Reklama

Reklama

Očekávané válečné drama vizionáře Christophera Nolana vychází z událostí evakuace obklíčených francouzských, britských a belgických vojáků z pláží severofrancouzského Dunkerku na jaře 1940. (Vertical Entertainment)

Diskuze

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Pilda17

Existuje celá řada mnohem pravděpodobnějších verzí proč odcházela z kina nadšená než ta, že to bylo kvalitou filmu.

1) Viděla tvojí nadšenost a nechtěla si připadat hloupě

2) Viděla tvojí nadšenost a z nějakého pro mne nepochopitelného důvodu tě miluje a chtěla ti udělat radost, nechtěla ti prostě kazit ten pocit a dobře rozjetý den.

3) Nemá dostatečně nakoukáno válečných filmů. Pro takovou osobu stačí, když uvidí stíhačky, kulomety a rotáčáky. Takový ten pocit, kdy jí vystřelíš na Matějské růži z papíru a ona má pocit nejlepšího pistolníka Divokého západu. 

4) Je dobře vychovaná. Koupil jsi jí lístek, tak musí být nadšená. Ty jí také pochválíš jídlo, které ti uvaří bez ohledu na to, jak chutná. Jsi nadšený.

5) ........

6).........

7)...........

8...........

9)..........

10) Film Dunkerk se jí skutečně líbil pro svojí kvalitu. Nejméně pravděpodobné. 

na příspěvěk reagoval Pilda17

Rhea

Rhea (hodnocení, recenze)

Odurko

Hele, mne to taky prislo prehnane (i kdyz zase bych si dovolila upozornit, ze on asi vsech 6 nesestrelil - mel tam, pokud vim, jeste toho Colllinse a ten urcite taky neco shodil, behem plachteni sestrelil jednoho, nikoliv vsechny, jak to podavas ty) ale ja jsem reagovala na konkretni vec. Ja to tu nehodlam pitvat, ozyvam se na konkretni podnety, nebudu preci psat: ne ne ne, a navic tam je jeste toto toto toto... Kdo by to cetl? Ja myslim, ze o tom celkem neco vim, ackoliv bych si v zivote netroufla se nazvat nejakym odbornikem. Uz jsem to tu psala, minimalne jsem o tom precetla celou jednu odbornou publikaci, jen primo o te evakuaci (nehovorim o mnoha dalsi odbornych publikacich o druhe svetove valce obecne, memoarech Pattonovych, Churchillovych De Gaullovych). To je asi vic nez vetsina lidi tady. V kostce k evakuaci a naletum. Ano, probihaly, ale nebylo to denne, cela tahle akce byla doslova zprdele klika, protoze tam sehralo ohromnou roli pocasi a pak taky to, ze Nemci trefili nejake objekty (uz si presne nepamatuji, co to bylo), co strasne kourilo a cele nebe nad pobrezim to po dobou 2 dnu zahalovalo do dymu takze letadla byla k nicemu. A ja si mohu filmu vytknout, co chci, ale celkove se mi libil, racte si povsimnout. Ze se mi neco libi, neznamena, ze na to budu hledet zcela nekriticky. Ja umim kritizovat i veci, ktere se mi libi, umim kritizovat i sama sebe, pokud necim netrpim, pak to je urcite zaslepenost.

na příspěvěk reagoval DaViD´82

Maniax

Maniax (hodnocení, recenze)

Stallone

Chlape, ty mě bavíš! Kam se na tebe hrabe ReDAK nebo Verbal. Ty máš tu svojí roli mnohem víc zmáknutou a ať vypadáš jako sebevětší dement, pořád si jedeš to svoje. Obdivuju a držim palce, ať tě místní neodradí od toho dělat kašpara pořád a stále. Myslím to vážně.

na příspěvěk reagoval Stallone

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

Stallone

Tve argument bohuzel nejsou argumenty. Navic ja sel do kina s tim, ze hodnotit kladne nebudu, hodnoceni nema zadny vliv.

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

Stallone

Tak jo, reknu ti to takhle. Ma pritelkyne (na CSFD neni registrovana). O hodnoceni nema prehled, k valecnym filmum ma jeste vetsi odpor nez ja. No a odchazela z kina naprosto nadsena, divne ne? Ja ji o filmu nerekl nic, jen ze bych ho chtel videt.

na příspěvěk reagoval Stallone

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Pilda17

Husí kůže ti mohl vyvolat impuls z mozku, že sleduješ něco převratného. Na film jsi šel, když měl 88% a byl v TOP 100. Mozek tedy vnímal, že to, co sleduješ musí být nutně geniální, epické dílo to nejlepší co bylo dosud o válce natočeno a vnukl ti impulsem husinu. Kdybych film pustil tvým rodičům, neřekl jim nic o hodnocení, režisérovi, příběhu, dostavila by se u nich i husí kůže? AAAAHHHAAAAAAAAAAAAA.

na příspěvěk reagoval Pilda17, Pilda17, Maniax

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

Miller

A vsadim se, ze z jeho pristupem neda lepsi nez 2*. S takovym pristupem nemuze dat vetsi hodnoceni. To same, co Psychor, predem jasne hodnoceni uz podle diskuzi tady.

