Reklama

Reklama

Miluji tě modře

  • Slovensko Miluji tě modře (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sympatický malíř a kunsthistorik, doktor David Bárta, se blíží Kristovým létům. Jeho život by už měl mít „ustálenou" podobu a pevné obrysy. Opak je pravdou. Právě teď prožívá Bárta docela smolné období. Dostane výpověď z Národní galerie, žije stále pod jednou střechou s matkou, posedlou jógou, nemá žádnou přítelkyni a nedaří se mu ani skvělý výtvarný projekt, který realizuje se svým bonvivánským otcem. A najednou je tu zlom! Ve výloze luxusního pražského klenotnictví objeví Bárta dívku Terezu, krásnou aranžérku - tajemnou, cudnou i vášnivou, prostě nevyzpytatelnou. Přitahuje ho nebývalou silou a jeho staromládenecký život je naráz vzhůru nohama. Tereza je dívka jeho snů – ale je tu ještě „ten" třetí – přítel Terezy, artista Igor, rapl a žárlivec, který nedokáže pochopit, že lásku si nelze udržet ostřím nože. Vztah Terezy a Igora pomalu končí, i když se to neobejde bez bouřlivých a citově vypjatých scén. Na Davidovi je, zda dokáže ustát všechny karamboly rozchodu Terezy s Igorem a zda si dokáže získat Terezinu přízeň... Není to lehké, protože Tereza jednoho dne záhadně zmizí... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (130)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

V Česku nemají české romantické komedie na růžích ustláno a není divu, neboť když se jako zázrakem něco takového objeví, okamžitě je strhán se stejnou energií, jako jakýkoliv snímek Zdeňka Trošky. A tak se nedivme, že tu vznikají pouze prostoduchá rodinná dramata a štvavé snímky pomlouvající dobu před rokem 89´ a dělající z komunistických funkcionářů šílence. Tento snímek Miloslava Šmídmajera rozhodně své kvality má a jako takový tu skutečně nepřekvapujíc už velmi dlouho chyběl. Že není natočen přesně podle vize scénáristy Jaroslava Papouška? No a co? Celá léta po Papouškově smrti po scénáři ani pes neštěkl a teď se budou všichni kritici předhánět, co pomluvit víc? Šmídmajer to celé zpracoval podle sebe a dobře. Příběh zde kombinuje lásku a umění a tak děj diváky přivádí mezi lidi pohybující se v tomto odvětví. Snímek je pohodový, úsměvný a žánrově přitažlivý. Obsahuje nádherné scenérie a letní atmosféru. Jen jedno by se dalo vytknout a tím je zvýrazněná nahota. Ta tu takto prezentovaná skutečně být nemusela. ()

Karp 

všechny recenze uživatele

Snímku bývá občasně vytýkán PP a v té souvislosti nezbývá než poznamenat, že by mu vzhledem k chemii mezi ústřední mileneckou dvojicí slušela především reklama na antikoncepci. Nevadí mi klišé, nevadí mi jednoduchý příběh, ale bezpohlavní naivita rozjásaného mladíka je v romantickém příběhu o nezdolném optimistovi a kreativci, který usiluje o přízeň docela zajímavé slečny do očí bijící a rušivá. Slečna sice dělá, co může, ale i její vášeň je vyloženě úporná a prázdná, dost možná i špatně zahraná. Naši mladí zamilovaní by v reálu mohli společně tak maximálně okopávat brambory a nikoliv milostně tokat. Navíc hlavní záporák a sok v lásce je spíš nevěrohodný idiot než zloduch. ()

Reklama

mira.l 

všechny recenze uživatele

No  žádná sláva to rozhodně nebyla. Mnohé bych tomu i odpustil, na Denisu Nesvačilovou se kouká celkem dobře. Ale: doprdele, ta okatá reklama je fakt na pěst. Flaška Bejblís, flaška sektu, pytel s brambůrkama - vždy postaveno tak, aby byla vidět značka. Když na ty filmy nemáte bez takových opičáren, tak se na to vyserte a netočte nic. Jo a jestliže na Denisu se kouká pěkně, tak Václav Jílek, to je jedno velký špatný. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem mnohem horší patlaninu. Hrozný product placement už je bohužel součástí téměř každého českého filmu a v žánru romantické komedie není třeba podávat oscarové herecké výkony, takže v rámci možností příjemný průměr, který neurážel mou inteligenci. A zasmála jsem se při scéně takové běžné jízdy na červenou: "Kde jste se naučil takhle řídit?" "Já to mám nakoukaný z filmů. Rychle a zběsile a tak." ()

Marze odpad!

všechny recenze uživatele

Scénář napsal Jaroslav Papoušek před svou smrtí v roce 1995 a jeho záměrem bylo, aby film jako něžnou romanci z jiných časů a oslavu žen natočil jeho kamarád Miroslav Ondříček, který to také nestihl. Nevzpomínám si na nějakou dobrou českou poetickou komedii, ale tato obsahově prázdná ještě předčí 50 odstínů....A dorazily to sponzorské výrobky. Veškerý děj spočívá v tom, že dva muži nadbíhají nesympatické slečně a kolem jsou karikované postavy z uměleckého prostředí a celkem zbytečné postavy rodičů. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Jaroslav Papoušek, autor a režisér filmů o rodině Homolkových a spoluautor Formanových komedií Hoří, má panenko a Lásky jedné plavovlásky, napsal krátce před svou smrtí v polovině 90. let romantickou komedii "Jedním slovem tě miluji modře". Nestačil už jí však realizovat. Chvíli si s myšlenkou režírovat tento film pohrával i slavný kameraman Miroslav Ondříček, finance se však nesehnali, scénář pak dlouho ležel ladem. Miloslav Šmídmajer, producent a režisér filmu Miluji tě modře, přizval ke spolupráci na scénáři spisovatele Pavla Brycze, nositele Ortenovy ceny a scénáristku Lucii Bokšteflovou. Za dramaturgického dohledu Miloše Zahradníka a Márie Dufkové vznikl upravený scénář, který je univerzální a přenosný do každé doby. (Zdroj: Bioscop)
  • Původní název scénáře "Jedním slovem tě miluji modře" byl zkrácen z toho důvodu, že vtip v názvu ukrytý údajně nikdo nechápal. (Zdroj: Miloslav Šmídmajer) (dwbmb)
  • Natáčení probíhalo v Praze a také v Olomouci na nádvoří univerzitní knihovny. (skudiblik)

Reklama

Reklama