Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vedenie elektrárne stále popiera výbuch v Černobyle. Ruská vláda sa snaží zistiť, aká je situácia a následne začína s riešením problémov a evakuáciou oblasti. Vedkyňa z Bieloruska prichádza zo zistením, že problém by mohol byť omnoho horší. (Aktuality.sk)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

octopuska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím jestli je horší ta havárie, anebo ten postoj nedotknutelného,nikdy nechybujícího Sovětského svazu. No teda je to fakt husťárna, jestli to vůbec zvládnu dokoukat. Můžeme děkovat bohu, že vůbec žijeme a že se jim ta hrůza podařila zkrotit do únosných mezí. Radioaktivita z TV přímo sálá. Atmosféra je přímo zžíravá a nabírá na obrátkách. Harris, Skarsgard, Watson, prostě skvělí. Oni jsou tam skvělí všichni. Ta strašná kovová hudba se zařezává pod kůži, jak tupá, zrezivělá žiletka. Tady jádro nahlédne hluboko do vaší duše a chuť na jodové tabletky bude nezměrná. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keďže námet nenapísal človek (ono svojím spôsobom napísal) a jedná sa o príbeh na základe skutočných udalostí, tak opäť iba za 4* aj keď sme si konečne našli hrdinov, ktorým fandíme a aj prestrihy na mrtvé zviera v lese či psíka. ktorý uteká za svojimi majiteľmi boli umiestnené bravúrne. Predstavte si, žeby v progresívnom slovenskom stáde bolo treba nájsť troch Turbanov, ktorý by sa obetovali pre dobre všetkých, to by bola tlačenica...ale nie, robím si žarty, už by nemali záujem byť Zomgi... ()

Reklama

krysik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přidává to na síle... Paráda. Cítím filmové vyprávění, výborná výprava, kamera, herecké výkony, reálie... fakt paráda. Kdysi jsem četl Motlibu za Černobyl a při mnohých scénách v seriálu se mi vybavuje právě kniha. Je stále silněji vidět, jak zpočátku strana nedokázala přiznat možnost svého selhání a banalizovala celý problém. Za mě plný počet hvězd a těším se na další díl. A opět pokládám otázku, kdy se tohoto sakra chopí schopný filmař a natočí celovečerák ? ()

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Běhá z toho úplně mráz po zádech, co všechno v té době bylo možné. Zkostnatělost, arogance, ignorance a naprostá neschopnost je to jediné, čeho měli sovětští soudruzi v čele s generálním tajemníkem Gorbačovem takříkajíc na rozdávání. Jediní rozumní lidé, kteří se v průběhu tohoto příběhu našli, a dá-li se to tak říct vzbuzují sympatie, je prof. Legasov a jaderná fyzička Chomjuková z Běloruského institutu. V tomto díle sledujeme zoufalé snahy o zastavení této katastrofy, přičemž s jedinými rozumnými nápady na řešení této situace přicházejí pouze výše uvedení.Sledujeme zoufalství lidí, kteří přicházejí v důsledku radiace o své blízké, i zoufalý boj s časem, kdy je zapotřebí co nejrychleji na situaci reagovat, aby důsledky nebyly ještě fatálnější nejen pro země Sovětského svazu, ale i pro ostatní státy bývalého východního bloku, včetně tehdejšího Československa. ()

JindraLne 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Abych opravdu vystihl, jak byl tenhle díl skvělý, tak bych už tak úžasnému prvnímu dílu musel napařit čtyři hvězdičky, jen abych mohl druhému dát o hvězdičku víc. Ta hodina utekla jak nic, ale jako nejsilnější poselství považuju to, že tvůrci nám tu bez obalu řekli, jak to taky mohlo skončit a díky komu tady ještě jsme. Takže díky za seriál a za připomenutí všech hrdinů, co se tehdy obětovali, abychom koneckonců mohli žít my ostatní. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (13)

  • Bílo-modré autobusy, určené k evakuaci, jsou LAZ 695. (Maulincio)
  • Vrtuľníky, ktoré zhadzujú bór a piesok na otvorený reaktor, sú Mil Mi-8. V skutočnosti sa na úlohách okolo elektrárne podieľalo päť typov, a to Mi-2, Mi-6, Mi-8, Mi-24R a Mi-26. (chesterko)

Reklama

Reklama