Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sofistikovaná akční komedie z dílny scenáristy a režiséra Guye Ritchieho Gentlemani sleduje příběh britského drogového krále Mickeyho Pearsona (Matthew McConaughey), který se snaží prodat svoje impozantní drogové impérium dynastii oklahomských miliardářů. (Vertical Entertainment)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (947)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ďalší vybrúsený kúsok s dielne Guya Ritchieho. Priznám sa, že som sa v tom zo začiatku trošku strácal, Richtie a jeho šialený strih, preskakovanie zo scény do scény, z príbehu do príbehu, od postavy k postavy sa hneď s kraja ťažko vstrebáva, no časom, keď vám začne byť jasné o čo tu beží a kto je kto, to začne byť obzvlášť zaujímavé. Hlavne druhá polka ponúkne štýlové scény ako býva od Richieho zvykom, no aj gangsterský príbeh ma šmrnc a postavy majú taktiež výborne rozdané karty až do samotného konca, pretože až keď film skončí, až vtedy môžete mať istotu, kto s kým vymyl podlahu. 75% - 4* ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Těsné 4*. Není to tak sofistikované, jak se to tváří, závěrečná pointa je celkem banální a první vlažná nepřehledná půle tomu filmu čest nedělá. Ritchie umí i lépe a současných 89% tady je úplně přestřelených. Celkem jsem si to užil, protože je tu pár dobrých nápadů a nadmíru elegantnímu McConaugheyovi prostě musíte fandit ..... ale podruhé už to vlastně vidět nemusím. Skoro se mi chce shakespearovsky říct - mnoho povyku pro (nic) lehký nadprůměr. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Měl jsem z toho dojem, že Guy Ritchie si jednoho dne vzpomněl na svoje starý filmy, něco ještě vykrad z Pulp Fiction a trochu horkou jehlou z toho spíchnul toto dílo. Asi se z toho nikdy nestane žádná kultovní záležitost, asi žádná hláška z filmu nezlidoví, asi to prostě navždy zůstane ve stínu třeba Podfu(c)ku a když se řekne film Gentlemani, tak si asi hned tak nikdo nevzpomene, že to je něco od Guye Ritchieho. Ale ten film je prostě zábavnej a plnej černýho až brutálního humoru a to já mám rád. Určitě se na to někdy časem podívám znovu. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

S obrovským potěšením musím konstatovat, že Gay Ritchie už je zase Guy a se svou autorskou tvorbou není zdaleka tak v pitchie, jaxe zdálo po všech těch otřesných homokládovinách posledních let, od Šerloků přes Muže ze strýce až po vrchol žumpoidní filmařiny - obskurně odporného a přiblblého Aladina. Po jedenácti letech přitepleného čekání si to konečně přihasil s guydiózním cumbackem, kterým, nebojím se říct, dokonce překročil svůj stín, vržený tenkrát naprosto fantastickým Podfuckem. Tato totálně vymazlená, dialogově dokonalá, nápaditá, do posleního džojntu promyšlená a citlivě vycuntovaná taškařice ho vrhá zpět tam, kde má být a kde jej všichni tolik zbožňujeme, tedy mezi obskurní a bizarní figurky anglosaského podsvětí, poháněné kulometným střihem, skvělou hudbou, cynickým tumorem, třemi prdelemi originálních filmařských fines a neotřelou scénáristickou invencí. A samozřejmě vynikající práci s kašpary. A že jsou tu úžasní fuckt úplně všichni – od ležérně přirozeného Meťjů MekKvíra, přes sympatického Karlíka Huhňala až po s naprostou grácií exhumovaného Dotačního Hjůga! Ovšem to pořád není nic proti famózně napsané, ještě lépe zahrané a úchvatně oháklé postavičce Kouče. Naprostý kult, Kolín je extraklasa a svou kreací zastínil snad i Pitkova cigošského boxera, přičemž jeho finální mimické gesto mě uvrhlo do naprostého nadšení a okamžitého proškrtání mého hereckého žebříčku. Prostě dokonalost po všech stránkách, kterou si s chutí sjedu ještě mnohokrát, a samozřejmě snad ani nemusím dodávat, že kdo tomu dá méně než čtyři, je nevkusný, sebestředný a suchopárný pičus, co nenávidí filmy! ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Podle zdejšího hodnocení, které se mi jeví jako hrubě nadsazené, jsem čekal absolutní bombu, ale dostal klasický Ritchieho film o tu větších, tu menších podvodníčcích, ve kterém mě zaujali jen Matthew McConaghey, který s režisérem pracuje prvně a Hugh Grant, kterého jsem v pořádné roli už dlouho neviděl. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (27)

  • Ide o druhý film, v ktorom hrá Hugh Grant postavu s menom Fletcher. Tým prvým je Hudba a text (2007), kde hrá postavu menom Alexis Fletcher. (LUIGISde)
  • V úvodních minutách vidíme sklenici piva se jménem „Lord of the Land“. Stejnojmenný podnik vlastní režisér Guy Ritchie společně s fotbalistou Davidem Beckhamem. Našli bychom jej na adrese 4 Conway Street, Fitzrovia (centrální Londýn). (mrtynbaca)
  • Před barem parkuje dodávka s logem „Gritchie Brewery“. Stejně jako v případě "Lord of the Lands" se jedná o existující firmu, jejímž majitelem je režisér Guy Ritchie. (Punisher)

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

13.03.2022

Málokdy se stává, aby britský režisér Guy Ritchie (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) oznamoval spin-off některého ze svých snímků, natož pak aby ho oznamoval takřka ihned po premiéře. Jenže svět… (více)

Reklama

Reklama