Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 2034. Život na Zemi, jejíž ozónová vrstva se na konci 20. století začala rozpadat, existuje pod mohutným ochranným štítem, jehož provoz řídí mocná multinárodní Společnost. Zestárlý Connor MacLeod, odsouzený k věčnému životu na Zemi za účast v nezdařené revoltě proti generálu Katanovi na planetě Zeist, se setkává s mladou ekologickou teroristku Louisou Marcusovou, jejíž skupina odhalila úzkostlivě střežené tajemství - ozónová vrstva znovu existuje jako dřív a ochranný štít funguje pouze proto, aby Společnosti přinesl vysoký zisk. MacLeod v zuřivém zápase zlikviduje dva vrahy poslané Katanou a znovu nabývá mladistvého vzhledu. Pomocí zvláštní psychické síly zavolá svého starého přítele Ramireze. MacLeod s Ramirezem a Louisou nejdříve z vězení osvobodí Alana Neymana, který před lety pomáhal MacLeodovi štít vybudovat. Společně se pokusí zničit už nepotřebnou ochranu před kosmickým zářením... (Intersonic)

(více)

Recenze (170)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Určitě je to slabší než jednička a to především co se scénáře týče. Popravdě začátek mě vůbec nebavil a měl jsem sto chutí to vypnout. Taky moc nechápu tvůrčí krok posunout film do budoucnosti. Nápad s planetou „nesmrtelných“ byl dobrý, ale to bylo tak všechno. Naštěstí se po zázračném omládnutí vrací starý dobrý Lambert a průměrnou kvalitu zachraňuje jak jinak než Connery. Kdyby se tu však neobjevil, tak se film koupal v odpadních vodách. Ani se nedivím, že chtěl být Mulcahy vyškrtnutý z titulků – taky bych se za takové zprznění „jedničky“ styděl. Dám průměrné hodnocení, ale se zavřenýma očima. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

První klasický díl nastolil otázku, kde se vlastně nesmrtelní vzali? Scénáristé Brian Clemens a William N. Panzer se rozhodli pro odvážný tah a přenesli fantasy příběh do sci-fi kulis. Celkem ztřeštěný nápad, který obsahuje nejeden bizardní detail (vrahy, kteří jsou vzhledem kříženci punkerů, skejťáků a slepice, snad ani nikdo nemohl myslet vážně). Nicméně, i takovéto absurdní rozvinutí legendy by mohlo mít jistou šanci na životnost, nebýt toho, že na režijní stoličce usedl Russell Mulcahy. Jedničky ještě ustál, ale v druhém dílu už své slabiny neukočíroval a namísto stylové fantasy nabízí přeplácaný patvar, kterému nepomůže ani ta prodloužená remasterovaná verze... ()

Reklama

helloween93 

všechny recenze uživatele

Jak mohl Russell Mullcahy natočit takhle špatné pokračování svého vlastního filmu? Scénář, včetně námětu, popírající události prvního filmu, jsou jeden velký zmar. Akce nudná, efekty slušné. Lambert je hrozný herec, Ironside jako záporák mdlý a zaujme jen Connery a jeho vtipy. Jeho účast v tomhle zbytečném sequelu je mi záhadou. Pro herce Christophera Lamberta turning point v kariéře, po kterém už šel jenom dolu do céčkových projektů. Jedna hvězda za Conneryho. Viděno na AMC. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Dvojka se sice v úvodních titulcích hrdě hlásí k Prstenu Nibelungů, jenže zatímco Wágner chtěl svým dílem dosáhnout jednoty (Gesamtkunstwerk), v Renegade version je snad každá scéna vystřižena z jiného filmu a každý herec přehrává jiným způsobem. Do pokusu o prohloubení mytologie nesmrtelných je nacpaná zločinná korporace jako z Robocopa, punkoví zabijáci jakoby vystoupili z Mad Maxe, ovšem scénarista moc koukal na wuxia, takže lítají na lanech, které někdo v závěrečném finiši zapomněl vymazat, a do toho bizardní rychlovka mezi Lambertem a Madsen (Nědělám to každou sobotu). Špatné triky jsou trademarkem béček, bez nich by to nešlo. Za film jednu hvězdičku, tu druhou za Conneryho, jehož komické eskapády jsou sice v rámci filmu úplně zbytečné, ale jeho charisma překoná i jeho šišlání (a ještě si z něho dělá legraci, když herec na jevišti začne nervozitou šišlat taky a nazve ho "shit head"). ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Nadávejte mi, jak chcete, klidně si i hoďte kamenem, ale své hodnocení nezměním. Narozdíl od většiny rozhořčených uživatelů totiž nezatracuji přechod od pomalu plynoucí fantasy k rychle ubíhající sci-fi, ba ho dokonce schvaluji. Jistě... První "Highlander" je sice žánrová klasika, ale dalo by se ve druhém díle, který by se nesl v duchu prvního, přijít s něčím "novým"? Já osobně si myslím, že by se jednalo pouze o recyklovaný a značně okleštěný první díl se spoustou flashbacků, jehož hodnocení by bylo ve finále úplně stejné, tzn. mizerné. Příběh zasazený o třicet let do budoucnosti poskytuje zcela nové možnosti a film jich poměrně slušně využívá (např. takový návrat Seana Conneryho byl trefou do černého). Po zpětném ohlédnutí vidím pouze dvě negativa, a to pomalejší (operní) rozjezd a nelogickou linii, jež se odehrává na jakési planetě kdesi ve vesmíru. Jako protipól k těmto rozpačitým scénám se nám od prvního dílu výrazně zlepšily efekty, zapracovalo se na choreografii soubojů, přidaly se vtipnější momenty a příběh nabral nový, méně přímočarý směr. Dokonce i Virginia Madsen mi sedla stokrát lépe než celá Roxanne Hart. P.S.: Já vím, že už jsem to říkala, ale Christopher Lambert coby "nesmrtelný" Connor MacLeod je skutečně okouzlující...:-)) ()

Galerie (56)

Zajímavosti (19)

  • Christopher Lambert se při natáčení v Argentině nechal přesvědčit místními podvodníky, aby investoval svůj honorář do několika finančních institucí. O své peníze přišel. (HellFire)
  • Michael Ironside popsal svou účast na natáčení následovně: „Já, Connery i Lambert jsme se shodli na tom, že nenávidíme scénář. Při jeho pročítání jsem si představoval, že ho napsal třináctiletý kluk. Každý z nás ale potřeboval peníze a kromě toho jsem nikdy předtím nehrál barbara ohánějícího se mečem. Byla to moje první velká padoušská role. Tak jsem si řekl, že když už natáčím tak hloupý film, dám do toho všechno, aby si mě každý zapamatoval. A myslím, že se mi to podařilo.“ (HellFire)
  • Při natáčení scény se vznášedlem nebyly použity žádné speciální efekty. Christopher Lambert měl oblečen postroj, ke kterému byly upevněny dráty. Na celou scénu dohlížel tým zodpovědný za Supermana (1978). (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno