Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 2034. Život na Zemi, jejíž ozónová vrstva se na konci 20. století začala rozpadat, existuje pod mohutným ochranným štítem, jehož provoz řídí mocná multinárodní Společnost. Zestárlý Connor MacLeod, odsouzený k věčnému životu na Zemi za účast v nezdařené revoltě proti generálu Katanovi na planetě Zeist, se setkává s mladou ekologickou teroristku Louisou Marcusovou, jejíž skupina odhalila úzkostlivě střežené tajemství - ozónová vrstva znovu existuje jako dřív a ochranný štít funguje pouze proto, aby Společnosti přinesl vysoký zisk. MacLeod v zuřivém zápase zlikviduje dva vrahy poslané Katanou a znovu nabývá mladistvého vzhledu. Pomocí zvláštní psychické síly zavolá svého starého přítele Ramireze. MacLeod s Ramirezem a Louisou nejdříve z vězení osvobodí Alana Neymana, který před lety pomáhal MacLeodovi štít vybudovat. Společně se pokusí zničit už nepotřebnou ochranu před kosmickým zářením... (Intersonic)

(více)

Recenze (170)

mm13 

všechny recenze uživatele

Vlastne žiadne prekvapenie, veď ani prvý Highlander nebol skvost; ťažil zo spoľahlivých hereckých výkonov, žánrovej ojedinelosti a bombovej hudby! Plus bol tajuplný, a nazdávam sa, že práve tu je v prípade pokračovania hlavný kameň úrazu. Mulcahy a spol. to namiesto rozvinutia a prečistenia pôvodného námetu len znova celé prevarili, kvôli čomu vyplávalo na povrch ešte viac rozporov a čo bolo vďaka vyššie vymenovaným plusom nepodstatné, tu už vyslovene prekáža a rozčuľuje. Nehovoriac o tom, ako sa to celé vlečie, tú nudu nevykrýva ani Sean Connery, ktorý to ako správny profesionál dáva naplno, akoby sem skutočne prišiel z iného sveta (či filmu). Bieda, ľutujem, že som tomu po rokoch dal šancu. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Takové slušné céčko, které funguje mnohem lépe jako komedie než fantasy dobrodružství a velký podíl na tom má stejně jako v případě jedničky příšerný postprodukční dabing a dialogy, které jakoby psal počítač (nemluvě o vysokém hlásku hlavního hrdiny – nemohl jsem uvěřit, že tohle tvůrcům prošlo). Jelikož ale film vznikl v době, kdy byly počítače v plenkách, nemohu scénář dávat za vinu umělé inteligenci, tudíž ho museli opravdu vymyslet a sepsat pánové Widen a Bellwood (jejichž kariéra po uvedení Highlandera 2 prakticky skončila). Na jedné straně stojí skutečně zajímavá premisa (lidstvo žije uzavřeno pod planetárním štítem, který chrání obyvatele před ničivou silou Slunce, protože planeta je bez ozónu), na straně druhé musíme sledovat toporné výkony a podivuhodně poskládané scény (takhle nějak si představuji že to dopadá, když nepoužijete storyboardy), neustálé flashbacky a poslouchat ony již zmíněné dialogy. Třešničkou na dortu jsou Michael Ironside, který si naprosto užívá svou roli padoucha a John C. McGinley, který ztvárnil ředitele korporace, která spravuje štít. Za to Connery si opravdu neuměl vybírat role. Zde má prakticky jen cameo. Zhlédnuto v režisérské verzi. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hlavni problem druheho dilu je ten, ze se v podstate tolik neresi osud Connora, ale spis osud lidi a dej se od hlavniho tematu misty dost vzdaluje. Sice je dobre, ze se dozvime par dalsich veci o nesmrtelnejch, ale ze zacatku je film misty zmatenej. Hodnoceni by bylo lepsi, kdyby nebyl prvni dil. Takle se v zasade jedna o variaci na prvni dil, akorat par veci o nesmrtelnejch si odporuje s tim, co bylo v prvnim dile receno, kamera je horsi, hudba daleko horsi nez v prvnim dile, i kdyz v podstate nijak spatna neni. A Connery tu je spis za takovou komickou postavicku. Nicmene porad jsem se docela slusne bavil a dej vetsinou svizne odsejpal. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Trpí to sice všemi druhy neduhů obvyklých pro druhá pokračování nečekaně úspěšných filmů, ale i tak to není úplně špatný. Dvojice Connery, Lambert to pořád utáhne a režisér Russel Mulcahy ještě v osmdesátých a devadesátých letech točil celkem kompetentní a funkční filmy. Pochopitelně, že i z tohohle se stala později série pochybné kvality, jak už to bývá zvykem u některých filmů které se jenom tak mimochodem stali značkou a to je třeba dojit, ale to už je jiná kapitola. Každopádně druhý Highlander i když už to žádná pecka není je pořád celkem snesitelný a koukatelný. Prostě průměrný fantasy na pobavení.55% ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

(Blu-Ray verze Director´s Cut neboli Renegade) - je to neuvěřitelné, ale přestože jednička nevydělala dost peněz v kinech (až později na VHS, jak to zpravidla s kultovními filmy bývá), našli se šílenci, kteří natočili dvojku už ne za necelých 20 melounů USD, ale rovnou 35 a světě div se, zase to v kinech propadlo. Celá mytologie jedničky (přestože režisérská verze ledacos utlumila) je tady změněná z jediného důvodu a to, aby se vrátil Sean Connery a aby měl Lambert zase s kým bojovat. Šíleného Clancy Browna se snaží zastoupit specialista na zloduchy Michael Ironside, jehož škleby připomínají krajana z Kanady Jima Carreyho. Zápletka dvojky s štítem proti ultrafialovém záření je celkem v pohodě a na kulisách města jsou ty prachy z rozpočtu kurevsky vidět - a za prostředí a nihilisticky násilnou jízdu metrem přidávám hvězdu. Film tentokrát není dostatečně srandovně dementní, aby vás bavil (starý MacLeod je úlet, ale už se tu orgasmicky nesténá jako v jedničce) a už je jen blbý. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (19)

  • V roce 1995 pospojoval režisér Russell Mulahy některé vystřižené, nepoužité a alternativní scény, které posléze vydal pod názvem Highlander 2 Renegade Version. (Terva)
  • Většina záporných hrdinů, se kterými Connor MacLeod (Christopher Lambert) bojoval v tomto i dalších dílech série, má jméno začínající písmenem K. V prvním filmu to byl Kurgan (Clancy Brown), v pokračování Katana (Michael Ironside), ve třetím díle Kane (Mario Van Peebles) a ve čtvrtém Kell (Bruce Payne). (tyzmrde)
  • Christopher Lambert se při natáčení v Argentině nechal přesvědčit místními podvodníky, aby investoval svůj honorář do několika finančních institucí. O své peníze přišel. (HellFire)

Reklama

Reklama