci na můj vkus až příliš okatě uteklo k mysterióznu, což se mi teda v souvislosti s tématem úplně nelíbilo ale budiž. Super soundtrack. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"You can have anything you want in this world. Just close your eyes." ___________ Bravurní studie o bisexualitě s konotacemi rozmanité imaginace fikčního mikrosvěta hlavního hrdiny, která svou atypickou stylizací výrazně vybočuje ze škatulky standardních queer dramat. Za mě fakt znamenitý komorní hidden gem! .... VERDIKT: 8,5 intelektuálních křečků z 10 [#PRIDE2020] ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

O deťoch a rodičoch, o hľadaní vlastného ja, ale hlavne o tom, či to vlastné ja dokážete prijať, aj napriek svojmu okoliu ... zaujímavý vizuál, úžasný soundtrack a Connor? ... ten bol skvelý už v Blackbird. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Pre mňa ani nie tak film o vyrovnávaní sa s detskou traumou a dospievaní, ako skôr o zhubnom vplyve rodičovskej výchovy. V istých ohľadoch zďaleka nie dokonalý, v iných zasa úplne dokonalý film. Závisí len na divákovi, čo preferuje a čo v ňom nakoniec preváži. U mňa je to jasné. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Skryté monstrum vcelku osobitým způsobem vypráví příběh o dospívání, prvních láskách, coming outu a důležitosti rodiny, kterou si člověk bohužel nevybírá. Začátek filmu byl opravdu syrový a vlastně i v průběhu děje se dostavilo několik drsných (a jistým způsobem metaforických) scén, které člověk v podobných filmech většinou nepotká. Rozhodně musím pochválit nepřeslechnutelný soundtrack. Nicméně i tak mi film přišel chvílemi až příliš bizarní a mimo mísu - v tom dobrém, ale i v tom špatném slova smyslu. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Vizuálne a zvukovo brilantné, veľmi moderné. Ale psychológia postáv pokrivkáva, o otcovej nevyspytateľnosti vieme veľmi málo, veci sa dejú akosi náhodne. A hoc Connor Jessup i Aaron Abrams hrajú ako o život, spracovaniu chýba duša. Nafúknuté podobne ako očividný vzor, Imaginárne lásky, nielen vizuálom Wildera. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Úžasný výtvor, a to zejména díky hercům (skvěle obsazená hlavní role) a naprosto geniální hudbě. Kazí to módní makro-kamera a občas zbytečné zvukové efekty. Závěr u moře - kdybych neseděl, šel bych do kolen, fakt nádhera. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé pojetí tématu homosexuality, ale spíše i celkové nejistoty z dospívání v pozici člověka, který nemá jednoho rodiče, a ten druhý je tak trochu k hovnu. Musím ale uznat, ještě o něco zajímavější bylo ono surrealistické až fantaskní pojetí celého příběhu, které mě skutečně nadchlo a upoutalo. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Jak se srovnat se samotou a vykořeněností v dospívání? Pořiďte si mluvícího křečka. 1) 26letý scénárista a režisér homosexuál Stephen Dunn ve svém autobiograficky pojatém celovečerním debutu se vyrovnává s vlastními prožitky...a třeba říci, že střízlivě, citlivě, věrohodně a působivě. 2) 21letý Connor Jessup (Oskar, hlavní role) je výborný stejně jako 22letý Aliocha Schneider (Wilder, do něhož se Oskar zamiluje), který mimochodem vydal nedávno své první CD . ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* Tento oceňovaný kanadský film má zajímavý a nápaditý styl, který je občas nabitý poetikou a jindy drsný, nebo absurdní. Ale i když se snaží osvěžit otřepané téma coming-outu co to jde, tak nedokáže bohužel přinést nic nového. Podobných příběhů jsem viděl více a tak jsem odcházel od něj spíš zklamaný. A po týdnu se mi skoro vykouřil z hlavy, proto za ty tři hvězdičky může být rád. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA:1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Uchylarny zas dostali priestor, on sa zamiluje donho a nasleduje kopa konin ...... ne, ne, mne tato zbuznela homoromantika sympaticka nebola : 5 % ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Krasne a enormne intenzivni. Vyzualne uchvatny a genialni prace se zvukovou slozkou. Sice to stoji na klise, ale paradni, originalni a divacky znacne vstricnej zazitek. A teda famozne obsazeny. ()

stitch7 

všechny recenze uživatele

Tak ke konci jsem měl se slzama co dělat, taky konečně po delší době. Ani ten otevřenej konec mi pro jednou nevadil! Dokonalý soundtrack taky udělal svoje. Metaforám se dá porozumět snadno, což potěší. 85% ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Nevšední film, zejména z režijního hlediska. Některé pasáže byly opojné. Pouze nenávist ve vztahu k otci pro mě nedostala reálný základ. Ten zůstal skryt kdesi pod povrchem. Náznaky toho, že byl chlápek čůro, se objevily, ale mám kolem sebe mraky mnohem horších kokotů. Coby heteráka mě to téma příliš nezasáhlo, navzdory tomu ale věštim představiteli hlavní role zářivou budoucnost. ()

ruhebitte2010 

všechny recenze uživatele

Tohle se težko hodnotí. Je to hodně nezávislé, trochu šílené, ale zase ne hloupé a asi dobře ukazující jak se asi může někdo cítít, když se v teen věku vyrovnává s tím, že je homosexuál. 70% ()

Reklama

Reklama