Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vedenie elektrárne stále popiera výbuch v Černobyle. Ruská vláda sa snaží zistiť, aká je situácia a následne začína s riešením problémov a evakuáciou oblasti. Vedkyňa z Bieloruska prichádza zo zistením, že problém by mohol byť omnoho horší. (Aktuality.sk)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

MirkaP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stellan Skarsgard je tak přesvědčivě sovětským komunistou, že jsem ho vůbec neidentifikovala, až nakonec v titulcích. Atmosféra maximálně hustá. Bylo mi tehdy 20 let. Když si vzpomenu na svoji naivní neinformovanou bezstarostnost ... dodatečně se mi podlomila kolena, když popisovali, co se stane, když neodčepají tu vodu. ()

JindraLne 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Abych opravdu vystihl, jak byl tenhle díl skvělý, tak bych už tak úžasnému prvnímu dílu musel napařit čtyři hvězdičky, jen abych mohl druhému dát o hvězdičku víc. Ta hodina utekla jak nic, ale jako nejsilnější poselství považuju to, že tvůrci nám tu bez obalu řekli, jak to taky mohlo skončit a díky komu tady ještě jsme. Takže díky za seriál a za připomenutí všech hrdinů, co se tehdy obětovali, abychom koneckonců mohli žít my ostatní. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Narozdíl od prvního dílu nás v tom druhém nechali aspoň chvílemi trochu vydechnout. Neberu to jako chybu, ale jako úlitbu sledováním zmoženému divákovi. Skutečná realita ale musela být výrazně děsivější. Třeba jen proto, že nejhorším momentem nařízené evakuace x tisíc lidí jistě nebyl jeden odložený pes. Navzdory nemožnosti zachytit všechnu tu hrůzu jsem rád, že se tohoto tématu někdo zhostil. Velice zajímavé je pro mě například zjištění, že mohl být rozsah katastrofy mnohem ničivější. ()

SimcaJB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl pokračuje v zavedeném stylu (jak by ne, celý seriál natočil jeden režisér) a po prvním díle přinesl ještě další neradostnou situaci ve městě  Pripjať. Hlavní osoby z předchozího dílu jsou odsunuty na vedlejší kolej a hlavními hrdiny se stávají Legasov, Shcherbina a Khomyuk, jejíž herečtí představitelé své role dokáží zahrát co nejlépe jak to umí. 100 % ()

barrahir 

všechny recenze uživatele

"Bohužel" už jsem viděl pár dokumentů předtím a... druhý díl na rozdíl od prvního už plně neodpovídá historii. Vrtulník nespadl při prvním letu, ale po půl roce díky oslnění od slunce, ale to bych pominul v rámci dramatizace. Horší mi přišlo, že konzilium fyziků, kteří na tom dělali, nahradila fiktivní Ulana Khomyuk (Emily Watson), bez jejíhož dramatického příjezdu osobákem do Černobylu by do dvou dní vybuchl vodík v nádržích a půlka Evropy vlastně byla zachráněna díky statečnosti jedné soudružky, protože Legasov to přehlédl. 8/10 ()

Galerie (99)

Zajímavosti (13)

  • Použité televizní zpravodajství americké NBC a sovětské státní televize jsou autentické, stejně tak hlášení o evakuaci v pripjaťském místním rozhlasu. (Skalda1989)
  • V čase 33:07 je za servírkou na poličke vidieť zelená fľaša s bielo-červenou etiketou slovenského piva Zlatý Bažant ´73. (argus123)

Reklama

Reklama