Reklama

Reklama

Bojovník

(seriál)
  • USA Warrior
Trailer
USA, (2019–2023), 27 h 20 min (Minutáž: 44–65 min)

Tvůrci:

Jonathan Tropper

Hrají:

Jason Tobin, Andrew Koji, Olivia Cheng, Kieran Bew, Dianne Doan, Dean Jagger, Langley Kirkwood, Rich Ting, Kenneth Fok, Dustin Nguyen, Joanna Vanderham (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Hrůzostrašné a akcí nabyté kriminální drama Bojovník se odehrává během brutálních válek bojových gangů Tong v sanfranciské Čínské čtvrti ve druhé polovině 19. století. Seriál sleduje mladého génia bojových umění Aha Sahma (Andrew Koji), který emigruje z Číny do San Francisca za záhadných okolností a stane se nájemným zabijákem u jednoho z nejvlivnějších gangů Tong (čínská zločinecká rodina). Tento dramatický seriál z produkce Cinemaxu, který se natáčel v jihoafrickém Kapském městě, je inspirován tvorbou legendy bojových umění Bruce Leeho. Tvůrci a výkonnými producenty jsou Jonathan Tropper ("Banshee") a Justin Lin. (Cinemax)

(více)

Zajímavosti (18)

  • Televizní stanice Cinemax měla v plánu po druhé sérii seriál ukončit, ale 15. dubna 2021 bylo oznámeno, že byl seriál obnoven pro třetí sérii a přesunul se na HBO Max. (HanzoBureshi)
  • Jako koordinátor soubojů a režisér druhého natáčecího štábu na první sezóně pracoval Brett Chan. (Rominator)
  • Jonathan Tropper na svém Instagramu 26. května 2018 napsal, že natáčení první sezóny po sedmi úžasných a vyčerpávajících měsících skončilo. (Rominator)

Bojovník - Série 2 (2020) (série) (S02)

  • V této sérii se objevuje postava Nellie Davenport (Miranda Raison). Tato postava byla inspirována skutečnou ženskou hrdinkou Donaldinou Cameron. Ta zasvětila svůj život zachraňování dívek z čínských nevěstinců, které tam byly vězněny a pravidelně znásilňovány, odhaduje se, že Donaldina zachránila okolo tří tisíce dívek. V roce 1942 nechala Donaldina v Čínské čvrti postavit Presbyteriánský domov a po její smrti byla budova pojmenována po ní a dodnes slouží jako nezisková organizace, která pomáhá mladým Asiatům. Donaldina Cameron zemřela ve svém domě 4. ledna v roce 1968, a to ve věku 98 let. (Yoshitsune)
  • V čase, kedy sa odohráva seriál, údajne skutočne existovala historická postava menom Ah Toy, ktorá bola skutočne slávna „madam“ v San Franciscu. (Weezy22)
  • Žiaden z hlavných predstaviteľov nie je v skutočnosti z krajiny, z ktorej pochádza príslušná postava, ktorú stvárňuje. To platí aj pre Číňanov, ktorí museli byť všetci schopní hovoriť jasnou a plynulou angličtinou, a preto boli vybraní predovšetkým od 2. alebo dokonca 3. generácie Američanov, rovnako ako aj väčšina belošských postáv (Íri aj Američania), ktorých väčšinou hrajú anglickí alebo juhoafrickí herci (čo vysvetľuje ich akcenty). Mimochodom, Andrew Koji nie je ani Američan, ani Číňan, ale v skutočnosti má anglicko-japonský pôvod. (Weezy22)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Hvězda Raidu v novém Mortal Kombat

Hvězda Raidu v novém Mortal Kombat

11.07.2019

Herec Joe Taslim (The Raid, Rychle a zběsile 6) byl obsazen do role Sub-Zera v připravovaném rebootu akčního Mortal Kombat. Taslim, který v minulosti reprezentoval Indonésii v judu, se naposledy… (více)

Reklama

Reklama