Reklama

Reklama

Vis a vis (Antena 3 / Fox verze)

(seriál)
  • Španělsko Vis a vis (více)
Trailer
Španělsko, (2015–2019), 42 h 2 min (Minutáž: 43–80 min)

Hrají:

Berta Vázquez, Alba Flores, María Isabel Díaz Lago, Marta Aledo, Najwa Nimri, Laura Baena, Jesús Castejón, Inma Cuevas, Maggie Civantos, Ramiro Blas (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Macarena Ferreiro (Maggie Civantos) je obviněna z podvodu, který spáchala z lásky ke svému šéfovi. Svůj trest si má odsedět ve vězení Cruz del Sur, kde však vládnou pravidla zcela odlišná od běžného světa. Aby Macarena přežila, musí se místním pořádkům rychle přizpůsobit. Zároveň však bojuje za své propuštění, protože je přesvědčená o tom, že je nevinná. (FIAT 500)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

Caliboss 

všechny recenze uživatele

5* je za genezi vztahů mezi postavami, za připomínání skutečnosti, že při sebevětší snaze nelze život nalajnovat a ukázku toho, že venku občas běhají horší lidé než vevnitř (v base). K seriálu mě přivedla Najwa Nimri, pro mě nově objevená v La Casa de Papel, kde okamžitě zaujala na první dobrou, a které jsem během sledování Vis a Vis zcela podlehl. Potkat Zulemu, neskončil bych dobře, ale nemohl bych si pomoct. Příběhově a charakterově velmi silné dílo, o to víc mě upřímně mrzely zcela do očí bijící scénáristické přehmaty typu: scéna po probuzení z komatu, společný výslech apod. To jsem si vždy říkal, k čemu to mají zapotřebí? Ale chyby se najdou vždy. Konečný dojem vítězí ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Naozaj mám veľmi rád filmy aj seriály z väzenského prostredia a toto nie je výnimkou. Ono sa už natočili špičkové seriály typu Prison Break a potom aj odpady ako Orange is the New Black. Našťastie tento je z tých lepších. Páčilo sa mi, že sa dejovo rýchlo posúval, prichádzali zápletky, zvraty, prekvapenia aj napätie. Ku koncu prvej série a v priebehu druhej však to začína trocha brzdiť. Tak by som povedal, že zrejme, keby som pozeral všetky série komplet, tak by mohlo spadnúť hodnotenie aj do priemeru, pretože mi tam ohromne vadila hlavná predstaviteľka Macerena, ktorá je taká naivne tupá, že to človeka irituje, ale v hlúposti ju už dokázal predbehnúť jej brat a sem-tam aj otec. Každopádne som to po radšej po 2 sériách prestal pozerať, aby som si neskazil dojem. Sú tu také zveličené veci, kde dámy do 160 cm nemajú problém vzdorovať riaditeľke aj kukláčom, dokonca 15 kilová cigánka zbije dvoch ozbrojených dozorcov s táckou. Trošku trápne. Avšak kvitujem, že seriál nešiel zbytočne do explicitnosti a nejaké tie lesbické hrátky si nechal v akceptovateľnej rovine. ()

Reklama

Jane18CZ 

všechny recenze uživatele

První sezona byla super, ale byla taková zpomalená. Druhá sezona byla nejlepší a nejvíc mě bavila. 5 sezonu už jsem nedokoukala, vyloženě nuda. Možná je to tím stylem skákání z minulosti do přítomnosti atp., což mě na seriálu mnohdy štvalo, ale v té páté to je nejhorší a vůbec už mě nezajímalo, co se bude dít dál. První 4 sezony byly více než dost. ()

FIAT 500 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší (a drsnější) než Orange is the new black... Nevím jestli je to španělštinou, menší frekvencí humoru nebo prostě tím, že Macarena není až tak naivně blbá jako Piper v americkém předchůdci Vis a vis, a proto sledování toho seriálu není takové utrpení, kdy si chcete vyrvat vlasy... Navíc tu jsou zajímavější i další dějové linky, úzce související s tou hlavní - ať už rodiče Macareny, Fábio jako dozorce nebo vztah s "Kudrnkou". Scény s explicitním násilím jsou občas hodně těžko stravitelné, na druhou stranu mi tak nějak k vězeňskému seriálu patří. První dvě série, které má Netflix dokonce s českými titulky, nakonec končí tak nějak trochu uzavřeně, což je fajn. Třetí a čtvrtou sérii totiž dával španělský Fox, takže se nedá čekat, že by se někdy tyto epizody objevily i na Netflixu. Nakonec jsem se dostal alespoň k úplnému rozuzlené celého seriálu, teda posledním dvěma dílům (a alespoň textovým obsahům epizod zbývajících). A možná jsem rád, že to na Netflixu skončilo dvojkou. Jinak bych nejspíš musel jít s hodnocením níže, což si právě ty dvě první řady nezaslouží... EDIT Jen doplním, že poslední dvě řady se na Netflixu nakonec objevily, takže závěr mého komentáře trochu kulhá. Ale jen trochu, protože stejně jsem se rozhodl tyto dvě řady, natočené s delším odstupem od prvních dvou sérií, vynechat. Vyjma tedy samotného konce. Takže hodnocení zůstává, přičemž jde vyloženě o oriony za první dvě sezony. Jsem zvědav na spin-off El oasis, který začne brzy... ()

gonga 

všechny recenze uživatele

Chvílemi jsem měl pocit, že jde o komedii, samozřejmě nechtěnou. hlavní hrdinka se po většinu času chová jako totální blbka, která nedokáže předvídat důsledky svého chování ani na 5 minut dopředu, dějové zvraty jsou často zcela nesmyslné a nelogické , dozorci ve věznici jsou spíš takoví pionýrští vedoucí a zdejší režim nepřipomíná tvrdou věznici ani omylem. Dokoukal jsem první sérii a stačilo. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (7)

  • Od tretej série sa museli zmeniť kulisy, keďže štúdio, v ktorom sa točili prvé dve série, už bolo prestavané z ženskej väznice na Španielsku mincovňu, kde sa natáčal seriál La casa de papel. (matthew.17)
  • V seriálu používají auta české značky Škoda. (Monishka91)

Reklama

Reklama