Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vedenie elektrárne stále popiera výbuch v Černobyle. Ruská vláda sa snaží zistiť, aká je situácia a následne začína s riešením problémov a evakuáciou oblasti. Vedkyňa z Bieloruska prichádza zo zistením, že problém by mohol byť omnoho horší. (Aktuality.sk)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ok, tak prvnímu dílu jsem dal výjimečných 100% s tím, že lepší to být nemůže. A ouha, je tu druhý díl a já mám z minule nastřeleného hodnocení dilema, jak podtrhnout dokonalost druhého dílu. ČSFD by zde pro tyto potřeby a jen pro Černobyl měla dát šestou hvězdu. Ať to třeba odůvodní mutací webu v důsledku radiace, to je mi jedno, ale v době, kdy celý svět (i já) žere Game of Thrones, se zde zrodilo světlo mezi seriály, které má kvalitou na to (a já doufám, že toho dosáhne), aby převzalo žezlo v kategorii "nejlepší seriál, který byl natočen", protože na co se tu dívám je k....a výborná rekonstrukce s minimem výmyslů (napočítal jsem zde jen dvě se zřícením helikoptéry k níž došlo až po půl roce od začátku shazování písku s borem a linkou Ulany Khomyukové). Prostě vše co jsem napsal k první epizodě platí i zde a pokud existuje kvalitní filmařina v nejryzejší podobě, nevidím jí ani tak u Hry o trůny, ale právě na tomto díle. Opět jasný plný počet! ()

krysik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přidává to na síle... Paráda. Cítím filmové vyprávění, výborná výprava, kamera, herecké výkony, reálie... fakt paráda. Kdysi jsem četl Motlibu za Černobyl a při mnohých scénách v seriálu se mi vybavuje právě kniha. Je stále silněji vidět, jak zpočátku strana nedokázala přiznat možnost svého selhání a banalizovala celý problém. Za mě plný počet hvězd a těším se na další díl. A opět pokládám otázku, kdy se tohoto sakra chopí schopný filmař a natočí celovečerák ? ()

Reklama

elEStet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano je to atmosfericke, ale kedze sa to hra na realitu ale nedodrzuju sa tam naozaj fakty (vid hned PRVY zruteny vrtulnik narazom o zeriav, fyzicka ktora tam nebola, radiacia akosi zabija pri takychto davkach pomaly). Z tohto dovodu je to tak na urovni AKTYX. Keby sa natocil v tejto kvalite atmosfery realny polodokument vratane samotnej veci veducej k vybuchu bolo by to cosi uplne 100%. Toto nie. ()

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Běhá z toho úplně mráz po zádech, co všechno v té době bylo možné. Zkostnatělost, arogance, ignorance a naprostá neschopnost je to jediné, čeho měli sovětští soudruzi v čele s generálním tajemníkem Gorbačovem takříkajíc na rozdávání. Jediní rozumní lidé, kteří se v průběhu tohoto příběhu našli, a dá-li se to tak říct vzbuzují sympatie, je prof. Legasov a jaderná fyzička Chomjuková z Běloruského institutu. V tomto díle sledujeme zoufalé snahy o zastavení této katastrofy, přičemž s jedinými rozumnými nápady na řešení této situace přicházejí pouze výše uvedení.Sledujeme zoufalství lidí, kteří přicházejí v důsledku radiace o své blízké, i zoufalý boj s časem, kdy je zapotřebí co nejrychleji na situaci reagovat, aby důsledky nebyly ještě fatálnější nejen pro země Sovětského svazu, ale i pro ostatní státy bývalého východního bloku, včetně tehdejšího Československa. ()

SimcaJB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl pokračuje v zavedeném stylu (jak by ne, celý seriál natočil jeden režisér) a po prvním díle přinesl ještě další neradostnou situaci ve městě  Pripjať. Hlavní osoby z předchozího dílu jsou odsunuty na vedlejší kolej a hlavními hrdiny se stávají Legasov, Shcherbina a Khomyuk, jejíž herečtí představitelé své role dokáží zahrát co nejlépe jak to umí. 100 % ()

Galerie (99)

Zajímavosti (13)

  • V čase 00:33:01 jde Valerij Legasov (Jared Harris) do restaurace a objedná si pití. Servírka mu podá skleničku, kterou odmítne a chce jinou. Sousedka u baru se ptá, zda je pověrčivý. Pravděpodobně první skleničku odmítl proto, že už věděl o nehodě v elektrárně a požádal o jinou, obrácenou dnem vzhůru, protože si myslel, že se do ní nemůže dostat radioaktivní prach. Ženě na dotaz o pověrčivosti přikývl, aby o nehodě nevěděla. Existuje také slovanská lidová pověra, podle níž ponechání lžic na stole obráceně znamená pozvání ďábla na večeři s těmito lžičkami. Je to tedy pravděpodobně varianta na tuto pověru. (HonzaR.)
  • Ulana Chomjuk (Emily Watson) přijíždí v noci do zóny bílým autobusem Moskvič 412IE-028. Jde o modernizovaný model vyráběný od konce 60. let z roku 1982. (Skalda1989)
  • K pádu vrtulníku ve skutečnosti došlo až po několika měsících, přesně 2. října 1986. (Duoscop)

Reklama

Reklama