Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 2034. Život na Zemi, jejíž ozónová vrstva se na konci 20. století začala rozpadat, existuje pod mohutným ochranným štítem, jehož provoz řídí mocná multinárodní Společnost. Zestárlý Connor MacLeod, odsouzený k věčnému životu na Zemi za účast v nezdařené revoltě proti generálu Katanovi na planetě Zeist, se setkává s mladou ekologickou teroristku Louisou Marcusovou, jejíž skupina odhalila úzkostlivě střežené tajemství - ozónová vrstva znovu existuje jako dřív a ochranný štít funguje pouze proto, aby Společnosti přinesl vysoký zisk. MacLeod v zuřivém zápase zlikviduje dva vrahy poslané Katanou a znovu nabývá mladistvého vzhledu. Pomocí zvláštní psychické síly zavolá svého starého přítele Ramireze. MacLeod s Ramirezem a Louisou nejdříve z vězení osvobodí Alana Neymana, který před lety pomáhal MacLeodovi štít vybudovat. Společně se pokusí zničit už nepotřebnou ochranu před kosmickým zářením... (Intersonic)

(více)

Recenze (170)

Aargh odpad!

všechny recenze uživatele

Odpornost, jakou jsem už dlouho neviděl. Umírněné historické fantasy bylo nahrazeno strašlivou sci-fi slátaninou, která postavila na hlavu celý děj prvního dílu. Tajemný příběh o několika vyvolených, kteří spolu bojují v průběhu staletí, tvůrcům očividně nebyl dost dobrý, takže ho "vylepšili" nápadem, že nesmrtelní přiletěli z jiné galaxie z planety, odkud je vyhostil zlý diktátor (nápad jak vystřižený z toho nejstupidnějšího béčka). Aby toho ještě nebylo málo, zbytek děje je přesunut do rádoby temné budoucnosti, ve kterém svět ovládá nadnárodní korporace, vlastnící umělou ozónovou vrstvu (!!). Toto všechno je rozemleto v tunách dalších klišé, nesmyslů, nudných postav a stupidních soubojů (surfující highlander vs. letadýlko). Bod bych mohl dát jedině za vtipkující postavu Ramireze, ovšem ihned ho musím Connerymu zase odečíst za to, že svou přítomností vůbec podpořil vznik takového hrůzného zprznění prvního Highlandera. Fuj! ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Stejní herci i stejný režisér, přesto je výsledek oproti prvnímu dílu úplně opačný. Svou vinu na tom částečně nese režisér Mulcahy, jehož agresivní styl vytlačuje všechny nedostatky ve scénáři na povrch a naopak zadupává všechna pozitiva zoufalým střihem a zběsilou kamerou. Herci jsou velmi nepřesvědčiví a závěrečný souboj ubohý. Vlastně slovo ubohost nejlépe vystihuje pokračování Highlandera. Podle mě je tohle pokračování jedním z nejhorších v dějinách pokračování. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Stewart Copeland: 1. Trust - Heeren Stevens ,2. One Dream - The Lou Gramm Band ,3. Who's That Man Part I - The Magnetic Aka ,4. Haunted - Glenn Hughes ,5. Here We Go - Notorious ,6. As Time Goes By - Brenda Russell ,7. It's a Perfect, Perfect World - Cash Hollywood/Ellis Hall ,8. Bird Flight - Stewart Copeland ,9. Destroy Shield - Stewart Copeland ,10. Sunshield/Escape - Stewart Copeland ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pomatený Horal - Síla kouzla zmizela. Projekt, od kterého chtěli aktéři i tvůrci utéct, či se alespoň distancovat, má šanci zaujmout leda postavou Katany Ironsidea, který úspěšně krade zubící se škleby Nicholsonovi. Mulcahyho podíl na výsledku je sice omezený, ale i tak se měl spolu s investory zamyslet nad hlubokým moudrem kmeta MacLeoda, který tvrdí, že na světě jsou dva druhy lidí. Jedni, kteří ví, kdy přestat a druzí, kteří to nevědí.. Co se týká soundtracku k filmu, vydala v roce 1991 kapela Queen u EMI Records album, o kterém se moc neví. Jmenuje se A Kind of Septic a seznam skladeb je následující: 1. No Vision, 2. A Kind of Septic, 3. One Year of Shame, 4. Pain is so Close, 5. Scrap will be Scrap, 6. Who Wants to be Associated with this Forever, 7. No One Gimme the Prize (Mulcahy Theme), 8. Don´t Lose Your Name, 9. Pointless of the Universe.. ()

KasparekZabijak 

všechny recenze uživatele

Toto byla opravdu : ,, Riadna haluz “ jak by řek můj slovenskej kámoš. Kryštof je starej šedivej Hájlendr, kterej si v budoucnosti v New Yorku pouští Kvíny už jen z jukeboxu a ve svým starým Porsche popojíždí odnikud nikam. Země je krytá štítem, kterej musí zničit, i když ho sám pomáhal vybudovat ( ?! ). Do cesty se mu staví poměrně zábavně se šklebící Michal, jenž s vlasama vypadá snad ještě víc odpudivěji, než ve Scanners, ale na pomoc mu přispěchá jeho přítel Sean z jedničky a navíc koukatelná Virginia Madsen z Candymana. Je to samozřejme ryzí béčko s totálně dementním scénářem, ale čekal jsem větší žumpu. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (19)

  • Christopher Lambert odmítl během soubojů používat falešný meč, což bylo vzhledem k jeho krátkozrakosti velmi riskantní. Stejně tak se podobně jako Michael Ironside nechtěl nechat zastoupit dublérem. (HellFire)
  • Pokračování filmu je oproti ostatním dílům 5dílné série dějově odkloněný. Například Highlander (Christopher Lambert) a Ramirez (Sean Connery) se seznámili v prvním díle, avšak ve druhém se znali i ve scénách, které se odehrávali již před prvním filmem, například scény z planety Zeist. Také Ramirez se objevuje živý, přestože v prvním díle přišel o hlavu. (tyzmrde)
  • Honorář Seana Conneryho činil 3,5 milionu amerických dolarů za devět natáčecích dnů. Svůj honorář věnoval na charitu. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno