Reklama

Reklama

Miluji tě modře

  • Slovensko Miluji tě modře (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sympatický malíř a kunsthistorik, doktor David Bárta, se blíží Kristovým létům. Jeho život by už měl mít „ustálenou" podobu a pevné obrysy. Opak je pravdou. Právě teď prožívá Bárta docela smolné období. Dostane výpověď z Národní galerie, žije stále pod jednou střechou s matkou, posedlou jógou, nemá žádnou přítelkyni a nedaří se mu ani skvělý výtvarný projekt, který realizuje se svým bonvivánským otcem. A najednou je tu zlom! Ve výloze luxusního pražského klenotnictví objeví Bárta dívku Terezu, krásnou aranžérku - tajemnou, cudnou i vášnivou, prostě nevyzpytatelnou. Přitahuje ho nebývalou silou a jeho staromládenecký život je naráz vzhůru nohama. Tereza je dívka jeho snů – ale je tu ještě „ten" třetí – přítel Terezy, artista Igor, rapl a žárlivec, který nedokáže pochopit, že lásku si nelze udržet ostřím nože. Vztah Terezy a Igora pomalu končí, i když se to neobejde bez bouřlivých a citově vypjatých scén. Na Davidovi je, zda dokáže ustát všechny karamboly rozchodu Terezy s Igorem a zda si dokáže získat Terezinu přízeň... Není to lehké, protože Tereza jednoho dne záhadně zmizí... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (130)

manonfire odpad!

všechny recenze uživatele

Na tenhle průser sedí všechny zdánlivě levné vulgarity naprosto adekvátně a jakákoliv sofistikovanější kritika tedy není na místě.Takže snad jen... úděsně nesmyslný námět, dementní scénář, směšné herecké výkony, absolutně nevhodná sladkobolná hudba, navíc debilně zakomponovaná, ubohý výběr necharismatického hlavního představitele Venci Jílka a trapné kooperování několika kvalitních herců (Vlach, Táborský).Kočička Vagnerová sice moc pěkná, ale za to body rozhodně neuděluji. Papoušek uměl, ale tento jeho projekt(tyl) mezi oči dobrého vkusu zřejmě zahálel v nezrealizované autorské pozůstalosti zcela právem jako jeho worst of, než ho ovšem totální nýmand a prznitel Šmídmajer zprasil do podoby dnešního tvůrčího počinu. Kde kurva tací imbecilové berou peníze a svolení ke svým projektům, to soudnému člověku hlava nebere. 0% ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Na film jsem se podíval jen proto, že jsem byl zvědavý, co tak hnulo bubun žlučí. Teď již to vím:-) Vůbec nechápu, proč si čeští tvůrci neustále stěžují na nedostatek financí, když se pak peníze investují do takových sraček. Scénář byl příšerný, herecké výkony a režie s ním držely basu, dialogy se pohybovaly na úzké škále hloupé- dementní a já jsem nevěřil vlastním smyslům. Snad se nebude točit nový film pokaždé, když si budou potřebovat Baileys a Bohemia udělat reklamu a když si bude několik modelín potřebovat provětrat své křemíkem "vylepšené" přednosti. Naprostá příšernost a dno toho, co jsem dnes viděl (a že to byl děsivý den...). ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má na svědomí ten Jaroslav Papoušek, který je podepsaný pod Homolkáčema? To se mi ani nechce uvěřit. Ale je to pravda. Prostředí, ve kterém se filmový příběh odehrává pro mě bylo velmi atraktivní. To je ale zřejmě všchno. Připadala jsem si jako na houpačce, jako že právě sleduju dva filmy v jednom a nějak se mi to v hlavě celé popletlo a spatlalo se do jednoho kousku. Nemám nic proti použité nahotě ve filmech, pokud není prvoplánovitá a násilně naroubovaná, či-li naprosto ubohá a stupidní. Jako to bylo tady. Miluju modrou barva, ale tady jsem se jí přímo přejedla. Modrá zířila a zbytek byl takový šedivý.Chápu ale ten kladený důtaz na ni. Jen se s tím dalo pracovat malinko jinak.Vysvětlení, proč hlavní postava miluje modře, mi přišlo hezké. Škoda, že je tenhle filmový příběh takový nemastný a neslaný Trestuhodně nevyužito dobrých herců, které se tu vyskytují. Docela by mě zajímalo, jak ve skutečnosti vypadá původní Papouškův scénář a jak moc se filmu podobá. ()