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Miller

Neviděl jsem to. Já se specializuji na žánr horor. Tím, že mám hodně nakoukáno, vím jaký film je. Přečtěte si můj komentář na vámi oslavovaný Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny. Mne tvůrci neočůrají. Já chci z filmu dostat husí kůži a takový ten zvláštní pocit na brečení. Jako cítil každý z nás při filmu Rocky 4. Že člověk má nutkání z nějakých scén brečet. To tady není. Tady čtu kecičky o efektech. Až budu chtít efekty, tak si dojdu do efektária. Tam se efektů nažeru do syta. 

na příspěvěk reagoval Pilda17

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

Miller

Ja myslel, ze je to narazka. Tak v poho. Stallone je jen stary hrotil a nevidel to, ale ma plnou hubu kecu. Jeho vec, takovy lidi nemaji sanci me rozhodit. Hodnotim je dle svych pocitu, nejsem kritik a nic takoveho. Jsem jen obycejny divak a bud se mi film libi nebo ne. Nic mezi tim neni.

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

mzss1

Kdyz to shrnu, ten Hacksaw me dostal taky, ale je to uz nejaky patek. Srovnavat tyto dva filmy nemohu. Kazdy je svym zpusobem uplne jiny. Hacksaw je trochu citova vydiracka, je asi brutalnejsi, ale z valky tam toho az tolik neni. Kvalitni a rozhodbe je to jeden z nejlepsich valecnych filmu. Dunkerk nema okolo omacku, nejsou tam city, ale naopak je to od prvni minuty jizda a valka, akce, efekty a o hlubsi smysl v tom nejde. Divak se dokonale seznami sa valkou a to je vse, pak tam je hromadu silnych scen, to zase ano. Jak jsem psal, Dunkerk, Hacksaw jsou dva odlisne filmy, ktere se srovnavat nejdou.

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Miller

To není husté, ale trapné. Znak toho, že zdejší smetánka má toho málo nakoukáno a celkově filmům nerozumí. Pustit jim tento film bez informací v pondělí odpoledne na Barandově, tak to nedokoukají a nyní budou dělat machry. 

na příspěvěk reagoval Odurko, Miller

Odurko

Odurko (hodnocení, recenze)

Rhea

Nálety na tú pláž boli častejšie než si myslíš. Je pekné ako ti vadí malichernosť pritom sú tam aj väčšie chyby. (zostrelenie 6 nepriateľských lietadiel počas jedného letu jedným pilotom, dokonca bez paliva, mnoho nábojov... a iné). Zrejme si len nevieš nájsť pádny argument, čo by si vytknul tomu filmu. 

na příspěvěk reagoval Rhea

Miller

Miller (hodnocení, recenze)

Největší fail oscarů, je ten z roku 1997. od té doby jsou pro mě jen zajímavostí

mzss1

mzss1 (hodnocení, recenze)

Pilda17

Jo však v pohodě. ;) Věc názoru. Já chyby ani tak neviděl, spíš mě to moc neuzemnilo. A jinak, píšeš lepší si neviděl, přitom HACKSAW RIDGE si dal 5* (100%). Tak jak to vidíš ted? Je lepší Dunkirk nebo Hacksaw Ridge? Nebo nastejno? 

na příspěvěk reagoval Pilda17

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

mzss1

Krev tam sice chybela, ale to jsem v tom hukotu ani nestihl vnimat. Tak narikani tam parkrat slyset bylo, ale on to byl takovy fofr, ze to asi neslo hned zaregistrovat. Dechberouci byl strach v ocich a to bylo zahrane famozne. Tohle jsem dokazal ocenit hodne.

na příspěvěk reagoval mzss1

mzss1

mzss1 (hodnocení, recenze)

Pilda17

Krev tam ale chyběla. K tomu nějaké dech beroucí naříkání a v bolestech umírající vojáci - to k válečným filmům patří. Ale tak neberu ti to. ;) Já z toho měl pocit, že mi to stačí vidět jen jednou, takže jsem ani ty 4* dát nemohl. 

na příspěvěk reagoval Pilda17

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

mzss1

Ja jsem tedy lepsi nevidel. Nolan se vyhnul omacce a to se mi libi. Nezameril se na zadnou postavu, ale venoval se valce. Bylo to to temer dvou hodinove peklo a ja se do toho vzil, jak dlouho do zadneho filmu.

na příspěvěk reagoval mzss1

mzss1

mzss1 (hodnocení, recenze)

Pilda17

Nechci se tu rozepisovat páč by se na mě vrhlo tak 20 Nolanových fanoušků. :) V komentu to nějak sesmolím. Ale jsou lepší novodobé válečné záležitosti. 

na příspěvěk reagoval Pilda17

mzss1

mzss1 (hodnocení, recenze)

Pilda17

V podstatě si nemůžu stěžovat, kvalitní film, ale moc mě to neoslnilo. :) Čistokrevně válečná záležitost to nebyla, spoustu prvků k tomuto tématu tam chybí. Ale i tak to nebylo zlé. 

na příspěvěk reagoval Pilda17

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

Miller

Tak Temny ritir zrovna chapu. Gran Torino take nebyl film, ktery by me nejak dostal. Tady jde spis o posledni roky, driv to sice byla taky fraska, ale ted je to az neuveritelne.

na příspěvěk reagoval mzss1, kamigava

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Tenet je Nolanův druhý nejdražší film

Tenet je Nolanův druhý nejdražší film

11.01.2020

Nadcházející špionážní thriller Christophera Nolana Tenet bude režisérovým druhým nejdražším filmem vůbec. Film, jenž se bude zabývat manipulací časem, má podle serveru Variety (a následně potvrzeno… (více)

Jaký dostal Nolan rozpočet?

Jaký dostal Nolan rozpočet?

23.06.2019

Režisér Christopher Nolan se za poslední roky vypracoval do pozice, kdy je vlastně úplně jedno, co se rozhodne natočit, domovské studio Warner Bros. mu na to totiž dá takový rozpočet, jaký si řekne,… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Reklama

Reklama