johnny01 

všechny recenze uživatele

Ani se mi nechce věřit, že by scénář nebyl velmi výrazně upravovaný. Příběh je totiž opravdu velice naivní, a že by spolu Tereza a Igor chodili, to se tedy opravdu nechce věřit, stejně jako nahrazení Igora Davidem. Jogínská matka je další podivnost. Marek Vašut se pak do své role ale vůbec nehodí. Mnoho zbytečné nahoty a reklam ve filmu nemělo být, stejně tak zbytečné průpovídky Davidova otce. Přesto má film příjemnou atmosféru, doprovázenou hezkou hudbou, nabízí krásné záběry Prahy a pavlačového domu a obsahuje několik vtipných momentů. ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Nepodařený pokus o komedii. Nepochybuji o tom, že do Papouškova scénáře bylo zasahováno. Už třeba kvůli mobilům, které v době psaní scénáře nebyly. Výsledné dílo nestojí za nic. Přemíra zbytečné sexuality, trapné role Kratiny jako osahavače modelek, Nováka jako totálního blba, místy ubohý humor-například únik z restaurace po čtyřech..... Novák si jistě zaslouží uznání za svoje art-cirkusové divadlo, ovšem zde hrál postavu naprosto nereálnou a hloupou. Doslova namaškařený jako šašek, na začátku vypadal jako zombie a později oblečen do hrozných hadrů (snad tak nechodí i v civilu!). Chová se celý film potrlhe a divák se jistě zeptá, proč s ním ta Nesvačilová vlastně chodí. Jílek a Nesvačilová mne nijak nepřesvědčili, že jsou dobří herci. Pouze 2 vtipné momenty: proběhnutí plátnem a turecký sed. A to je málo i na předvídatelnou Love Story. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Denisa Nesvačilová (Tereza) musela zvládnuť aj výškovú akrobaciu, nakoľko sa nepodarilo zohnať kaskadérku, ktorá by odpovedala jej výzoru. Režisér Miloslav Šmídmajer využil tiež to, že sa venovala modernej gymnastike. Denisa Nesvačilová sa neskôr nechala počuť, že ju všetko bolelo, mala spálenú kožu na rukách aj nohách a veľké mozole. Na posledných dvoch tréningoch od bolesti plakala. Nakoniec zvládla náročné kúsky vo výške 5,5 metra a bez istenia. (Zdroj: časopis Eurotelevízia) (krasomama)
  • Název zasílaného souboru v kinodistribuci zůstal „JEDNIM-SLOVEM_FTR“ a odkazuje na původní název filmu. (Peklop)
  • Jaroslav Papoušek, autor a režisér filmů o rodině Homolkových a spoluautor Formanových komedií Hoří, má panenko a Lásky jedné plavovlásky, napsal krátce před svou smrtí v polovině 90. let romantickou komedii "Jedním slovem tě miluji modře". Nestačil už jí však realizovat. Chvíli si s myšlenkou režírovat tento film pohrával i slavný kameraman Miroslav Ondříček, finance se však nesehnali, scénář pak dlouho ležel ladem. Miloslav Šmídmajer, producent a režisér filmu Miluji tě modře, přizval ke spolupráci na scénáři spisovatele Pavla Brycze, nositele Ortenovy ceny a scénáristku Lucii Bokšteflovou. Za dramaturgického dohledu Miloše Zahradníka a Márie Dufkové vznikl upravený scénář, který je univerzální a přenosný do každé doby. (Zdroj: Bioscop)

Reklama

Reklama